(Print & Play) Clash of Cultures + dodatek (PL)
- Luke555
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 9 times
Re: [Print & Play] Clash of Cultures + dodatek [PL]
Jestem pełen podziwu. świetna robota. O podstawke nie pytam, ale czy ten dodatek Civilization potem planujesz sprzedawać zainteresowanym? jest możliwosc nabycia? ewenualnie same karty i planszetki bez figurek?
- Sir_Yaro
- Has thanked: 47 times
- Been thanked: 378 times
- Kontakt:
Nie zarabiam na tym w żaden sposób. Pliki są dostępne więc można sobie całość wydrukować i zrobić. To nic trudnegoLuke555 pisze:Jestem pełen podziwu. świetna robota. O podstawke nie pytam, ale czy ten dodatek Civilization potem planujesz sprzedawać zainteresowanym? jest możliwosc nabycia? ewenualnie same karty i planszetki bez figurek?
- Luke555
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 9 times
To szlachetne, że nie traktujesz tego zarobkowo - ale pytam serio nie mam tyle czasu , materiałów i cierpliwosci aby samemu sobie to wydrukowac - w odpowiednim kolorze i grubosci (mam na mysli planszetki tych 14 nacji i karty ), tak aby byly najbardziej wierne oryginalowi. widzialem ze jest wersja francuska dodatku, ale na jedno wyjdzie - i tak bez tlumaczen i podmiany kart by sie nie obylo. ewent. daj znac na priv
Mój komplet budynków i wojowników juz pomalowany. Ja w przeciwieństwie do głównego inżyniera projektu (Sir_Yaro) poszedłem na łatwiznę i pomalowałem wszystko farbą w sprayu.
Podkład akrylowy szary (miejscami widać od dołu figurki) i farba w sprayu. Efekty w galerii (zdjęcie z lampą i bez).
https://goo.gl/photos/KfqRcUD2MVLJ22Wz8
Pozdrawiam.
Cooval
Podkład akrylowy szary (miejscami widać od dołu figurki) i farba w sprayu. Efekty w galerii (zdjęcie z lampą i bez).
https://goo.gl/photos/KfqRcUD2MVLJ22Wz8
Pozdrawiam.
Cooval
- Sir_Yaro
- Kontakt:
Pudełko powiększone do 37x30x10cm
Zawartość pudełka
Dodatkowo dorzuciłem także pliki z projektem pudełek na elementy i pliki nc do laserowego wycięcia otworów w planszetkach
Zawartość pudełka
Dodatkowo dorzuciłem także pliki z projektem pudełek na elementy i pliki nc do laserowego wycięcia otworów w planszetkach
No i pierwsza gra za nami. Ekipa namówiona, a broniła się bardzo przed tą gra.
Wrażenia bardzo pozytywne, chcą grac znowu.
Również miny innych postronnych na informacje ze to gra "zrobiona" bezcenne.
Sir_Yaro, BARDZO dziekuję za ogrom włożonej pracy, pisze się na kolejne wspólne projekty
PS. Przegrałem z kretesem, ale wersja oficjalna jest taka, ze specjalnie, żeby chcieli znowu w To zagrać
Pozdrawiam.
Cooval
Sir_Yaro, BARDZO dziekuję za ogrom włożonej pracy, pisze się na kolejne wspólne projekty
PS. Przegrałem z kretesem, ale wersja oficjalna jest taka, ze specjalnie, żeby chcieli znowu w To zagrać
Pozdrawiam.
Cooval
- Sir_Yaro
- Kontakt:
Fajnie zobaczyć własne dziecko w zupełnie innym otoczeniucooval pisze:No i pierwsza gra za nami. Ekipa namówiona, a broniła się bardzo przed tą gra.
Pozdrawiam.
Cooval
- orzeh
- Has thanked: 127 times
- Been thanked: 194 times
- Kontakt:
Jak zobaczyłem Wasze zdjęcia to nie wytrzymałem i też rozłożyłem (jeszcze nie pomalowane)
Sir_Yaro - DZIĘKI wielkie za Twoją pracę, jestem superdumny z tej gry !!!!
Sir_Yaro - DZIĘKI wielkie za Twoją pracę, jestem superdumny z tej gry !!!!
To tak przepięknie wygląda, że aż się wzruszyłem. Ach, gdybym umiał to lewymi rękami wykonać, tak jak autor. Jedna z piękniejszych rzeczy, jakie widziałem...
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
W kwestii figurek to sa juz na Mepel https://mepel.pl/zestaw-elementow-clash ... ilizations
Gdyby kogoś jeszcze interesowało to na mepel.pl pojawili się wcześniej wspomniani przez Yaro "set Nobleman" z spielematerial. Może jeszcze ktoś robi oprócz mnie CoC PnP Szkoda mi było wydawać tyle kasy na przesyłkę z Niemiec więc uprzejmie zapytałem się mepel.pl czy przy następnej dostawie nie chcieliby dorzucić Nobleman i wrzucić w swoją ofertę
https://mepel.pl/plastikowe-figurki-arystokratow
btw. ktoś jeszcze robi CoC ? Mam formy od budynków podstawki na zbyciu
https://mepel.pl/plastikowe-figurki-arystokratow
btw. ktoś jeszcze robi CoC ? Mam formy od budynków podstawki na zbyciu
Ja zrobiłem dodatek lecz zamiast dowódców plastikowych wolałem zrobić małe kartonowe planszetki na podstawkach bo wtedy oni nie zlewają się z osadnikami do których tak podobni.
Re: (Print & Play) Clash of Cultures + dodatek (PL)
Jak mógłbym wydrukować karty w wielkości 63,5x89?
- Sir_Yaro
- Kontakt:
Weź proszę sprecyzuj pytanie bo tylko głupie odpowiedzi mi przychodzą na myśl...
Miałem ochotę drukować je po prostu na zwykłym papierze ksero przód i tył i najtańsze koszulki od ultra pro tcg i pomiędzy kartę od magica które kupiłem po 0,5gr za kartę ale zrobię to na ładnie na papierze od mabitecha
-
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 31 times
witam,
kto może mi wydrukować wersję polską podstawki?
kupię sobie wersję angielską i wykorzystam z niej elementy nie obciążone żadnym językiem a uzupełnię wydrukami z językiem polskim.
kto może mi wydrukować wersję polską podstawki?
kupię sobie wersję angielską i wykorzystam z niej elementy nie obciążone żadnym językiem a uzupełnię wydrukami z językiem polskim.
-
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 31 times
Czy ta nowa wielka paka Clash of Cultures, ktora wychodzi za kilka miesiecy, bedzie tez po polsku? Wie ktos? Dzieki
- Sir_Yaro
- Kontakt:
Nie będzie.lemon_curry pisze: ↑07 lis 2020, 15:16 Czy ta nowa wielka paka Clash of Cultures, ktora wychodzi za kilka miesiecy, bedzie tez po polsku? Wie ktos? Dzieki
-
- Has thanked: 269 times
- Been thanked: 178 times
To jest potwierdzona informacja? swego czasu była mowa, że jakieś 6 wersji językowych dogaduje wydawca i pewnie wielu się łudzi, że jest tam wersja PL.Sir_Yaro pisze: ↑10 lis 2020, 23:56Nie będzie.lemon_curry pisze: ↑07 lis 2020, 15:16 Czy ta nowa wielka paka Clash of Cultures, ktora wychodzi za kilka miesiecy, bedzie tez po polsku? Wie ktos? Dzieki
- Trawus
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
Nie jest potwierdzona informacja.shod pisze: ↑12 lis 2020, 12:18To jest potwierdzona informacja? swego czasu była mowa, że jakieś 6 wersji językowych dogaduje wydawca i pewnie wielu się łudzi, że jest tam wersja PL.Sir_Yaro pisze: ↑10 lis 2020, 23:56Nie będzie.lemon_curry pisze: ↑07 lis 2020, 15:16 Czy ta nowa wielka paka Clash of Cultures, ktora wychodzi za kilka miesiecy, bedzie tez po polsku? Wie ktos? Dzieki
Dodatkowo WizKids na BGG pisze o 6-7 wydaniach językowych oprócz angielskiego.
https://boardgamegeek.com/thread/251500 ... 9#35965849
Podsumowując, jeszcze szansa na wersję PL na co liczę.
-
- Has thanked: 269 times
- Been thanked: 178 times
właśnie to miałem na myśli.
mimo wszystko dla mnie cena trochę wysoka. Miałem się zabrać za samoróbkę, ale jakoś czasu mało...i trafił się okazyjnie egzemplarz ENG. dorobiłem tylko spolszczenie z małymi zmianami.
mimo wszystko dla mnie cena trochę wysoka. Miałem się zabrać za samoróbkę, ale jakoś czasu mało...i trafił się okazyjnie egzemplarz ENG. dorobiłem tylko spolszczenie z małymi zmianami.