Witam

Po pierwsze chciałbym wszystkim podziękować, za super imprezę, tym z którymi rozmawiałem i rozdawałem prezenty

, szczególnie Mondze, która była cierpliwa i udało nam się zagrać w Blokus Trigon w wypożyczalni. Downtime z mojej strony był duży

. Dzięki WC za ekstra konkurs, wreszcie czysto planszówkowy i dzięki MST za wspaniałą współpracę, choć nie obyło się bez wpadki, że nie wpisaliśmy Mystery of the Abbey

.
Tym razem chciałem zobaczyć jak to jest siedzieć na wypożyczalni, a nie tłumaczyć. Całkiem inaczej i też bardzo ciekawie, ze względu na fajne pogaduszki. Cieszę się, że wymyślony na dzień przed Pionkiem pomysł z numerowaniem stołów wypalił(choć nikt nie wierzył

), na koniec niedzieli tylko jedna gra nie była na swoim miejscu. Pomysł z kartami stałych bywalców też mam nadzieję wypalił, choć dużo kart zostało, ale w bazie zostali, więc nie trzeba będzie tego jeszcze raz wypełniać i wprowadzać do systemu. Jeśli macie jakieś uwagi co do wypożyczalni to chętnie to poprawimy, choć na następnym Pionku już nie chciałbym siedzieć tam cały czas. Program do obsługi wypożyczalni już jest w pełni dopracowany, więc można zaczynać szkolenie dla innych.
Jeszcze raz wielkie dzięki było super:), a teraz garść statystyki:
Było dostępne 160 gier z czego:
111 - MDK
49 prywatnych gier od uczestników(Silent,WC,MST,Bogas,Korzeń,Zara2stra,Russ,Sawka,Yoshiko,Alchemik)
Dokonano 350 wypożyczeń z czego:
221 - sobota
129 - niedziela
Do wypożyczalni zapisało się 125 uczestników z czego 23 kobiety

.
Najwięcej wypożyczeń dokonali gracze o numerach:
12 gier - nr 9.
11 gier - nr 21
10 gier - nr 52
Oraz garść wykresików

Najczęściej wypożyczane gry powyżej 3 wypożyczeń:
14/36 należy do Pomarańczowej 50-tki
6 gier było z prywatnych kolekcji uczestników.
Statystyka gier wypożyczanych w sobotę

Statystyka gier wypożyczanych w niedzielę

Statystyka obciążenia wypożyczalni

Lista dostępnych gier w wypożyczalni:

Jeszcze raz wielkie dzięki. Do następnego albo prędzej w Brzegu.