A Few Acres of Snow. Szybka, dwuosobowa, ma mnóstwo negatywnej interakcji różnego rodzaju, jeśli taka jest wola graczy (gdyż można też grać zupełnie pokojowo), przy korzystaniu z różnych wariantów zasad (nazywanych przez Wallace'a scenariuszami) bardzo regrywalna.autoexec pisze:Hej,
Potrzebujemy pomocy! Szukamy z żoną gry która jest:
-szybka (najlepiej około godziny, urodziło nam się właśnie drugie dziecko więc z czasem krucho)
-ma dużo interakcji
-regrywalna
-dobra na 2 osoby
coś szybkiego, dla 2 osób, dużo interakcji
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 3 times
Re: coś szybkiego, dla 2 osób, dużo interakcji
- rastula
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 1311 times
-
Aton, Roma, no i Hawana, Innowacje oraz Na chwałę Rzymu fajnie chodzą na dwie osoby
"trucizna w małych dawkach jest najlepszym lekarstwem"
-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 3 times
Pierwsze partie mogą potrwać dłużej, ale gdy gracze nauczą sie zarządzać talią i trzymać ją w wąskich ryzach, bez zbędnych dla obranej strategii kart, gra jest bardzo szybka: nad planszą poniżej godziny, na Yucata.de wystarczy nawet 20-30 minut w przypadku gry bez przerwy.rastula pisze:wszystko OK, ale FAoS szybkie nie jest...
Mr. Jack, Mr. Jack Pocket, Basilica, Neuroshima Hex! (według mnie zdecydowanie lepsza na 2 osoby, niż na 4), Zimna Wojna: CIA vs KGB, Rój. Tak na szybko. Warto przyjrzeć się każdej.
Zdecydowanie szukasz Basiliciautoexec pisze:no jeśli chodzi o interakcję to im jej więcej i wredniejsza tym lepiej
wiecie, że jest dużo akcji że jeden gracz w głos się śmieje a gdy drugi zagryza zęby w wściekłości i mieli w ustach przekleństwa, kobiety mają łzy w oczach, a dzieciom takich gier się nawet na półce nie pokazuje
bałem się że będą maks dwa tytuły spełniające nasze kryteria a tu widzę że jest z 10++ gier do wyboru, trzeba będzie ze dwie zamówić od razu
dzięki za sugestię
dzięki za sugestię
2 de Mayo- gra asymetryczna tylko na dwie osoby, dużo interakcji, szybka rozgrywka, moim zdaniem bardzo regrywalna a jest też dodatek z nowymi kartami podnoszącymi jeszcze regrywalność. Jedynie temat może odstraszyć ale polecam spróbować bo jest dużo blefu i wyczucia ruchu przeciwnika a kobiety (przynajmniej moja) potrafi to wykorzystać doskonale.
na pierwszy ogień poszła Claustrophobia, w weekendzik potestujemy
-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 24 times
Claustro bardzo dobry wybór, ale na drugi ogień spróbujcie Basilica. Mniej klimatu, ale to jest chyba "najwredniejsza" gra jaka istnieje Musiałem sprzedać, bo byłem wyzywany przez swoją kobietę za to, że jednym ruchem wszystko jej zabierałem i po jakimś czasie już nie chciała więcej grać ;d
-
a ja mam to szczęście, że moja kobieta zakochała się we "wrednych" grach i rzeczywiście Basilica to no.1 pod tym względem, ale Teomachia dużo jej nie ustępujenanautzin pisze:Claustro bardzo dobry wybór, ale na drugi ogień spróbujcie Basilica. Mniej klimatu, ale to jest chyba "najwredniejsza" gra jaka istnieje Musiałem sprzedać, bo byłem wyzywany przez swoją kobietę za to, że jednym ruchem wszystko jej zabierałem i po jakimś czasie już nie chciała więcej grać ;d
"trucizna w małych dawkach jest najlepszym lekarstwem"
-
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
Konwój - sama interakcja Fajna asymetryczna karcianka
A co do wymienionych gier jeżeli chodzi o interakcję to według mnie w tych ramach lepszy będzie Nowa Era niż RftG - więcej interakcji przynajmniej tej bezpośredniej znajduje się w Nowej Erze, co nie zmienia faktu że osobiście za ciekawszą i lepszą grę uważam RftG. Co do wyżej wymienionych już gier - uważam że Basillica jest jednym z najlepszych wyborów, a także wspomniana wcześniej Teomachia (niestety mocno niedoceniana).
A co do wymienionych gier jeżeli chodzi o interakcję to według mnie w tych ramach lepszy będzie Nowa Era niż RftG - więcej interakcji przynajmniej tej bezpośredniej znajduje się w Nowej Erze, co nie zmienia faktu że osobiście za ciekawszą i lepszą grę uważam RftG. Co do wyżej wymienionych już gier - uważam że Basillica jest jednym z najlepszych wyborów, a także wspomniana wcześniej Teomachia (niestety mocno niedoceniana).
Zapraszamy na naszą stronę: http://sharpgames.pl
Sklep z gadżetami dla graczy: http://meeple.pl
SILESIA ON BOARD
Sklep z gadżetami dla graczy: http://meeple.pl
SILESIA ON BOARD