Błędy i literówki to temat rzeka, ale nikt nie robi ich celowo. I przy błędach nie pisaliśmy o ich uszanowaniu, a staramy się w miarę możliwości poprawiać co możliwe. Tu chodziło o uszanowanie naszego wyboru, choć przyznajemy, że ankieta do dobry pomysł. Co do Skytear - nie mamy z tłumaczeniem nic wspólnego. Odpowiadał za nie oryginalny wydawca, więc w tym temacie wszelkie uwagi prosimy o kierowanie tamCrossSleet pisze: ↑13 cze 2022, 12:49Tak tylko chciałbym wtrącić jedną rzecz - Bollo się aktywował na Wasze "uszanujcie naszą decyzję" i przyznam szczerze, że mnie też trochę zabolało jak to przeczytalem.Czacha Games pisze: ↑13 cze 2022, 12:07
Po dyskusji stwierdziliśmy, że ankieta nie jest złą opcją...jest nawet bardzo dobrą opcją w momencie, gdy pojawiają się głosy niezadowolenia z formy tłumaczenia tytułu...
Liczymy się z Waszym zdaniem i bardzo je cenimy. Dlatego też na naszej grupie #czachagamessquad uruchomiliśmy ANKIETĘ dotyczącą TYTUŁU POLSKIEJ EDYCJI "Nightmare Cathedral"
Chcemy Was jednocześnie prosić o wyrażenie zdania w ankiecie. Co do naszej propozycji, musicie wiedzieć, że podczas wybierania nazwy braliśmy pod uwagę nie tylko jej brzmienie, ale również wygląd samego tytułu na pudełku oraz zgodność wizualną z wydaniem angielskim, co jest równie istotnym elementem... Dla nas to był kompromis, jednak chcemy poznać Waszą opinię, dopóki jest jeszcze czas na ewentualne zmiany.
Nawet nie chodzi o tytuł moim zdaniem. Może też niektórzy są bardziej delikatni (w tym ja). To też może taki wewnętrzny bunt, bo wydawnictwa robią często co chcą - błędy, literówki, a potem jak coś to "sory, uszanujcie". Gracz też chciałby czuć się szanowany
To pewnie dotyczy większości wydawnictw w Polsce. Kupiłem ostatnio dodatek do gry Skytear Waszego wydawnictwa i na taki mały dodatek znalazły się aż 2 poważne błędy na kartach.
Mi osobiście odechciewa się polskich wersji, bo nie rozumiem jak można dopuścić do takich prostych do uniknięcia błędów. Przepraszam, jeśli narzekam i nawet może to być interpretowane jako "hejtowanie", ale człowiek płaci, chce rozpakować i się cieszyć, a nie od razu po rozpakowaniu czuć zawód.
Nie wiem też o jakich "prostych do uniknięcia błędów" piszesz - jeśli to jest w kontekście tytułu katedry, to "Koszmarna Katedra" takowym nie jest. Może się on nie podobać, może brzmieć dwuznacznie...ale to nie błąd.