(Kraków) Spotkania planszówkowe
- cactusse
- Has thanked: 464 times
- Been thanked: 364 times
Re: [Kraków] Spotkania planszówkowe
Przyturlam się jutro na Strych, zabiorę ze sobą najprawdopodobniej Mombasę, Haspelknechta i Snowdonię.
Mam nadzieję, że znajdą się chętni na partyjkę .
Mam nadzieję, że znajdą się chętni na partyjkę .
- antymon
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
Cześć i czołem - nie znalazłam bardziej odpowiedniego tematu, a z drugiej strony kilka dotyczących konkretnych pubów. Wiele o takich miejscach słyszałam.
Z mężem pogrywaliśmy trochę w rpgi (z braku ekipy w końcu temat dość obumarł), z drugiej strony chcielibyśmy poznać jakieś towarzystwo planszówkowe bo temat nas zainteresował. W końcu ile można samemu grać, a im większa ekipa-tym też ciekawiej.
Proste pytanie - jak wygląda wkręcenie się tutaj na jakąś partyjkę, gdzie w rolę wchodzi pewna doza wyrozumiałości i poświecenia czasu na tłumaczenie podstaw gier.
Był pomysł, by wybrać się do pubu z planszówkami, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, że wchodzę tam i szukam ludzi, którzy by nas przygarnęli. Jakieś rady, sugestie? (;
Z mężem pogrywaliśmy trochę w rpgi (z braku ekipy w końcu temat dość obumarł), z drugiej strony chcielibyśmy poznać jakieś towarzystwo planszówkowe bo temat nas zainteresował. W końcu ile można samemu grać, a im większa ekipa-tym też ciekawiej.
Proste pytanie - jak wygląda wkręcenie się tutaj na jakąś partyjkę, gdzie w rolę wchodzi pewna doza wyrozumiałości i poświecenia czasu na tłumaczenie podstaw gier.
Był pomysł, by wybrać się do pubu z planszówkami, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, że wchodzę tam i szukam ludzi, którzy by nas przygarnęli. Jakieś rady, sugestie? (;
-
- Kontakt:
Klub "Strych" Masarska 14 Poniedziałki i piątki od 17.30antymon pisze:Cześć i czołem - nie znalazłam bardziej odpowiedniego tematu, a z drugiej strony kilka dotyczących konkretnych pubów. Wiele o takich miejscach słyszałam.
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Ja co prawda na Strychu jeszcze nie byłem (choć się wybieram!), ale chętnie mogę się kiedyś z Wami umówić i wprowadzić Was w jakieś gry, z dużą dozą cierpliwościantymon pisze:Cześć i czołem - nie znalazłam bardziej odpowiedniego tematu, a z drugiej strony kilka dotyczących konkretnych pubów. Wiele o takich miejscach słyszałam.
Chętnie się podzielę ;)
-Planszostrefa.pl - 11%, 3trolle.pl - 6 %
-
Witam
reflektowałby ktoś dzisiaj na pięć plemion z dodatkiem na strychu? lub w czwartek?
reflektowałby ktoś dzisiaj na pięć plemion z dodatkiem na strychu? lub w czwartek?
- antymon
Przepraszam za późną odpowiedź - jak to w weekend, byłam offline (;
Czy w Strychu wystarczy się pojawić i ktoś nas przygarnie (czyli na krzywy ryj), czy lepiej się zaanonsować?
Raph, chętnie skorzystamy z zaproszenia, to może szczegóły ustalimy na priv.
Czy w Strychu wystarczy się pojawić i ktoś nas przygarnie (czyli na krzywy ryj), czy lepiej się zaanonsować?
Raph, chętnie skorzystamy z zaproszenia, to może szczegóły ustalimy na priv.
Niedziela hex godzina 16. Jedno wolne miejsce do nowej gry strategiczno ekonomicznej Nippon. Ktoś chętny?
Witam serdecznie!
Bardzo chciałbym zagrać w Shoguna i Grę o Tron. Orientuję się ktoś czy w którejś z tych kawiarnii jest któraś z tych gier na stanie?
Bardzo chciałbym zagrać w Shoguna i Grę o Tron. Orientuję się ktoś czy w którejś z tych kawiarnii jest któraś z tych gier na stanie?
-
- Has thanked: 5 times
Obie są w Hexie i wydaje mi się również że w Artefakcie i R77. Z tego co pamiętam to w Selekcie jest przynajmniej Gra o tron. Pewnie w paru innych miejscach też.Bardzo chciałbym zagrać w Shoguna i Grę o Tron. Orientuję się ktoś czy w którejś z tych kawiarnii jest któraś z tych gier na stanie?
- antymon
W grę o tron ja chętnie (+ jedna osoba), należałoby jednak mieć cierpliwość, bo zasad nie znam.
A tak szczerze, mam niesamowitą ochotę na jakąś partyjkę gry wieloosobowej, może ekonomicznej, może strategicznej, z negatywną interakcją (może jestem kobietą, ale nienawidzę głaskania po główce). Ktoś coś? My się dostosujemy, również do zaproponowanej gry.
A tak szczerze, mam niesamowitą ochotę na jakąś partyjkę gry wieloosobowej, może ekonomicznej, może strategicznej, z negatywną interakcją (może jestem kobietą, ale nienawidzę głaskania po główce). Ktoś coś? My się dostosujemy, również do zaproponowanej gry.
-
- Kontakt:
Może Arcadia Quest?antymon pisze: A tak szczerze, mam niesamowitą ochotę na jakąś partyjkę gry wieloosobowej, może ekonomicznej, może strategicznej, z negatywną interakcją (może jestem kobietą, ale nienawidzę głaskania po główce). Ktoś coś? My się dostosujemy, również do zaproponowanej gry.
Witam
Jestem świeżo upieczoną amatorką gier planszowych Pasją zaraził mnie mój przyjaciel. Wpadł kiedyś z planszówką na piwko i od tego czasu takie spotkania weszły nam w krew.
Ale to trochę za mało dlatego znalazłam się tu
Pozdrawiam
Jestem świeżo upieczoną amatorką gier planszowych Pasją zaraził mnie mój przyjaciel. Wpadł kiedyś z planszówką na piwko i od tego czasu takie spotkania weszły nam w krew.
Ale to trochę za mało dlatego znalazłam się tu
Pozdrawiam
-
- Has thanked: 2 times
Nigdy nie grałem, nie znam zasady, ale chętnie zagram. Chciałem nawet kupić, bo słyszałem, że to fajna, cięższa gra. Jeżeli nie przeszkadza Ci to, że będę grać pierwszy raz, to chętnie. Będzie to dobra okazja do poznania gry.Macmax pisze:Rafaelus co powiesz na partię w nippona?
Chętnie się podzielę ;)
Chętnie dołączyłabym do was, ja i jeszcze jedna os. Mogę wziąć ze sobą 7 cudów świata.
Nippon jest od 2 do 4 osób. Zapraszam na priv to podam kontakt do siebie i pogramy.