powermilk pisze:UWAGA! Słowa wulgarne.
Lepiej latać z gołą dupą
niż ogrywać coś od Lupo
Lepiej podcierać zadek brezentem
niż upierdliwym być recenzentem!
powermilk pisze:UWAGA! Słowa wulgarne.
Lepiej latać z gołą dupą
niż ogrywać coś od Lupo
Moskaliki (dla przypomnienia link do wiki) preferuję nawet nad limeryki. Zdecydowanie ciekawsze od lepiejów.Grzdyll pisze:I na koniec dla odmiany nieśmiała próba tzw. moskalika
Juhu mój ulubiony temat powraca! Moskaliki wyglądają bardzo ciekawie, coś ode mnie:pinata pisze:Moskaliki (dla przypomnienia link do wiki) preferuję nawet nad limeryki. Zdecydowanie ciekawsze od lepiejów.Grzdyll pisze:I na koniec dla odmiany nieśmiała próba tzw. moskalika
Kto powiedział, że w Mage Knighcie
Moja tura trwa eony
Temu sznur na szyję dajcie
I powieście go z ambony
pl.wikipedia.org pisze:W dwóch pierwszych wersach, zaczynając od sformułowania Kto powiedział, że ... lub podobnego, umieszcza się jakąś opinię, najczęściej zawierającą w sobie nazwę narodu czy plemienia. W trzeciej – groźbę dla tego, kto będzie ją wygłaszał i w czwartej – miejsce, gdzie zostanie ona zrealizowana (zazwyczaj jest to kościół albo inny budynek kościelny). Układ rymów – abab.
Kurczę, toż to prawdziwe wyzwanie, spełnić wszystkie te wymagania. Spróbujmy:pinata pisze:Przypominam, że moskalik ma swoje wymagania:pl.wikipedia.org pisze:W dwóch pierwszych wersach, zaczynając od sformułowania Kto powiedział, że ... lub podobnego, umieszcza się jakąś opinię, najczęściej zawierającą w sobie nazwę narodu czy plemienia. W trzeciej – groźbę dla tego, kto będzie ją wygłaszał i w czwartej – miejsce, gdzie zostanie ona zrealizowana (zazwyczaj jest to kościół albo inny budynek kościelny). Układ rymów – abab.
Dobre!pinata pisze:Kto powiedział, że w Splendorze
Gra upływa mu ciekawie
Temu przeor rzyć przeorze
U cystersów w bocznej nawie
Siłą rzeczy musimy zmienić nazwy narodów/plemion na nazwy planszówek.Harun pisze:Ale nie masz nazwy narodu, plemienia itp.
Kto powiedział, że Indianiepinata pisze:Siłą rzeczy musimy zmienić nazwy narodów/plemion na nazwy planszówek.Harun pisze:Ale nie masz nazwy narodu, plemienia itp.
Specjalny bonus dostanie osoba z moskalikiem na planszówkę z jakąś narodowością w nazwie
Oryginał chyba tak bardzo nie wysławiał braci MoskaliLegun pisze:Moja propozycja była taka: lepieje są do krytyki, moskaliki do wysławiania.
Podniosę rękawicę:FortArt pisze:Rzucam wyzwanie: moskalik na Edo (oczywiście w pozycji rymowanej).
Ten kto twierdzi po grze w EdoFortArt pisze:
PS. Rzucam wyzwanie: moskalik na Edo (oczywiście w pozycji rymowanej).
Kto zagrawszy raz w Caylusapinata pisze: ...poproszę o moskalik na Caylus (takoż w pozycji rymowanej)