Uważasz, że forum jest chore tylko dlatego, że prezentuje różne opinie? Czy wszyscy powinniśmy się wypowiadać o grze za 6 stów w samych superlatywach?
Ok. Wywołałeś mnie Dodaję swoją, MOCNO niepochlebną opinię bazującej na moim fiu-bździu
Pamiętajmy, że nowy Nemesis jest to właściwie remake częsci pierwszej z lekko zmienionymi zasadami ( tak, lekko/rewolucji nie ma ). Po tak długim procesie wytwórczym, oczekiwał bym od gry trzymania na pewno wysokiego poziomu oraz naprawy błędów części pierwszej. A jak czytam, że instrukcja pozostawia nadal wiele do życzenia ( cz.1 miała jedną z najgorszych instrukcji jakie wiedziałem ) to mimo wszystko, godzi to w profesjonalizm. I czuje się trochę jakby mi ktoś chciał wcisnąć kolejną Fifę. Nienawidzę Fify
Odnośnie gameplayu.NIE. Nie jestem typem euro gracza. Doceniam Nemesis za ciekawe sytuacje i klimat. Ale nie traktujmy tej gry jako 8 cudu świata. Dla mnie obsługa gry, instrukcja, mnogość mikro zasad i co by nie mówić - losowość to jednak minusy. Tak minusy. Minusy, przez które gra nie ląduje tak czesto na stole jak by powinna. Mało tego, istnieje wielka rzesza osób, która ze mną w ten tytuł nie zagra. Tak, zgadza się. Często muszę ze świecą szukać współgraczy do tego tytułu. I co? I jak znajdę, to nadal bawię się świetnie.
Ale twierdzenie, że negatywne opinie o grze są chorobą tego forum, to tak jakby powiedzieć, że po co się starać by poprzez proces developingu dostarczyć najlepszy jakościowo produkt. Przecież i tak znajdą się tego amatorzy więc lepiej i taniej robić wszystko na pół gwizdka.