Dice Throne: Season One ReRolled (Nate Chatellier, Manny Trembley)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Dice Throne: Season One ReRolled (Nate Chatellier, Manny Trembley)
Witajcie mam pytanie.
Zastanawiam się nad kupnem DT do pokulania z 8-latkiem. Czy lepiej kupić sezon 1 czy np. poczekać na edycję Marvel? Pytam głównie o trudność i złożoność rozgrywki bo wiadomix, że Marvel będzie wizualnie dla syna atrakcyjniejszy.
W sezonie 1 są łatwiejsze i trudniejsze postacie więc trudność można jakoś regulować. A jak jest w Marvelu?
Zastanawiam się nad kupnem DT do pokulania z 8-latkiem. Czy lepiej kupić sezon 1 czy np. poczekać na edycję Marvel? Pytam głównie o trudność i złożoność rozgrywki bo wiadomix, że Marvel będzie wizualnie dla syna atrakcyjniejszy.
W sezonie 1 są łatwiejsze i trudniejsze postacie więc trudność można jakoś regulować. A jak jest w Marvelu?
-
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 15 times
Każda wersja czy to sezon 1 czy 2 czy Marvel ma różne poziomy skomplikowania. Myślę że postacie Marvelowe nie są zbyt skomplikowane i da się spokojnie nimi grać z 8-latkiem. Najłatwiejsze natomiast matchupy z S1 i S2 to Barbarzyńca vs Elfka czy Rewolwerowczyni vs Samuraj. Jeśli i tak planujesz kupić kilka i mix różnych postaci ci nie przeszkadza to podejrzewam że dzieciak łatwo ogarnie Ninje, Piratke, Mnicha. Z Marvela słyszałem że najlepiej gra się Spidermanem i że dzieciaki uwielbiają nim grać (często jakiś rodzic wrzuca fotkę z gameplay'u ze swoimi pociechami i nader często właśnie tą postać widzę). Podobno też Czarna Wdowa i Czarna Pantera są proste do grania. Także sporo opcji masz
Wymiene Descent ed.2 węrdrówki w mroku za Cthulu death may die 2 kampania +przedwieczny (dopłace jeśli dorzucone będą obaj przedwieczni) lub za Posiadłość Szaleństwa sama podstawka
- Wookasch
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Ja gram z sześciolatkiem w S1.
Marvel nas nie kreci wcale, mamy póki co Drzewca, Ninja, Piromanke i Mrocznego złodzieja.
Mlody ogarnia Ninja i Piromanke naprawdę spoko (wiadomo ze taktyki i użycie kart nieoptymalne, ale bawimy się świetnie i nie raz mnie już pokonał).
S2 battle chest czeka na rozpakowanie.
Naprawdę polecam zakup dedykowanych koszulek, jeszcze bardziej upiększają grę.
Marvel nas nie kreci wcale, mamy póki co Drzewca, Ninja, Piromanke i Mrocznego złodzieja.
Mlody ogarnia Ninja i Piromanke naprawdę spoko (wiadomo ze taktyki i użycie kart nieoptymalne, ale bawimy się świetnie i nie raz mnie już pokonał).
S2 battle chest czeka na rozpakowanie.
Naprawdę polecam zakup dedykowanych koszulek, jeszcze bardziej upiększają grę.
- maciejos91
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 17 times
Season One wydaje się trochę bardziej zbalansowany niż 2 ale obie wersje są świetne :!
Always Whyduck
Hej, chciałem wejść w uniwersum Dice Throne ale mam parę pytań o aktualne wydawnictwo:
- czy ~100zl za starcie z sezonu 1 i 2 to normalna cena czy raczej już zawyżona przez kończący się nakład?
- czy planowane są do druki?
- czy jest możliwość zakupu big boxa czy był to excluzive z wspieraczki?
I parę pytań odnośnie samej gry:
- czy są jakieś znaczące różnice między sezonem 1 i 2? Czytałem gdzieś że w sezonie 2 jest lepiej rozwiązany dociag kart przez co ma się większą kontrolę na losowością
- w jakiej kolejności kupować starcia (wiem że to subiektywne ale prosiłbym o waszą tier listę)
Póki co kupiłem sobie starcie piromanka vs złodziej żeby przetestować system ale zakładam, że będę sukcesywnie dokupował kolejne
PS. Seria Marvel totalnie mnie nie grzeje więc ja pomijam
- czy ~100zl za starcie z sezonu 1 i 2 to normalna cena czy raczej już zawyżona przez kończący się nakład?
- czy planowane są do druki?
- czy jest możliwość zakupu big boxa czy był to excluzive z wspieraczki?
I parę pytań odnośnie samej gry:
- czy są jakieś znaczące różnice między sezonem 1 i 2? Czytałem gdzieś że w sezonie 2 jest lepiej rozwiązany dociag kart przez co ma się większą kontrolę na losowością
- w jakiej kolejności kupować starcia (wiem że to subiektywne ale prosiłbym o waszą tier listę)
Póki co kupiłem sobie starcie piromanka vs złodziej żeby przetestować system ale zakładam, że będę sukcesywnie dokupował kolejne
PS. Seria Marvel totalnie mnie nie grzeje więc ja pomijam
- tisfortrey
- Has thanked: 13 times
Pustego Big Boxa możesz kupić bezpośrednio ze strony wydawcy, jeśli planujesz kupować polską wersję, a potem wrzucić sobie do dużego pudła - https://shop.dicethrone.com/collections/all - dotarł do mnie w +- 3 tygodnie, bo wysyłają z magazynu w UK.
Nowy dice throne zmierza na KS:
https://www.kickstarter.com/projects/di ... e-outcasts
Czy to jest jakieś IP czy tak jak pierwsze dwa sezony twór własny?
https://www.kickstarter.com/projects/di ... e-outcasts
Czy to jest jakieś IP czy tak jak pierwsze dwa sezony twór własny?
https://boardgamegeek.com/thread/337855 ... e-revealed
Wygląda jak ich własne jeśli tak można powiedzieć o wilkołaku i jeźdźcu bez głowy.
Wygląda jak ich własne jeśli tak można powiedzieć o wilkołaku i jeźdźcu bez głowy.