Dune (Bill Eberle, Jack Kittredge, Peter Olotka)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
bdm
Has thanked: 476 times
Been thanked: 91 times

Re: Dune (Bill Eberle, Jack Kittredge, Peter Olotka)

Post autor: bdm »

Ten tytuł jest warty każdego wyciągnięcia na stół. Warunek - musi być szóstka graczy.
Wszelkie inne Diuny w tym tak wysoko oceniana przez masy Imperium to przy tym klasyku wydmuszka. :wink:
szparx
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times

Post autor: szparx »

Tringa pisze: 23 lut 2024, 19:02 Jak zawierasz do Wrocławia to zapraszam :D
Looooo matko, wroclove podobny piękny no ale 500 km w obie strony to trochę daleko... No ale.juz pociąg sprawdzam xD
Awatar użytkownika
Tringa
Has thanked: 322 times
Been thanked: 335 times

Post autor: Tringa »

"Zawitasz" miało być... Ach, ta autokorekta.

W każdym razie 500km to nie tak dużo, a pozostałych graczy do 6-ciu dobiorę bez problemu. Także sprawdzaj pociągi i dawaj znać :D
"Czasami lepiej jest użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność." - Terry Pratchett – Zbrojni

Moje zbiórki: CLICK
Moje gry: CLICK
Awatar użytkownika
Tringa

GF9 zrobiło nam psikusa z ostatnim dodatkiem....

Obrazek
"Czasami lepiej jest użyć miotacza ognia niż narzekać na ciemność." - Terry Pratchett – Zbrojni

Awatar użytkownika
salaba
Has thanked: 234 times
Been thanked: 372 times

Post autor: salaba »

Tringa pisze: 19 mar 2024, 15:12 GF9 zrobiło nam psikusa z ostatnim dodatkiem....

Obrazek
Mam nadzieję, że to dlatego, że wydadzą po polsku Diunę w wersji deluxe, o której mnie ostatnio Facabook bombarduje...

A tak serio, po świńsku potraktowali nas, fanów gry. Kij wie co dalej, ja bynajmniej nie zamierzam mieszać wersji językowych...
Awatar użytkownika
Tringa

Ja właśnie sama nie wiem co robić. Czy mieszać wersję czy czekać na Deluxa. Chociaż średnio mi się uśmiecha kupować drugi raz to samo co mam :/

Btw: gdzie info o Deluxe? Mój FB woli pokazywać inne rzeczy. :/

Edit: znalazłam, ale nie ma tu nic o języku polskim

https://gamefound.com/pl/projects/gf9/d ... ject-story

Ja chyba wolę wziąć dodatek po angielsku niż im cokolwiek więcej płacić. GF9 już wcześniej mnie wkurzali, teraz lecą na czarną listę :/

Awatar użytkownika
salaba

Tringa pisze: 19 mar 2024, 17:00 Ja właśnie sama nie wiem co robić. Czy mieszać wersję czy czekać na Deluxa. Chociaż średnio mi się uśmiecha kupować drugi raz to samo co mam :/

Btw: gdzie info o Deluxe? Mój FB woli pokazywać inne rzeczy. :/

Edit: znalazłam, ale nie ma tu nic o języku polskim

https://gamefound.com/pl/projects/gf9/d ... ject-story

Ja chyba wolę wziąć dodatek po angielsku niż im cokolwiek więcej płacić. GF9 już wcześniej mnie wkurzali, teraz lecą na czarną listę :/
Deluxe w wersji PL to była ironia ;) Zerowe szanse skoro nawet dodatku nie chcą wydać.

Ja i tak za rzadko gram w obecny egzemplarz, więc trudno, będę miała niekompletną Diunę... A jak się nadarzy okazja to pewnie kupię deluxe po ANG... Ta gra zasługuje na wersję deluxe albo inaczej "kompletną" bardziej niż wszystkie inne :)
Awatar użytkownika
Tringa

Aaa... Chyba, że tak. Chociaż biorąc pod uwagę jakość gier wydawanych przez GF9 to wątpię, czy Deluxe będzie taki, jak byśmy chcieli.

Awatar użytkownika
Catra

Post autor: Catra »

Czy ktoś mieszał już edycje językowe ? Nie mam problemu z ENG, ale nie wiem jak to wpływa na rozgrywkę ?
Awatar użytkownika
Otorek
Has thanked: 261 times
Been thanked: 367 times

Post autor: Otorek »

Mam tylko angielską, ale zakładam, że najbardziej problematyczne będą nowe karty, szczególnie, że te z dodatków lubią mieć jakąś istotną treść.
Gunner4aye
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post autor: Gunner4aye »

Hej, podeśle ktoś z Was oficjalną polską instrukcję podstawki? Może ktoś robił sobie skan albo zdjęcia?
Awatar użytkownika
salaba

Zapowiedzieli nową wersję Kwisatz Haderach i cisza od pół roku. Tak samo zero informacji o tym, czy będzie w wersji PL. A może ktoś się pytał u nas? Przecież jak porzucą całkowicie linię to będzie straszny cios dla polskiego gracza...

Jest jeszcze nadzieja, że może wydadzą choć u nas ostatni dodatek nawet jak nie zdecydują się na wypasioną wersję? Jeśli nie to pozostanie wersja angielska, ale będę twierdzić, że będzie to naprawdę kiepska wiadomość... Będzie pewnie trzeba liczyć na fanowskie tłumaczenie, jednak z perspektywy wydawnictwa uważam, że tak wielki potencjał tej gry został tak bardzo zaprzepasczony w Polsce :(
Awatar użytkownika
Tringa

salaba pisze: 20 sie 2024, 14:48 Jest jeszcze nadzieja, że może wydadzą choć u nas ostatni dodatek nawet jak nie zdecydują się na wypasioną wersję?
Kilka postów wyżej...
Tringa pisze: 19 mar 2024, 15:12 GF9 zrobiło nam psikusa z ostatnim dodatkiem....

Obrazek

Awatar użytkownika
salaba

"At the current time" nie oznacza nigdy ;) Dobra, jak nic nowego nie słychać w temacie to czekam na 2025 i zobaczymy co się stanie.
Awatar użytkownika
Tringa

Ja do nich nie pisałam od tamtego czasu. Zawsze możesz ich zapytać i dać nam znać co odpowiedzieli xD

ODPOWIEDZ