Obecny czas: Pią, 03 Wrz 2010, 05:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Uwaga na sklep! Trik Trak
PostWysłany: Czw, 22 Kwi 2010, 16:43 
Użytkownik wspierający

Miejscowość: Rzeszów
Czy sklep nadal istnieje i dziala? Czy ktos probowal sie kontaktowac ze sklepem i otrzymal jakakolwiek odpowiedz? Czy zamowienia zlozone w kwietniu dotarly do kogos?

Temat postu: Re: [TRIK-TRAK.com.pl] Kurier gratis do Wielkanocy:)
PostWysłany: Czw, 22 Kwi 2010, 18:57 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Dzisiaj dotarła do mnie gra zamówiona jakiś miesiąc temu, więc istnieją, tylko się nie śpieszą...

Ostatnio edytowany przez Sandman, Pią, 23 Kwi 2010, 07:33, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 22 Kwi 2010, 20:16 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
widac nie jestem taki najgorszy

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 22 Kwi 2010, 20:49 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
janekbossko napisał(a):
widac nie jestem taki najgorszy

Thumb up :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Najstarszy offtop świata: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ;-)

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią, 30 Kwi 2010, 22:51 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Milicz/Wrocław
Ja po miesięcznym oczekiwaniu,dostałem wiadomość,że gry nie dostanę i dostanę pieniądze z powrotem.Na pieniądze czekam ponad tydzień(Nr konta przesłałem;)...
Napisałem im już dwa maile w tej sprawie i żadnego odzewu;/

PostWysłany: Wto, 04 Maj 2010, 13:31 

Witam,
Moje doświadczenia ze sklepem również nie należą do najprzyjemniejszych:) Nawet nie rozważę kolejnych zakupów u nich. Rozumiem wszystko i zawsze jakoś można się dogadac, ale opieszałośc z jaką się spotkałem jeżeli chodzi o kontakt z klientem skutecznie mnie zraźiła.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 05 Maj 2010, 12:06 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Czy komuś udało się skontaktować z chłopakami? Pisałem maila, próbowałem na GG i telefonicznie. Nikt nie odbiera/odpowiada.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 05 Maj 2010, 13:08 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Jak kupowałem u nich pod koniec zeszłego roku, to gry dochodziły szybko i kontakt był bardzo dobry.
W tym roku widziałem ich ostrą ofensywę na twitterze/facebooku.. ale od połowy Marca jakoś ucichło.
Może jakiś wypadek losowy? Radziłbym się wstrzymać z zakupami u nich dopóki się sytuacja nie wyjaśni.

Chętnie zagram: StarCraft, Through the Ages, Battlestar Galactica

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 05 Maj 2010, 13:22 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Może i tak.. pozostaje czekać...

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 05 Maj 2010, 15:00 

Nie wiem czy przypadek losowy...Ale biznes to biznes i kiedy w grę wchodzą pieniądze sprawa zawsze zaczyna wyglądać inaczej. I nie widzę tu miejsca na sentymenty.
Ja czekam na zwrot pieniędzy za anulowane zamówienie na Horus Heresy. Czyli jedna z droższych planszówek. W piątek dostałem maila, że pieniądze zostały przelane na moje konto. Do tej pory jednak wpłaty nie zaksięgowano. Ok, rozumiem, był 3 Maja, ale wczoraj pieniądze już powinny się były pojawić. Poprosiłem o scan przelewu, mail pozostaje bez odpowiedzi.
No cóż, w najgorszym przypadku będziemy się sądzić...Chociaż powiem szczerze,że wolałbym tego uniknąć. Przeraża mnie jedynie fakt, że osób takich jak ja chyba jest więcej.
Zdecydowanie radzę się wstrzymać z zakupami w Trik Traku.

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 06 Maj 2010, 10:15 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Giba napisał(a):
Nie wiem czy przypadek losowy...Ale biznes to biznes i kiedy w grę wchodzą pieniądze sprawa zawsze zaczyna wyglądać inaczej. I nie widzę tu miejsca na sentymenty.
Ja czekam na zwrot pieniędzy za anulowane zamówienie na Horus Heresy. Czyli jedna z droższych planszówek. W piątek dostałem maila, że pieniądze zostały przelane na moje konto. Do tej pory jednak wpłaty nie zaksięgowano. Ok, rozumiem, był 3 Maja, ale wczoraj pieniądze już powinny się były pojawić. Poprosiłem o scan przelewu, mail pozostaje bez odpowiedzi.
No cóż, w najgorszym przypadku będziemy się sądzić...Chociaż powiem szczerze,że wolałbym tego uniknąć. Przeraża mnie jedynie fakt, że osób takich jak ja chyba jest więcej.
Zdecydowanie radzę się wstrzymać z zakupami w Trik Traku.

Jeśli chodzi o zwrot przelewu to raczej nie jest to wina złej woli po stronie Trik Traka.
Trik Trak jest założony przez Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości i wszelkie pieniądze przechodzą przez tą instytucję.
Zamawiałem od nich w preorderze Warhammer: Invasion, ale anulowałem zamówienie. Niestety zwrot dostałem dopiero po ponad 2 tygodniach. Pamiętam że też się niecierpliwiłem.

Chętnie zagram: StarCraft, Through the Ages, Battlestar Galactica

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 06 Maj 2010, 13:49 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrzański Klub Fantastyki
Witam wszystkich. Zamawialiśmy we wtorek kilka gier dla klubu i właśnie przed chwilą otrzymałem przesyłkę z której jestem bardzo zadowolony. Może przed zamówieniem warto zapytać czy gry są dostępne i tyle :D

Dracool 2 25-26.09.2010

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 06 Maj 2010, 21:04 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
Toż przecież pytamy. Ale na odpowiedź trzeba za długo czekać...

PostWysłany: Wto, 11 Maj 2010, 19:34 

Witam,
Do chwilo obecnej nie uzyskałem, żadnej odpowiedzi od sklepu w sprawie zwrotu pieniędzy za zamówiony towar. Czy jeszcze ktoś z Was czeka na pieniądze?

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 11 Maj 2010, 20:46 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Strona padła :roll: Czarne chmury nad trik trakiem. Mam nadzieje, że mają jakieś wytłumaczenie. Dobrze by było jednak, żeby ktoś z ich miasta spróbował się coś dowiedzieć.

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 11 Maj 2010, 23:15 

Miejscowość: Kraków
Giba napisał(a):
Witam,
Do chwilo obecnej nie uzyskałem, żadnej odpowiedzi od sklepu w sprawie zwrotu pieniędzy za zamówiony towar. Czy jeszcze ktoś z Was czeka na pieniądze?

Count me in. Dwa tygodnie temu okazalo sie, ze zamowienie nie moze byc zrealizowane w terminie i dostalem do wyboru czekac, albo zrezygnowac. Poprosilem o anulowanie zamowenia. I tu sie kontakt ze sklepem urwal. Pare dni temu wyslalem kolejnego maila, ale cisze slysze :-( A (jak zauwazyl Dzej) do ich strony nie mozna sie dostac. Mam nadzieje, ze to tylko chwilowe zawirowania.

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 11 Maj 2010, 23:22 

Dżej, mnie ich tłumaczenie już nic nie interesuje. Oni zdecydują, czy przelewają błyskawicznie pieniądze na konto czy będziemy ze sobą walczyć. Chyba nie do końca zdają sobie sprawę z tego, ze tutaj prawo stoi po stronie klientów i jeżeli nawet nie za pól roku, rok czy dwa to pieniądze odzyskamy (z należnymi odsetkami oczywiście). W każdym razie już nadałem sprawie oficjalny bieg. Nie należę do osób, która powie, że gra nie jest warta świeczki i odpuszczę.
Boli bardzo jedna rzecz. Finalnie grę zamówiłem w dużym sklepie na "R" (otrzymałem ją przed upływem 24 godzin od jego złożenia zamówienia). Miło, sympatycznie i bezproblemowo. Przyznam się "bez bicia" że na chwile obecna będę miał olbrzymie obiekcje czy zamówić grę w kolejnym "małym" sklepie. W końcu jest "R" i "B" z wypracowanymi markami. A po co się narażać na przepychanki takie jak teraz. I myślę, że nie będę jedyny.

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 11 Maj 2010, 23:28 

Zastanawiam się czy nie założyć osobnego topicu dla "poszkodowanych". W końcu w kupie raźniej:) A i stwierdzenie "Modus Operandi" daje nam spore możliwości.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 12 Maj 2010, 11:11 
Użytkownik wspierający

Miejscowość: Bydgoszcz
W związku z tym, że również posiadam firmę w Akademickim Inkubatorze Przedsiębiorczości (AIP) zasięgnąłem dzisiaj języka w sprawie firmy TRIK-TRAK. Oto informacja jaką otrzymałem od dyrektora AIP w którym znajduje się ta firma cytuje:
"Nie polecam...
Duzo problemow z nimi jest. Nie sa wypłacalni..."

Jest to informacja z drugiej ręki, więc nic więcej w tej kwestii nie będę w stanie się dowiedzieć...

Dobrze, że strona zniknęła z sieci, przynajmniej nie będzie więcej poszkodowanych osób, a dotychczas poszkodowanym można tylko życzyć szybkiego odzyskania gotówki, i oby takich przypadków na polskim rynku planszówek więcej nie było.

Ostatnio edytowany przez markoo, Śro, 12 Maj 2010, 11:15, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 12 Maj 2010, 11:15 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa, sercem w Jozefowie ;-)
Czyli mamy pierwszy przypadek spektakularnego wejscia na rynek (z dosyc ekscentrycznymi reklamami) i rownie spektakularnego upadku?

PostWysłany: Śro, 12 Maj 2010, 11:20 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
markoo napisał(a):
W związku z tym, że również posiadam firmę w Akademickim Inkubatorze Przedsiębiorczości (AIP) zasięgnąłem dzisiaj języka w sprawie firmy TRIK-TRAK. Oto informacja jaką otrzymałem od dyrektora AIP w którym znajduje się ta firma cytuje:
"Nie polecam...
Duzo problemow z nimi jest. Nie sa wypłacalni..."

Jest to informacja z drugiej ręki, więc nic więcej w tej kwestii nie będę w stanie się dowiedzieć...

Dobrze, że strona zniknęła z sieci, przynajmniej nie będzie więcej poszkodowanych osób, a dotychczas poszkodowanym można tylko życzyć szybkiego odzyskania gotówki, i oby takich przypadków na polskim rynku planszówek więcej nie było.

Pytanie w takim razie, jak do takiej sytuacji dopuścił cytowany dyrektor, przecież wszystkie przelewy z konta firmy działającej w AIP muszą być "klepnięte" przez osobę upoważnioną. Wszystkie środki trwałe (o ile takie były) są własnością AIP do czasu "wyjścia" spod ich skrzydeł.

PostWysłany: Śro, 12 Maj 2010, 20:23 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk Osowa
Trik Trak raczej już nieodwołalnie padł. Jest winny pieniądze wielu firmom na rynku (hurtowniom), zalega nawet z opłatą za reklamę na GamesFanatic. Zdecydowanie unikać.

= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 12 Maj 2010, 21:06 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Słuchajcie, to załóżcie jakiś osobny wątek na forum :/ No przecież włos się na głowie jeży jak to czytam :/

Temat postu: Re: Uwaga na sklep! Trik Trak
PostWysłany: Śro, 12 Maj 2010, 21:56 

Z komentarza Nataniela wynika, ze raczej będzie z tego grubsza afera.
Ja powiem jak to wygląda z mojego punktu widzenia. Są dwie opcje. Albo każdy, kto ma ochotę i kończy z nimi w sądzie indywidualnie, z powództwa cywilnego. Każdy z Nas to wygra. Ale czy odzyska pieniądze to inna sprawa. Z tego co mi wiadomo to studenci, więc na chwilę obecną, zapewne nic nie mają i nie będzie z czego oddać. Oczywiście koszta każdego postępowania pokryje strona przegrywająca. Tyle, że każdy z Nas się sporo nalata za tym a i poniesie zapewne jakieś koszta. Jest opcja, że pieniądze kiedyś odzyskamy i to nawet z odsetkami.
Albo...
Wychodzi na to, że mamy podstawy do zgłoszenia sprawy na policję, co finalnie zakończy się w prokuraturze. Tu panowie "biznesmeni" odpowiedzą już nie z kodeksu cywilnego, a karnego. Oczywiście zasądzony zostanie zwrot pieniędzy oraz staną się "karanymi". A chyba nie są "dresy", które mogą sobie pozwolić na zaśmiecenie papierów. Patrząc na skalę procederu (bo chyba tak to już należy nazwać) nie może być mowy o znikomej szkodliwości czynu.

Tu nie pomoże im fakt, że firma założona została w ramach AIP. Pełną odpowiedzialność ponoszą "biznesmeni" z Trik Traka.

Moja propozycja, zbierzmy się razem i powalczmy z nimi.

Panowie z Trik-Traka, myślę, że zaglądacie do tego wątku od czasu do czasu. Z mojej strony pragnę Was poinformować, że lada dzień możecie się spodziewać kontaktu, od reprezentującego mnie prawnika. Sprawa już jest mu znana i już się nią zajmuje. Wierzcie lub nie.
Naprawdę, radzę Wam się solidnie zastanowić nad tym w co się pakujecie.

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Uwaga na sklep! Trik Trak
PostWysłany: Śro, 12 Maj 2010, 22:04 

Niezle... ogladalem ich strone i wygladali na jeden z bardziej preznie dzialajacych sklepow a nie inkubator dla przedsiebiorczych studentow handlujacych pomiedzy sesjami :lol: Czyli rynek gier planszowych dziala tak, ze hurtownie daja sklepom gry na kreche albo moze oni placa tylko jak sprzedadza ? Bo nie wiem jak mogli narobic sobie takich dlugow, ze nie oddaja pieniedzy klientom detalicznym.

Bankructwo w branzy malych sklepow hobbystycznych jest na porzadku dziennym, ale co o nich bardzo zle swiadczy to, ze od dwoch tygodni sie nie odzywaja. Zupelnie inaczej mogli i powinni to zalatwic.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość