Banan2 pisze: ↑24 sty 2019, 10:36
Krwawisz pisze: ↑24 sty 2019, 09:15
hej, nie nie - nie celowo. Umkneło mi
Co do Essence to niestety odpuscilismy temat. Po długich debatach i wielu nieprzespanych nocach doszliśmy do wniosku, że nie mamy dobrego pomysłu, żeby to poprowadzić. Wielka szkoda, bo gra bardzo dobra
Hmm, nie chcę się wymądrzać, bo nie znam szczegółów i niuansów, ale jeśli gra jest bardzo dobra i gotowa (?) to kilka gameplayów/recenzji (by się sama obroniła) + np. wspieram.to nie dałoby rady?
Pozdrawiam
Hej, może wleję odrobinę otuchy w Twoje serce.
Gdzieś tam zamoczyłem swoje paluchy w tej grze, podczas testowania i przyznaję - miałem sporo frajdy i też chętnie widziałbym ten projekt na stołach graczy.
Wiesz, z grami jest tak, że wydawcy dostają, na podstawie umowy z twórcą, licencję na wydanie gry i najczęściej jest to umowa ograniczona w czasie.
Co więcej, taka umowa dodatkowo może wygasnąć wcześniej jeśli gra nie zostanie wydana.
Tym samym jest spora szansa, że projekt wróci na rynek wydawniczy - prawdopodobnie w innej formie. A ja mam nadzieję, że także w innym settingu - bo muszę przyznać, że Cube w chęci dodania swojej wartości i wyróżnienia się w tłumie" generic fantasy" deczko "popłynął" z tym magic-punkiem - dla mnie było to zbyt "duszne" i niejasne.
Ale do rzeczy - gdzieś tam "szumią wierzby", że są chętni na restart (wydanie) tego konceptu, a ja za nich chętnie trzymam kciuki. I w grę wchodzi nawet ten rok.