Wirus! (i dodatki) - pytania o zasady
Wirus! (i dodatki) - pytania o zasady
1) Czy można zagrywać szczepionki na organy przeciwnika? I tak samo wirusy na własne karty?
2) Podczas gry w dwójkę zagranie tarczy na zamianę ciał zablokuje wymianę?
2) Podczas gry w dwójkę zagranie tarczy na zamianę ciał zablokuje wymianę?
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
Re: Wirus! (i dodatki)
1) Tak, choć sensu za wiele to nie ma, chyba, że grasz z dodatkiem Halloween.
2) Zagranie tarczy blokuje każdą akcję, a więc i zamianę ciał.
1) Raczej ma. Już w podstawce są przecież karty Przeszczep i Błąd Lekarski. Tym pierwszym można podmienić organy, np. mój zawirusowany z jego, który mu wcześniej zaszczepiłem. A Błąd Lekarski wymienia całe ciało. Stąd wirusowanie swoich a leczenie przeciwnika zakończone podmianką jest całkiem fajne.
Gracie tak, że po odbiciu Tarczą zagrywający np. wirusa musi nim zarazić własny organ jeśli jest on jedynym legalnym celem na stole?
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Re: Wirus! (i dodatki) - pytania o zasady
Witam, czy mogłabym prosić o zdjęciu instrukcji, konkretnie strony z działaniem kart terapii. Dziękuję
- kurdzio
- Has thanked: 145 times
- Been thanked: 428 times
link do instrukcji: https://sklep814996.shoparena.pl/pl/p/f ... screen.pdfmonia_kamyk pisze: ↑19 wrz 2022, 17:52 Witam, czy mogłabym prosić o zdjęciu instrukcji, konkretnie strony z działaniem kart terapii. Dziękuję
Gramy głównie w 2 osoby, służę radą :)
-
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 2 times
Hej pytanko o podstawkę. Nie można mieć dwóch takich samych organów ale czy można je podmienić? Np mam zarażone serce i na ręku serce. Zagrywając serce mogę odrzucić wcześniejsze zarazone?
Witam. Taka sytuacja się zdarzyła, że skończyły nam się karty na stosie normalnym. Nikt nie miał całego ciała złożonego. To wspólnie ustaliliśmy, że potasujemy karty odrzucone i graliśmy dalej. Czy coś takiego wam się zdarzyło? Nie wiem, czy dobrze zrobiliśmy tasując karty odrzucone, ale chcieliśmy żeby ktoś wygrał i złożył zdrowe ciało.