Nie zgadzam się z tym. Dlaczego maja dostać czystą kartę? Nie naprawili błędów z przeszłości, jak to zrobią - wtedy pewnie - niech dostana świeży temat.polwac pisze: ↑30 gru 2021, 19:21Dokładnie o tym samym pomyślałem.japanczyk pisze: Ja, i to jest moja preferencja jako uzytkownika, wolalbym zeby WSZYSCY wydawcy udzielali się na forum i zeby pojawiała się tu z nimi dyskusja jak jest z Rebelem czy z LDG.
Jeśli faktycznie Czacha Games wróci na forum to jak dla mnie ten temat powinien zostać od razu zamknięty i należałoby utworzyć nowy temat na rok 2022, tak żeby mieli szanse wrócili z czystą kartą.
Mam nadzieję, że oni dobrze wykorzystają możliwość kontaktu z nami tu na forum (jak przytoczony Rebel czy LDG), a z kolei my nie wygonimy ich agresywnymi komentarzami udowadniając tym samym, że to co mówił Pan Przemysław w trakcie live'a o tym forum jest prawdą.
Znajomość "kuchni wydawniczej" nie ma nic do rzeczy. Wydajesz coś wadliwego - należy sprawę załatwić/naprawić. A nie obiecywać i nic nie robić. Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane.trixon pisze: ↑30 gru 2021, 13:14
Wydaje mi się, że im bardziej człowiek zna "kuchnię wydawniczą" tym bardziej trochę przymyka oko na pewne niedociągnięcia, gdyż ma świadomość ile taka akcja naprawcza przyniesie dodatkowych kosztów. Sam od jakiegoś czasu bardziej śledzę wywiady z wydawcami i przyglądam się jak to wszystko działa i powiem, że wydaje mi się to dość trudnym zadaniem. W mojej ocenie Czacha ma dobre chęci realizacji obietnic, ale chce je zrealizować po jak najniższych kosztach. Stąd te obsuwy i tego typu rzeczy.
Pracuje w innej branży, ale tez jednym z moich zadań jest odkręcanie błędów produkcyjnych. Pamiętaj, że to klient cierpi na końcu i należy sprawę załatwić trzeba. A w przypadku planszówek im bardziej popularna gra, tym więcej jest poszkodowanych osób.
Zobacz jaki koszt ponieśli Foxi przez błąd produkcyjny w Palcu Bożym - pewnie setki mat wymienili. Nie wiem jakie mają ustalenia z fabryką, ale podejrzewam, ze maty dostali gratis, ale prawdopodobnie koszt sprowadzenia ich i rozesłania musieli ponieść sami.
I ne wychwalam tu Foxów, bo jeżeli chodzi o kontakt z nimi to są tragiczni. Pod ty względem najgorsze wydawnictwo. Ale jeżeli chodzi o naprawę - tu jest dobrze.
Te sprawy są niezamknięte, więc ludzie marudzą i mają do tego prawo. Jeżeli robią to zgodnie z regulaminem forum, dlaczego masz to wycinać?