Obecny czas: Czw, 29 Lip 2010, 13:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Pionek XIII - 5-6 grudnia 2009
PostWysłany: Pon, 07 Gru 2009, 21:16 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
WoW to rzeczywiście SUTO ;]

w porównaniu do gdyni gdzie byłó 38 uczesników 0_o

-Papież ?? A ile on ma dywizjii ??!!
J. Stalin

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon, 07 Gru 2009, 21:21 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
skanna napisał(a):
Ze szczegółów, to Trzewik na oficjalnym zamknięciu podawał, że było 6 uczestników :)

Ja w sobotę wstałem z kurami, gnałem jak struś pędziwiatr :lol: a i tak jak przyjechałem około 11.40 to już były rozgrywki w toku :(

Sklepy z Grami Planszowymi u Żyrafy
Zapraszamy do żyrafy
1. Gliwice al. N.Jeziorańskiego 1 centrum handlowe ARENA
2. Zabrze pl. Teatralny 12 centrum handlowe PLATAN

GG 3558083

tel. 510-240-514
Relacja z otwarcia :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon, 07 Gru 2009, 21:23 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: z szóstego piętra
We Wrocławiu było kilkunastu - najwyraźniej T2R jest bardziej popularny w mieście, które jest na jego mapie Europy :P

Kierowco - obejrzyj i zastosuj ;-)

PostWysłany: Pon, 07 Gru 2009, 22:17 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
salou napisał(a):
skanna napisał(a):
Ze szczegółów, to Trzewik na oficjalnym zamknięciu podawał, że było 6 uczestników :)

Ja w sobotę wstałem z kurami, gnałem jak struś pędziwiatr :lol: a i tak jak przyjechałem około 11.40 to już były rozgrywki w toku :(

To w zabrzu późno kury wstają :lol: :lol:

-Papież ?? A ile on ma dywizjii ??!!
J. Stalin

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon, 07 Gru 2009, 23:04 
Użytkownik wspierający

kromka napisał(a):
salou napisał(a):
skanna napisał(a):

Salou , myślę , że to dobry moment , żebyś zdradził skąd jesteś :D
Bo napewno nie z Zabrza :mrgreen:

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon, 07 Gru 2009, 23:54 
Użytkownik wspierający

Miejscowość: Bydgoszcz
Dzięki wielkie wszystkim za kolejne Pionkowe spotkanie, zarówno organizatorom, jak i współgraczom. Pomarańczowych koszulek była naprawdę sporo i bardzo sprawnie szło tłumaczenie reguł, jesteście wielcy:) Możliwość poznania gry przy pomocy samego autora bezcenne, dzięki Trzewik za poświęcony czas przy Strongholdzie. Numerek z wypożyczalni bydgoszczan to właśnie "zwycięska" 9, prośba Silent żebyś tą szczęśliwą liczbę dla nas zarezerwował, bo po raz pierwszy opuszczaliśmy Gliwice z nagrodami :D

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 08 Gru 2009, 00:49 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ropczyce
Drugi Pionek.
Skarby (i kuzynowstwo) czuliśmy się jak u siebie w domu.
Nobo atmosfera arcyżyczliwa, nobo my tu nie pierwszy raz ;), nobo znamy i nas znają!

Sobota (kolejność o ile dobrze pamiętam ;) )
- Wielki wyścig: Kajko i Kokosz, uczta dla mojego Syna, fana tych komiksów (a i moje serce żywiej zabiło na wspomnienia sprzed lat).
- Elfenland - imponująca wizualnie, emocjonująca i wymagająca! Godny laureat SdJ!
- Tikal - to na co liczyłem na Pionku! chciałem wreszcie poznać tę grę. Nie zawiodłem się! (tu podziękowania dla P.T. Kolegi - nie pamiętam nicka - który tak o! z marszu zaczął nam pomagać w tej grze!)
- Duel in the dark - marzeniem moim (auto hype ;) ) było poznać tę grę. Nijak się nie zapowiadało, że się uda. A jednak! Ktoś swój egzemplarz udostępnił w wypożyczalni i mogłem cieszyć oczy roziskrzonymi z podniecenia oczami dwóch młodych miłośników militariów!
- Kraby - turniej. Pierwszy raz w to grałem (jak i chyba wszyscy ;) ). Gra z pazurem, ostra, bezwzględna. Bardzo wysoki współczynnik hate. Ale już za nią tęsknię! (Folko - gratuluję kolejnej świetnej gry!). (Pozdrowienia dla aswiecha i Piterka oraz ukłony szacunku dla finalistek a2ny i Pszczoły)
- Ingenious - z aswiechem i Piterkiem oraz Córką, w ramach relaxu po Krabach. Cieszę się, że gra zasztymowała i P.T. Koledzy zanabyli ją do swej kolekcji.
- W 80 dni dookoła świata - jakoś nie podeszło...

Niedziela
Specjalnie przyjechaliśmy przed 10.00, by zdobyć wreszcie Małych Powstańców! Udało się! A jako bonus grę objaśniał nam sam P.T. Autor! - Dziękujemy!
- Mali powstańcy - emocjonująca rozgrywka, niezwykła mechanika (pomagać, by nie przegrać - rywalizować, by wygrać!) i wszystko to wplecione w tragiczne karty historii.
- Cleopatra - gra-marzenie młodszego kuzyna. Chyba z sukcesem udało się Go od tego marzenia odwieść ;)
- Fabric Manager - to lllubię! chcieliśmy poznać mechanikę gry, bo już zamówiona! Super uczucie poczuć znów tchnienie geniuszu Friesego (uwielbiam WN!) Dzięki Squirrel za objaśnienia i BMC za grę.
- Skubane kurczaki - turniej, w którym Skarb mój wygrał wytęsknioną grę - Wielki wyścig Kajko i Kokosz
- MaNiKi - czekając na wyniki jednego Skarba, z drugim (Córką) pogralim w tresowanie zwierzaków. Ku memu zdumieniu zmiażdżyłem Ją :)
- Pentago - turniej. Żal, bo i ja, i Córka (w naszym odczuciu) samiśmy przegrali przez brak koncentracji. A taki był smak...
- Neuroshima Hex - gra-marzenie mojego Skarba. Za kilka lat będzie w to wymiatał!
- gry ThinkFun na stoisku Logorajdu - moje Skarby kilka godzin tam przesiedziały :)
- Fasolki - ostatnia przed wyjazdem rozgrywka. Ech, chyba znów nas wciągnęło ;)

Dlaczego czas na Pionku tak pędzi? A czas do kolejnego Pionka tak się wlecze?

Przemiła była chwila, gdy wc osobiście nas (z Córką) odnalazł i na konkurs wiedzy zaprosił.
Dziękuję także Silentowi za pytania ze znajomości Wysokiego Napięcia ;) - oczko, 21, to właśnie moja ekipa!

Serdeczne podziękowania dla Organizatorów, Pomarańczowych Koszulek oraz wszystkich, których spotkaliśmy.

No i kiedy kolejny Pionek?
Nie dopuszczamy (ze Skarbami) myśli, że to dopiero za pół roku by miało być. (Jak nie co kwartał, to chociaż trymestralnie jakoś... - prosimy!)

i ja się (pod) tym podpisuję

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 08 Gru 2009, 01:08 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

kromka napisał(a):
salou napisał(a):
skanna napisał(a):

Tak się składa że ja na wsi polskiej pięknej mieszkam Ornontowice :D i tutaj faktycznie kury hodują :D a że korki były to już nie moja wina.

Zapraszamy do żyrafy

GG 3558083

tel. 510-240-514

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 08 Gru 2009, 02:17 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
To i ja chciałabym napisać słów parę i podziękować za wspaniałą imprezę - przede wszystkim Trzewikowi za to, że kolejny raz miał siłę i chęci. I wszystkim pozostałym pomarańczowym, że dzielnie go w tym wspierali. Dzięki Wam spędziłam fantastyczny weekend - bardzo dziękuję.

Oczywiście podziękowania również dla wszystkich uczestników za wspaniałą atmosferę - w szczególności dla wszystkich z którymi miałam okazję grać lub rozmawiać. Szczególne podziękowania oczywiście dla ekipy od Tichu - Browariona, Sztefana i Marcina - następnym razem z wielką chęcią piszę się znowu na Tichu do 7 rano :)

O i podziękowania dla Browariona za "towarzystwo" w drodze powrotnej do Wrocławia :wink:

Poza tym jestem szalenie dumna z mojego osiągnięcia na tym Pionku - wygrania turnieju Race for the Galaxy. Przed przyjazdem na Pionka grałam w Race'a 2 razy - pierwszy raz na Kaszubkonie, drugi raz miesiąc później ze skanną. Kolejne dwa razy zagrałam w Łabędach w nocy i tak po 4 rozegranych partiach wystartowałam w turnieju. Oczywiście to, że odpadnę zaraz w eliminacjach było dla mnie bardziej niż pewne. W związku z powyższym zajęcie pierwszego miejsca traktuję jako wielki sukces i jednocześnie coś w rodzaju cudu ;-) Z tego powodu na pewno 13-ty Pionek będzie dla mnie niezapomniany. No i z powodu tego Tichu do 7 rano też ;)

PS. Silent - świetne statystyki z działania wypożyczalni. Kawał dobrej roboty :)

PostWysłany: Wto, 08 Gru 2009, 10:09 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
BTW ma ktos juz jakies fotorelacje?

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto, 08 Gru 2009, 10:58 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Myślenice/Kraków
WRS napisał(a):
nobo znamy i nas znają!

A ja sie bardzo ciesze, ze Cie poznalem:)
Poza tym oczywiscie - impreza przednia, i choc to moj bodajze 8 czy 9 Pionek - mysle, ze to najlepszy w calej historii. Czemu? Jakos tak - byc moze sie stesknilem. Oczywiscie nie mozna tutaj pominac faktu, ze z Piterkiem jak zawsze wystartowalismy w konkursie wiedzy i jak zwykle sie nie zakwalifikowalismy. Mysle, ze organizatorzy powinni pomyslec o jakiejs nagrodzie za wytrwalosc;)
Pamietny za to bedzie turniej Pitchcar, do ktorego po raz pierwszy sie zakwalifikowalem. Dzieki, ze wreszcie moglem zagrac w te gre:) W polfinale bylem na najgorszym mozliwym miejscu (piatym), ale i tak satysfakcje mam, ze przez jakis czas prowadzilem ze zwyciezca calego turnieju:) W ogole w calym wyscigu prowadzilem przez moment. Nowa sytuacja;)
Dziekuje wszystkim, z ktorymi dane mi bylo grac, wszystkim, z ktorymi udalo sie pogadac i wszystkim, z ktorymi zagrac sie ostatecznie nie udalo:)
Factory Manager rzadzi!
Jak - a propos konkurs na gre Pionka?

PS.
WRS napisał(a):
- Cleopatra - gra-marzenie młodszego kuzyna. Chyba z sukcesem udało się Go od tego marzenia odwieść ;)

Ciesze sie ze sie udalo:) Popsuloby mu sie na pewno po 4-5 grach pod rzad. To nie jest gra na kilka razy. Raz na pol roku, to mozna;) W sam raz - co Pionek:)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 09 Gru 2009, 09:04 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław/Katowice
W imieniu swoim, Sawki jak i rodziny, którą przywlekliśmy z sobą: Dziękujemy za góry świetnej zabawy. Za organizację. Za turniej Neuroshimy. Za wspólne granie. Za przywiezione gry. Za współpracę przy „handlu” kawałkami pizzy z cebulą :D . I za herbatkę w bufecie też dziękujemy.
Było super – acz to nic nowego.
Chcemy jeszcze :!:

a2na napisał(a):
i... dzięki wielkie Tuśce i Sawce - właśnie skończyliśmy 3 partię w Factory Managera - REWELACJA

Do usług – bardzo się cieszymy, że się podoba (czy Wy w ogóle sypiacie???)

P.S. Co do zamawianego jedzonka – smaczne, acz na 4 zamówione pizze 2 nie zgadzały się z zamówieniem/opisem.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro, 09 Gru 2009, 18:07 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
znakomity wyjazd:) trochę zajmuje zanim się człowiek wkręci jeśli przyjeżdża sam, ale tym razem jakoś poszło:) organizacja bardzo porządna. tym razem nie doczekałem rozdawania nagród, które było dla mnie piętą achillesową pionka więc może dlatego nic nie psuje mi ogólnego wizerunku tej edycji;) największe podziękowania z pewnością należą się organizatorom - niniejszym dziękuję;) podziękować chciałem również Veridianie za parę zamienionych zdań i kolejną wspólną próbę zdominowania konkursu wiedzowego, Browarionowi za to, że większość partii rozegrałem właśnie z tym wiecznie uśmiechniętym gościem oraz mst, costiemu i westwoodowi za znakomitą końcówkę pionka w postaci Power Struggle oraz melee za tłumaczenie tej naprawdę znakomitej gry:) z pewnością do zobaczenia na następnej edycji!

PostWysłany: Śro, 09 Gru 2009, 21:55 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jaworzno
fruszu napisał(a):
4. Dzięki wszystkim współgraczom za mile spędzony czas, szczególnie Wojtkowi i Gosi, z którymi "przegrałem" pół niedzieli. Szacunek również dla pozostałych, równie dzielnych kompanów w Grze o Tron - za wytrwanie niemal do końca :)

My również dziękujemy! Było świetnie :) A "zieloni komandosi" śnią mi się po nocach :P
Dziękujemy orgom i koszulkom za udaną organizację oraz wszystkim graczom za grę!
Do następnego!

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 11:01 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Czy jakieś info o grze Pionka, tudzież innych - tradycyjnych - podsumowaniach się pojawi?
Toż minęło już ponad 5 280 minut od zakończenia Pionka...
(a już się ckni...)

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 11:05 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa, sercem w Jozefowie ;-)
A ja chcialem zapytac, czy sa jakies przecieki dotyczace terminu kolejnego Pionka. Mam nadzieje, ze wczesniej niz w czerwcu...

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 12:26 
Recenzent
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Podobno nowy cykl pionkowy ma być maj/grudzień. Ale słyszałem też plotkę o jakimś międzypionku. Nic bliżej nie wiem niestety.

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 15:03 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rybnik
WRS napisał(a):
Czy jakieś info o grze Pionka, tudzież innych - tradycyjnych - podsumowaniach się pojawi?
Toż minęło już ponad 5 280 minut od zakończenia Pionka...
(a już się ckni...)

http://www.gamesfanatic.pl/2009/12/10/pionek-podsumowanie/

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 15:42 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Czyli P.T. Kolega sugeruje, że skoro podsumowanie pojawiło się na mą prośbę...

to i XIV Pionek będzie duuużo wcześniej niż za pół roku? :shock:

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 15:56 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rybnik
Oby :wink:

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 15:59 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Knurów
:shock: To już pionka nie bedzie co kwartał/??

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 16:17 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
buras napisał(a):

Nie.
Ma być co dwa miesiace :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Kto ZA?! ;)

niby stary koń, a jednak z ogromnym sentymentem do zabaw i uciech wszelakich

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw, 10 Gru 2009, 16:25 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Browarion napisał(a):
buras napisał(a):

Nie.
Ma być co dwa miesiace :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Kto ZA?! ;)

Ja słyszałem coś o przyszłym tygodniu :lol:

Zapraszamy do żyrafy

GG 3558083

tel. 510-240-514

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią, 11 Gru 2009, 09:46 
Użytkownik wspierający
Awatar użytkownika

Soulless napisał(a):
BTW ma ktos juz jakies fotorelacje?

Też mnie to zastanawia...
Czyżby dla wszystkich był to tak udany Pionek, że nie mieli ochoty by marnować czas na pstrykanie zdjęć (ja tak miałem ;) )

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią, 11 Gru 2009, 09:56 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa / CK
costi pstrykał, na pewno niedługo wrzuci

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 2 godziny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: bazyn, Ryslaw, woj_settlers oraz 3 gości