rozumiem, że do kart Conjurations można dodać każdą, która ma Conjuration Limit i czemu one mają inny kolor rewersu ?

Czyli na przykład karta:

może być w pięciu kopiach w stosie Conjurations ? Czy trzeba kupować więcej niż jedną podstawkę ?
Fakt, jakiś zamotany jestemrattkin pisze:Kurczę, no przecież to jest jasno napisane w podręczniku. Exhastują się tylko gdy kontrują, nie ma obowiązku kontry.
1 to liczba żetonów wyczerpania, którą możesz położyć na jednostce przeciwnika, która wchodzi na pole bitwy.Szaweł pisze:Błękitny Jaguar ma umiejętność 'Wpatrywanie 1'. Po co jest ta jedynka? Można jej użyć raz na turę? Czy jest, bo jest, a gdzie indziej przy umiejętnościach nie ma jedynki, bo nie ma?
Ja tak rozumiem.Darboh pisze:Ja muszę dopytać o skupianie zaklęć.
Przykładowo mam trzy kopie jakiegoś zaklęcia na stole. Skupiam go po raz pierwszy - akcja wchodzi normalnie. Skupiam go po raz drugi i odpala się Skupienie 1. Skupiam go po raz trzeci i odpala się Skupienie 2? Dobrze to rozumiem?
Tak, tylko mi chodzi kiedy to skupienie się odpala.pattom pisze:Ja tak rozumiem.Darboh pisze:Ja muszę dopytać o skupianie zaklęć.
Przykładowo mam trzy kopie jakiegoś zaklęcia na stole. Skupiam go po raz pierwszy - akcja wchodzi normalnie. Skupiam go po raz drugi i odpala się Skupienie 1. Skupiam go po raz trzeci i odpala się Skupienie 2? Dobrze to rozumiem?
Pierwsza księga.
Druga księga - skupienie 1
Trzecia księga - skupienie 2
Czyli mając trzy kopie jakiegoś zaklęcia i odpalając dane zaklęcie odpalą mi się oba efekty? Za każdym użyciem danego zaklęcia w rundzie?Szaweł pisze:Masz 3 karty na stole np. przyzwanie srebrnego węża, czy jak się to zwało. Możesz zatem w danej rundzie przywołać 3 węże (bo masz 3 karty) i każdy będzie miał 2 stany (bo z 3 kart masz 2 skupienia). Masz jedną kartę - nie ma skupienia. Masz dwie, masz jedno skupienie. Masz trzy karty, masz dwa skupienia. Itd.
DziękiSzaweł pisze:Tak. Tu chodzi o to, że to zaklęcie z każdym kolejnym skupieniem staje się ogólnie mocniejsze. Czyli od momentu, w którym wrzucisz na stół 3 kopię tejże karty, to zaklęcie jest mocniej wyryte w Twojej księdze i za każdym razem od teraz będzie działało ze Skupieniem 2.