Omówienie wyników ankiety rocznicowej GamesFanatic
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 730 times
- Been thanked: 1126 times
Omówienie wyników ankiety rocznicowej GamesFanatic
Zapraszam Was do przeczytania omówienia wyników ankiety rocznicowej GF.
Ankieta jest o tyle ciekawa, że wzięło w niej udział aż 491 uczestników, a z ich odpowiedzi wyłania się nie tylko ocena GF, ale także obraz całego planszówkowego środowiska.
W pierwszej części omówienia skupiłem się na Czytelnikach GF, w drugiej: obrazie GF (w środę), w trzeciej: wolnych wnioskach, uwagach i komentarzach (w piątek).
Ankieta jest o tyle ciekawa, że wzięło w niej udział aż 491 uczestników, a z ich odpowiedzi wyłania się nie tylko ocena GF, ale także obraz całego planszówkowego środowiska.
W pierwszej części omówienia skupiłem się na Czytelnikach GF, w drugiej: obrazie GF (w środę), w trzeciej: wolnych wnioskach, uwagach i komentarzach (w piątek).
- lacki2000
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 240 times
Re: Omówienie wyników ankiety rocznicowej GamesFanatic
wyniki ciekawe ale nie zawsze byłem w większości 
To pytanie o liczbę gier w kolekcji, w które jeszcze nie zagrano jest trochę mało obrazowe - bo przecież 4 nie zagrane gry w kolekcji 10-ciu to nie to samo co 4 w kolekcji 300-tu

To pytanie o liczbę gier w kolekcji, w które jeszcze nie zagrano jest trochę mało obrazowe - bo przecież 4 nie zagrane gry w kolekcji 10-ciu to nie to samo co 4 w kolekcji 300-tu

Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
- Odi
- Administrator
Ech, gdy będę robił ankietę na 20-lecie GF, to zdecydowanie przemyślę pytania lepiej.
Kilka jest, niestety, dziwacznie ułożonych.
Ale całościowo ankieta jest fajna
Kilka jest, niestety, dziwacznie ułożonych.
Ale całościowo ankieta jest fajna

- MichalStajszczak
- Has thanked: 556 times
- Been thanked: 1619 times
- Kontakt:
Do niektórych pytań trzeba będzie wtedy rozszerzyć wybór, np.:Odi pisze:Ech, gdy będę robił ankietę na 20-lecie GF
- wiek 65+
- grający od 15 lub więcej lat
- liczba posiadanych gier 500+
- Odi
- Administrator
Heh, może tak być 
A w odpowiedziach na pytanie: "Gdzie najczęściej grasz w planszówki?" pojawi się: "W domu spokojnej starości"
W sumie miałoby to swoje zalety - ekipa na Grę o Tron, Twilight Imperium czy Battlestara powinna znaleźć się z łatwością...

A w odpowiedziach na pytanie: "Gdzie najczęściej grasz w planszówki?" pojawi się: "W domu spokojnej starości"

W sumie miałoby to swoje zalety - ekipa na Grę o Tron, Twilight Imperium czy Battlestara powinna znaleźć się z łatwością...
- lacki2000
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 240 times
I potem taka scenka przy śniadaniu:Odi pisze:Heh, może tak być
A w odpowiedziach na pytanie: "Gdzie najczęściej grasz w planszówki?" pojawi się: "W domu spokojnej starości"![]()
Wszyscy jedzą owsiankę w milczeniu. Nagle jeden dziadek podnosi łyżkę i energicznie uderza nią w głowę siedzącej obok babci.
Babcia spogląda zaskoczona:
- Władziu, no co ty?
- Bo jak se przypomnę, że jednak byłaś cylonem...
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
- Odi
- Administrator
- Edmund Czarna Szyja
Po lekturze ankiety najbardziej zainteresowało mnie ilu było w naszym kraju grających w smutnych latach 90-tych. Pytanie to spędza mi sen z powiek do tego stopnia, że chyba zaraz założę dedykowany temat.
- ozy
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 74 times
Świetny materiał, czekam na więcej.
Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
- Odi
- Administrator
- LordDisneyland
Pocieszające, że nie tylko ja kiszę na półkach tytuły, w które jeszcze nie zagrałem...
Aha-
"Po pierwsze: tylko 1/4 ankietowanych posiada dzieci w wieku planszówkowym,"- jeśli nie gra się z dziećmi, niekoniecznie oznacza to, że tych dzieci się nie ma
Raz, że można tychże dzieci mieć serdecznie po paru latach dosyć
, dwa- ze nie do każdej gry z potomstwem się zasiądzie.
Tak mi się w oczęta rzuciło
Ale ankieta i jej analiza to cenna moim zdaniem inicjatywa. Ciekawa lektura.
No i te 4% wydające trzy stówki miesięcznie na gry- zazdrość mnie zżera
PS- na filmach Lyncha ja tam się dość często śmieję...
Aha-
"Po pierwsze: tylko 1/4 ankietowanych posiada dzieci w wieku planszówkowym,"- jeśli nie gra się z dziećmi, niekoniecznie oznacza to, że tych dzieci się nie ma

Tak mi się w oczęta rzuciło

Ale ankieta i jej analiza to cenna moim zdaniem inicjatywa. Ciekawa lektura.
No i te 4% wydające trzy stówki miesięcznie na gry- zazdrość mnie zżera

PS- na filmach Lyncha ja tam się dość często śmieję...
- Odi
- Administrator
...czyli wychodzi na to, że byłeś jednym z tych, którzy zaznaczyli, że recki na GF są zabawnePS- na filmach Lyncha ja tam się dość często śmieję...

Co do dzieci - no może faktycznie wniosek jest zbyt kategoryczny. Ja jeszcze dzieci nie mam (ale chłopak jest w drodze

Ja dzieci w wieku przedszkolnym mam, ale grywam w zasadzie z dzieciakami znajomychOdi pisze:...czyli wychodzi na to, że byłeś jednym z tych, którzy zaznaczyli, że recki na GF są zabawnePS- na filmach Lyncha ja tam się dość często śmieję...![]()
![]()
Co do dzieci - no może faktycznie wniosek jest zbyt kategoryczny. Ja jeszcze dzieci nie mam (ale chłopak jest w drodze), więc mi się wydaje, że gdy się dzieci ma, to się z nimi musowo gra, a to przecież wcale nie jest takie oczywiste

- LordDisneyland
mig, ja z córką dużo częściej grywałem, gdy była w przedszkolu i początkowych klasach podstawówy... teraz zagra od wielkiego dzwonu, ale inne rzeczy są dla niej zdecydowanie ciekawsze, korzystaj zatem, póki czas po temu i turlaj z dzieciakami co siłmig pisze: Ja dzieci w wieku przedszkolnym mam, ale grywam w zasadzie z dzieciakami znajomychDopiero ostatnio moje pociechy wyraziły chęć zapoznania się planszówkami.

Odi- o ankiecie dowiedziałem się dopiero teraz. Żałuję - ależ bym sobie pozaznaczał

No i gratulacje z powodu przedłużenia rodu! Pamiętaj koniecznie o odpowiedniej wyprawce:
http://www.zazzle.co.uk/cthulhu+baby+clothes
- Odi
- Administrator

Ustalenia mamy jednak takie, że ciuchy będą nie planszówkowo-cthulhowe, tylko żużlowe (w barwach GKS Wybrzeże Gdańsk

- Edmund Czarna Szyja
Co niniejszym czynię i zapraszam do wspólnych poszukiwań utraconej młodości: http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... =1&t=31636Edmund Czarna Szyja pisze:Po lekturze ankiety najbardziej zainteresowało mnie ilu było w naszym kraju grających w smutnych latach 90-tych. Pytanie to spędza mi sen z powiek do tego stopnia, że chyba zaraz założę dedykowany temat.
- Odi
- Administrator
No i jest część trzecia, poświęcona odpowiedziom na uwagi i postulaty Czytelników.
- kdsz
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 304 times
Indoktrynacja od najmłodszych lat... Sam stałem się jej celem w okresie poniemowlęcym i wcale nie mam o to pretensji do mojego ojca. Dzięki fascynacji sportem żużlowym nauczyłem się na własnej skórze co oznacza termin "szorstka miłość", szczególnie w ostatnich latachOdi pisze:Ustalenia mamy jednak takie, że ciuchy będą nie planszówkowo-cthulhowe, tylko żużlowe (w barwach GKS Wybrzeże Gdańsk)