[Warszawa] AGRESOR Inżynieria Środowiska PW sobota-niedziela
Re: [Warszawa] AGRESOR Politechnika Sobota-Niedziela
To na razie na Struggle of Empires mamy dwóch i jednego niepewnego. Żeby gra miała sens musi zebrać się sześciu pewnych. Ktoś jeszcze się pisze?
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
na razie plan jest taki ze ja z Konradem od 10:00 do 13:00-13:30 walczymy w 1960. co bedzie pozniej/rownolegle jest kwestia otwarta (chetnie zagram w cos wielosobowego od 13:30 a jak nie to pewnie bedziemy sobie dalej z Konradem ciupac w jakies ciekawe 2-osobowki - pewnie bede mial Twilight Stuggle)
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Jeśli znajdzie się ktoś z grą i cierpliwością chętnie nauczyłbym się TtA.
A jak nie to chętnie zagram w coś innego.
A jak nie to chętnie zagram w coś innego.
Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool.
R.Feynman
R.Feynman
Ja mogę przynieść TtA i nawet wytłumaczyć zasady, ale grać raczej nie będę. Ile można. 

- jax
czyli potencjalnie sa jeszcze chetni do gry (niekoniecznie w A.) waffel, bazik z ola, zephyr
zadeklarujcie czy przyjdziecie bo tak jedni beda sie ogladac na innych i uzalezniac od tego swe przyjsice i w koncu nikt przyjdzie
w razie czego my z Konradem bedziemy na pewno (z tym ze do 13:00 zajeci 1960)
zadeklarujcie czy przyjdziecie bo tak jedni beda sie ogladac na innych i uzalezniac od tego swe przyjsice i w koncu nikt przyjdzie

w razie czego my z Konradem bedziemy na pewno (z tym ze do 13:00 zajeci 1960)
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
Mnie do TtA nie ciągnie a na SoE się nie zapowiada więc może żeby nie robić zamieszania uznajmy, że mnie jutro nie ma.
Generalnie my z jaxem możemy myślę od rana zagrać w coś na więcej niż 2 osoby, a w 1960 zaatakować później. Jeżeli więc boicie się, że nie będzie nikogo do gry, to chyba możecie być spokojni.bazik pisze:jak sie nie umowie konkretnie dzis osobiscie z nikim na jutro to nie przyjdziemy.
Jak wstanę (w wakacje jakoś nie chce mi się zbyt wcześnie wstawać [przed 13,14], ale na planszówki zrobię chyba wyjątek) to przyjdę.
Wezmę pewnie Agricole (nawet jak nikogo nie będzie to i tak zagram
) i może coś jeszcze.
TtA mnie ciekawi, a za tydzień mnie nie będzie, więc chętnie chociaż instrukcję przejrzę.
Od której mniej więcej będzie otwarte (i która sala)?,
edit: a ok, czytać poprzednie posty
Wezmę pewnie Agricole (nawet jak nikogo nie będzie to i tak zagram

TtA mnie ciekawi, a za tydzień mnie nie będzie, więc chętnie chociaż instrukcję przejrzę.
Od której mniej więcej będzie otwarte (i która sala)?,
edit: a ok, czytać poprzednie posty

Science is a way of trying not to fool yourself. The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool.
R.Feynman
R.Feynman
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
plany na weekend warto juz zaczac.
pytanie do carrom-owcow - co powiecie na sobotni poranek z carromem? bez jakichs turniejow, zwyczajnie popstrykac. trzeba wyprobowac w boju stojaki moje i sztefana...
jesli powyzsze sie uda - to calkiem mozliwe ze byl zbieral chetnych na pokazowa partie age-of-steam-a przeprowadzona przez ole.
pytanie do carrom-owcow - co powiecie na sobotni poranek z carromem? bez jakichs turniejow, zwyczajnie popstrykac. trzeba wyprobowac w boju stojaki moje i sztefana...
jesli powyzsze sie uda - to calkiem mozliwe ze byl zbieral chetnych na pokazowa partie age-of-steam-a przeprowadzona przez ole.
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Na 100% to bum potwierdził w tygodniu. Wstępnie tak. Tylko o co chodzi z AoS. AoS byłby oprócz Carroma (po?), czy zamiast, czy obok? Bo w sumie też bym zobaczył w praktyce czym się różni od Railroada. Choć zdecydowanie priorytetem na ten weekend byłby Carrom.
- jax
wstepnie sie pisze na AoSa
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
Ja rozumiem, że miejsce mam z automatu, ale na wszelki wypadek jeszcze oficjalnie się na AoS zgłoszę. 

- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
To jakby co ja moge potwierdzić sobotniego Carroma. Tylko na razie jest nas dwóch. Po wczorajszej szybkiej grze, widzę, ze moja forma daleka od optymalnej (a nawet w swojej najlepszej formie nie jestem masterem). Także nie wiem Baziku na ile taka gra będzie dla Ciebie satysfakcjonująca (tak odnośnie modnych ostatnio tekstów gram tylko z doswiadczonymi, trzeba by chyba dodać doświadczonymi i dobrymi 
Jak by nas miała byc tylko dwójka, to nie biorę swojego stołu (jak rozumiem byłbyś samochodem, więc miałbyś łatwiej z transportem nawet uwzględniając granatowe małe usprawnienie
Jak będzie więcej chętnych wśród osób nie mających własnego stołu, lub nie mogących przynieść, to oczywiście wezmę (tylko jak będzie wpis w piątek w nocy, to mogę już nie zauważyć
A to i tak wszystko zakładając, że Bazik będzie miał ochote grać z takim cieniasem Sztefanem 

Jak by nas miała byc tylko dwójka, to nie biorę swojego stołu (jak rozumiem byłbyś samochodem, więc miałbyś łatwiej z transportem nawet uwzględniając granatowe małe usprawnienie

- bazik
z 'cieniasem' sztefanem bardzo chetnie, ale fajnie jakby nas bylo wiecej niz 2och... na razie wtorek, zobaczmy co sie wykluje...
Zbieram ludzi do Twilight Imperium w ten weekend, mam już 3-4 osoby. Wymagana znajomość gry. Gramy z dodatkiem. Prawdopodobnie z SET (do ustalenia). Potrzebny jest też klucznik. Proponowany termin to sobota 1000.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2008, 16:39 przez Anon, łącznie zmieniany 2 razy.
- jax
Klucznik pewnie bedzie w sobote o 10:00, bo startuje rozgrywka w Carroma i ew. w Age of Steam. Osobiscie co do TI pasuję.Anon pisze:Zbieram ludzi do Twilight Imperium w ten weekend, mam już 3-4 osoby. Wymagana znajomość gry. Gramy z dodatkiem. Prawdopodobnie z SET (do ustalenia). Potrzebny jest też klucznik. Proponowany termin to sobota 1000.
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
Rowniez prosilbym o dopisanie mnie do AoS, jezeli jeszcze sa miejsca. Chetnie zagram zreszta w cokolwiek, bo wracam do Agresora po monstrualnej przerwie.
O ktorej bysmy zaczeli?

-
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 96 times
Jeżeli można wstępnie zarezewować dwa miejsca to poproszę:dla mnie i kolegi. Obecność na 100% potwierdzilbym jutro rano.Anon pisze:Zbieram ludzi do Twilight Imperium w ten weekend, mam już 3-4 osoby. Wymagana znajomość gry. Gramy z dodatkiem. Prawdopodobnie z SET (do ustalenia). Potrzebny jest też klucznik. Proponowany termin to sobota 1000.
Obaj graliśmy 2 razy.
EDIT:
Potwierdzam obecność. Sobota 10.00. Będę ja i kolega Piotrek
Ostatnio zmieniony 11 lip 2008, 10:50 przez Abiger, łącznie zmieniany 1 raz.
- bazik
a na niedziele ktos ma ochote? wyglada ze bede mial czas od rana do wieczora. nie mam zadnych konkretnych oczekiwan w kwestii tytulow gier..
-
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 96 times
Mam nadzieję, że TI jest aktualny. Tak jak napisałem wyżej będę z kolegą. W razie ew. odwołania gry prosiłbym o informację na kom. 505 044 647. Wolałbym nie jechać niepotrzebnie.