Kontrolujesz region.
Ponieważ kontorulujesz wszystkie kraje strategiczne i masz więcej krajów w regionie (suma strategicznych i niestategicznych) niż przeciwnik.
Twilight Struggle( Zimna Wojna) - pytania o zasady
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Re: Twilight Struggle( Zimna Wojna) - pytania o zasady
Zobaczmy czy spełniasz warunki kontroli: jest 5 BGCs - masz ich 5. W regionie jest 7 nBGCs - masz ich 2. Czyli masz przewagę 7 krajów>5krajów. Spełniasz warunki kontroli. Dostajesz punkty za kontrolę + za BGCs, on dostaje za obecność.
Lepszym przykładem jest Ameryka Pd. Tam masz jak dobrze pamiętam 10 krajów (4 BGCs+ 6nBGCs) - tu zazwyczaj jest walka o nBGCc żeby zrównać się w ilości krajów kontrolowanych w regionie.
Lepszym przykładem jest Ameryka Pd. Tam masz jak dobrze pamiętam 10 krajów (4 BGCs+ 6nBGCs) - tu zazwyczaj jest walka o nBGCc żeby zrównać się w ilości krajów kontrolowanych w regionie.
Siema,
mam małe pytanko.
Czy karta "Zdrajcy i Dezerterzy" zalicza się do kart Preludium (na karcie właśnie tak pisze), czy Apogeum (jest tak napisane na tej dodatkowej kartce)
Pozdro
mam małe pytanko.
Czy karta "Zdrajcy i Dezerterzy" zalicza się do kart Preludium (na karcie właśnie tak pisze), czy Apogeum (jest tak napisane na tej dodatkowej kartce)
Pozdro
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 7 times
Mam pytanie. Zagrywamy karty kluczowe. USA zagrał karte i widząc moja zrobił przewrót obniżając defcon do 2. Ja zagrałem karte diabelska alternatywa i dostałem jako ZSRR kartę pogrzebie my was. Jeden z efektów obniżenie defcon o 1. Wybucha wojna nuklearna. Koniec gry. Kto wygrał on czy ja?
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 11 times