Cieszy powrót powrotuMaj:
Horror w Arkham LCG: Powrót Zapomnianej Ery
Horror w Arkham LCG: zestawy mitów z cyklu Zmowa nad Innsmouth (Duże rozszerzenie również jest zamówione jednak nie mamy jeszcze informacji o możliwym odbiorze tego produktu).
Horror w Arkham LCG: Szlak do Carcosy - Rozszerzenie kampanijny – nowość!
Horror w Arkham LCG: Szlak do Carcosy - Rozszerzenie badaczy – nowość!
Czerwiec/Lipiec:
Horror w Arkham LCG: Pożeracze snów – Delux
Horror w Arkham LCG: zestawy mitów z cyklu Pożeracze snów
Horror w Arkham LCG: Karnawał koszmarów
Horror w Arkham LCG: Klątwa Rougarou
Horror w Arkham: Gra karciana / Arkham Horror: The Card Game LCG (N. French, M. Newman)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
Re: Arkham Horror: The Card Game / Horror w Arkham: Gra karciana LCG (N. French, M. Newman)
Trochę zapowiedzi od Galakty (Źródło: FB Galakty):
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2022, 18:07 przez Mr_Fisq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Has thanked: 130 times
- Been thanked: 141 times
Re: Arkham Horror: The Card Game / Horror w Arkham: Gra karciana LCG (N. French, M. Newman)
Mogę prosić o link do tych informacji, bo na stronie Galakty(a sprawdzam regularnie) nie ma takich wieści...Mr_Fisq pisze: ↑08 kwie 2022, 10:42 Trochę zapowiedzi od Galakty:Cieszy powrót powrotuMaj:
Horror w Arkham LCG: Powrót Zapomnianej Ery
Horror w Arkham LCG: zestawy mitów z cyklu Zmowa nad Innsmouth (Duże rozszerzenie również jest zamówione jednak nie mamy jeszcze informacji o możliwym odbiorze tego produktu).
Horror w Arkham LCG: Szlak do Carcosy - Rozszerzenie kampanijny – nowość!
Horror w Arkham LCG: Szlak do Carcosy - Rozszerzenie badaczy – nowość!
Czerwiec/Lipiec:
Horror w Arkham LCG: Pożeracze snów – Delux
Horror w Arkham LCG: zestawy mitów z cyklu Pożeracze snów
Horror w Arkham LCG: Karnawał koszmarów
Horror w Arkham LCG: Klątwa Rougarou
Moje Gry
Jeśli nie wiesz, jak masz zagrać, poczekaj, aż twojemu przeciwnikowi przyjdzie do głowy jakaś idea. Możesz być pewny, że będzie to idea fałszywa.
Siegbert Tarrasch
Jeśli nie wiesz, jak masz zagrać, poczekaj, aż twojemu przeciwnikowi przyjdzie do głowy jakaś idea. Możesz być pewny, że będzie to idea fałszywa.
Siegbert Tarrasch
- Mr_Fisq
- Administrator
Dodałem informację do oryginalnego posta. Podawałem informację w kilku miejscach, tu widać zapomniałem wskazać źródła.
Witam, właśnie zamierzam rozpocząć kampanię w nowym cyklu wydawniczym. Jako początkujący którą kampanię polecacie na start, Dunwich czy Na krawędzi. Dodam że nie chodzi o poziom trudności tylko poziom skąplikowsnia zasad?
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
Jeden rabin powie dunwich a inny Na krawedzi. Ja powiem na krawedzi poziom skomplikowania nie odbiega mocno od dunwich a jest większa szansa że gra Ci się spodoba i wsiąkniesz na dobre.
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
Dzięki, gra już mi się podoba tylko nie wiem jak zacząć żeby stopniować skomplikowanie zasad. Jedni mówią ze Na krawędzi jest skrojona pod nowych graczy a inni że Dunwich najlepszy na start bo pierwszy i teraz co wybrać?
Oba!
Rabaty: 5% w sklepie Jaskinia Graczy.
- Mr_Fisq
- Administrator
Pójść za klimatem kampanii.
Jak już mówiłem gra mi podeszła i zamówiłem już wszystko w nowym cyklu, tylko kwestia od czego zacząć?
- Kondzio167
- Has thanked: 77 times
- Been thanked: 43 times
Graj w chronologii jak było wydawane
-
- Has thanked: 1561 times
- Been thanked: 252 times
czy jest jakiś insert pasujący do nowego dużego pudełka ze scenariuszami kampanii?
- Ayaram
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 730 times
Jest mi ktoś w stanie uszeregować dla true solo (ta, ja wiem niepopularne, zbrodnia grać itp.) kampanie od najłatwiejszej do najtrudniejszej?
Widzę informacje na sklepie Galakty, że "Echa Przeszłości", tj. pierwszy zestaw mitów do kampanii "Szlak do Carcosy", jest do kupienia w Druku na Życzenie. Ktoś wie dlaczego? Mam tradycyjny egzemplarz. Czy są tam jakieś błędy i to ma być zestaw naprawczy? Sorry, jeśli odkopuję wątek.
-
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 447 times
Chwalipost
Wreszcie karty doczekały się porządnego pudełka do przechowywania.
Dawcą pudełka był wiedeński łącznik, trochę farby w sprayu, szablon Cthulhu i aerograf i voilà!
Wreszcie karty doczekały się porządnego pudełka do przechowywania.
Dawcą pudełka był wiedeński łącznik, trochę farby w sprayu, szablon Cthulhu i aerograf i voilà!
A szablon, jeśli można spytać, to kupny czy chałupniczo wycinany?
-
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 447 times
Szablon wycięty na papierze 150g (bo tylko taki miałam w formacie większym niż a4) z prostego pliku wektorowego z netu. Nie mogę polecić, bo wyszedł strasznie wiotki, na kolejny raz pewnie kupię coś grubszego żeby nie kląć tyle przy malowaniu.Majzownik pisze: A szablon, jeśli można spytać, to kupny czy chałupniczo wycinany?
Gdzieś czytałem, że jedna z kampanii jest tak słaba (albo z błędami albo może zbyt zawiła), że jej 'Powrót' jest konieczny i że ją naprawia.
Jeśli to prawda to o którą z kampanii chodzi ?
Jeśli to prawda to o którą z kampanii chodzi ?
- Mr_Fisq
- Administrator
-
- Has thanked: 1113 times
- Been thanked: 519 times
Zapomniana Era w zasadach bez Powrotu jest bardzo trudna. Powrót ułatwia ją znacznie.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
-
- Has thanked: 1113 times
- Been thanked: 519 times
Dodam, że wystarczy mieć instrukcję od Powrotu do ZE, nie trzeba Powrotu posiadać.
planszomania.pl - 10%
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
To ja dodam że nie jest ani słaba ani zepsuta. Jedyna bezsensowna rzeczą jest tam. Ekwipunek ale to tylko w pierwszym przejściu. Później jest już spoko. Najlepszy powrot to jest do nocy fanatyka. Zmienia najwięcej.
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne