Grafika - Cochard - sweet

Dla mnie "must have".
Paul Grogan już o niej opowiadał:
http://boardgamegeek.com/video/29981/vl ... rom-vlaada
Pierwsze grafiki na BGG:

Chvatil robi 'ciągle identyczne gry' w nowych pudełkach?NTomasz pisze:po takich opiniach już wiem skąd w wydawcach i projektantach wiara w to że można robić ciągle identyczne gry "w nowych pudełkach" i wiedzieć że się sprzedadzą ...
Przyłączam się do Jaxowego niedowierzania.NTomasz pisze:po takich opiniach już wiem skąd w wydawcach i projektantach wiara w to że można robić ciągle identyczne gry "w nowych pudełkach" i wiedzieć że się sprzedadzą ...
Możliwe.NTomasz pisze: ale może to tylko moje nienawistne wrażenie jako osoby której nie podoba się żadna gra tego autora
No pojechał. Ale szczerze mówiąc mam z tą recenzją problem. Nie grałem w Tash-Kalar i chętnie bym poznał opinię o tej grze, ale recenzja Wookiego wygląda nie na pojechanie po tej konkretnej grze, bo jest słaba, ale zjechanie tej gry, bo Wookie ma hejt na Chvatila. Takie odniosłem wrażenie oglądając ten materiał.
A mnie się wydaje, że odniósł się do konkretów. I faktycznie opisane przez niego zasady nie zachęcają do zagrywania się tą pozycją. Z opisu trochę mi ta gra przypomina Logix.Gambit pisze:No pojechał. Ale szczerze mówiąc mam z tą recenzją problem. Nie grałem w Tash-Kalar i chętnie bym poznał opinię o tej grze, ale recenzja Wookiego wygląda nie na pojechanie po tej konkretnej grze, bo jest słaba, ale zjechanie tej gry, bo Wookie ma hejt na Chvatila. Takie odniosłem wrażenie oglądając ten materiał.
No nawet pod koniec tej recenzji jest zdanie, że "mamy autora, znanego, który wcale nie robi dobrych gier", także coś w tym "hejcie" musi/może być.Gambit pisze:No pojechał. Ale szczerze mówiąc mam z tą recenzją problem. Nie grałem w Tash-Kalar i chętnie bym poznał opinię o tej grze, ale recenzja Wookiego wygląda nie na pojechanie po tej konkretnej grze, bo jest słaba, ale zjechanie tej gry, bo Wookie ma hejt na Chvatila. Takie odniosłem wrażenie oglądając ten materiał.
OK, wskazywał jakieś rzeczy w mechanice, czy wykonaniu, które mu się nie podobały. Ale zobacz cały materiał. Sposób w jaki wymienia tytuły gier Chvaatila na początku, hasło na temat Mage Knighta (gra, w którą nie da się zagrać) i ten tekst na końcu o znanym twórcy, który robi słabe gry.Bea pisze: A mnie się wydaje, że odniósł się do konkretów. I faktycznie opisane przez niego zasady nie zachęcają do zagrywania się tą pozycją. Z opisu trochę mi ta gra przypomina Logix.