yosz x2 - Klara będzie miała dopiero 2 latka więc się żywić będzie z naszego talerza a i łóżka dodatkowego nie trzeba. No i my oczywiście chętni do pokoju 2 osobowego do ośrodkaragozd pisze:yosz x 3 - 2 tyg

yosz x2 - Klara będzie miała dopiero 2 latka więc się żywić będzie z naszego talerza a i łóżka dodatkowego nie trzeba. No i my oczywiście chętni do pokoju 2 osobowego do ośrodkaragozd pisze:yosz x 3 - 2 tyg
Ty znów z tym zniżkami, całkiem jak w zeszłym rokuragozd pisze:WRS pisze:
Skanna - niezle porownanie cenowe, ale liczylas 25% znizke za pokoje w Czarnej na 2 tygodnie. No i w tej samej cenie domek w Czarnej z aneksem i kominkiem nie porownywalbym do domku w Debrzynie z jedna polka na osobe![]()
To sie moze nie udac. Nie sadze, zeby byli przygotowani do czegos takiego, choc nie ukrywam, ze chcialbym.- możliwość brania wszystkiego "na pokój", bez płacenia gotówką (oj, dla mnie to podwojnie wazne )
Raczej kilka ton, czyli raptem 1 ciezarowkecosti pisze: To samo z boiskiem do siatki: jesli nie jest plazowe, to IMHO male szanse sa, ze specjalnie na nasze zyczenie zwala tam tone piachu.
To tez, dobrze byloby byc w koncu traktowanym jak klient, nie petent. No i Bieszczady. Prawie 20 lat juz tam nie bylem.Nataniel pisze:Mnie do Czarnej przekonuje przede wszystkim to, ze jest osoba, ktora tam byla, poleca i w miare na miejscu moze sie skontaktowac / obejrzec / dogadac, a przede wszystkim jest do tego chetna i wykazuje sie aktywnoscia
Po prostu wiem jak bedzie, jesli wybierzemy Czarna. Marudzenie ze za drogo i ze za daleko. Dobrze zawczasu przygotowac sie do tegoskanna pisze: Ty znów z tym zniżkami, całkiem jak w zeszłym roku![]()
I uwazasz, ze transport, darcie darni, stawianie slupkow itd. zrobi sie samo? Ragozd, mam Cie za osobe inteligentna, nie oslabiaj mnie takimi tekstami, ze ciezarowka piasku + zrobienie boiska to 300zl i dzien roboty. Poza tym nie zdarcie darni, a wykopanie pol metra-metr w glab, zeby to mialo sens (bo jak zedrzesz sama darn, to dosc szybko bedziesz mial twarde klepisko), a ta wykopana ziemie tez musi ktos wywiezc.ragozd pisze:Raczej kilka ton, czyli raptem 1 ciezarowkecosti pisze: To samo z boiskiem do siatki: jesli nie jest plazowe, to IMHO male szanse sa, ze specjalnie na nasze zyczenie zwala tam tone piachu.dla przypomnienia - tona piasku 10 zl, zdarcie darni wysypanie piaskiem i postawienie 2 slupkow - robota na jeden dzien.
Najdrozsza z calej tej inwestycji to wlasnie siatka i slupki - cale 250 - 300 zl(nie liczac gruntu) Inwestycja na miare budzetu dziesieciolecia
I najwazniejszy bonus - pokaza, ze im na nas zalezy, co z tego wszystkiego byloby najcenniejsze
Dzięki za dobre słowo...Nataniel pisze:Mnie do Czarnej przekonuje przede wszystkim to, ze jest osoba, ktora tam byla, poleca i w miare na miejscu moze sie skontaktowac / obejrzec / dogadac, a przede wszystkim jest do tego chetna i wykazuje sie aktywnoscia
O ile ja pamiętam, to można brać wszystko "na pokój".costi pisze:To sie moze nie udac. Nie sadze, zeby byli przygotowani do czegos takiego, choc nie ukrywam, ze chcialbym.- możliwość brania wszystkiego "na pokój", bez płacenia gotówką (oj, dla mnie to podwojnie wazne )
Jest boisko do siatkówki - jakaś sztuczna nawierzchnia, do piłki ręcznej (nogi w małych składach) - to samo, stoły do pingponga na świeżym powietrzucosti pisze:To samo z boiskiem do siatki: jesli nie jest plazowe, to IMHO male szanse sa, ze specjalnie na nasze zyczenie zwala tam tone piachu.
wg mojego odczucia - pełna kultura!ragozd pisze:dobrze byloby byc w koncu traktowanym jak klient, nie petent.
nie-do-wiary...ragozd pisze:No i Bieszczady. Prawie 20 lat juz tam nie bylem.
Piasek oczyszczony 12,70 zl za tone. W Warszawie. Ale za to potrzeba go sporo, nawet 100 ton. Kazdy duzy osrodek musi miec tzw zlota roaczke na etacie, bez tego nie da rady (w Debrzynie widzialem 2 takich panow) - wiec w ramach etatu moga robic bez dodatkowych kosztow. Ewentualnie wynajac koparke za 200 zl.costi pisze:
I uwazasz, ze transport, darcie darni, stawianie slupkow itd. zrobi sie samo? Ragozd, mam Cie za osobe inteligentna, nie oslabiaj mnie takimi tekstami, ze ciezarowka piasku + zrobienie boiska to 300zl i dzien roboty. Poza tym nie zdarcie darni, a wykopanie pol metra-metr w glab, zeby to mialo sens (bo jak zedrzesz sama darn, to dosc szybko bedziesz mial twarde klepisko), a ta wykopana ziemie tez musi ktos wywiezc.
Szczegolnie, ze tona piasku nie wyniesie Cie 10zl, tylko 50zl, bo na boisko nie mozesz sypnac byle gowna, ktore sypie sie na podbudowe pod drogi, tylko piasek oczyszczony, do tego wypadaloby zrobic ogrodzenie, aby nie wlazly tam zwierzeta i nie zostawily niespodzianek.
Efekt koncowy moze byc taki, ze boisko bedzie drozsze niz spodziewane zyski z naszego przyjazdu
Główny budynek ma wejście z podjazdami. Wewnątrz winda (-1..+2).Pancho pisze:Jak tam jest pod względem różnic wysokości, czy żeby dostać się z jednego miejsca do drugiego (np., z domku do sali konfrerencyjnej czy stołówki) to trzeba iść często pod górę? Czy do budynków da się dostać wózkiem, czy wszędzie są schody i trzeba wnosić, czy są jakieś podjazdy itp. Generalnie dałbyś znać jak to wygląda pod kątem udogodnień lub przeszkód dla ludzi niepełnosprawnych czy rodziców z wózkami.
alisha pisze:witajcie tu Ala, po raz pierwszy, chciałam tylko trochę namieszać
mam inne propozycje :
http://www.hotel-golun.com.pl/
byłam w latach '80 , ok 18 km od Debrzyna
http://www.hotelkruk.pl/gal.html
Nad Zlewem Sulejowskim...
co wy na to?
Hotel KRUK*** posiada 70 miejsc noclegowychalisha pisze:http://www.hotelkruk.pl/gal.html
Ten plac zabaw to słaby bardzo jest tam. Widać go na zdjęciu plaży - jedna huśtawka, jedna zjeżdżalnia i bliżej niezidentyfikowane coś jeszcze, wszystko w pełnym słońcu. Kiepska opcja pod tym względem.alisha pisze:witajcie tu Ala, po raz pierwszy, chciałam tylko trochę namieszać
mam inne propozycje :
http://www.hotel-golun.com.pl/
byłam w latach '80 , ok 18 km od Debrzyna
jesli macie czas 4-5 wrzesnia, to moznaby sie wybrac nad zalewalisha pisze: i namawiam Pancha na wizytację