[Śląsk] Pionek IV, 15-16.09, Gliwickie spotkania z grami
[Śląsk] Pionek IV, 15-16.09, Gliwickie spotkania z grami
IV edycja Pionka odbędzie się w dniach 15 i 16 września.
Poniżej lista gier jaka będzie dostępna na imprezie. Jest pogrupowana według bardzo subiektywnej oceny - gry tak będą rozłożone na stołach - w takich grupach. To wynik doświadczeń na poprzednich edycjach Pionka.
Gry zaznaczone kolorem, to gry, które przywiozą uczestnicy, tak więc istnieje 3% szans, że dana gra nie pojawi się (gdyby uczestnik jednak nie dotarł). Istnieje też problem, że reguł tych gier zazwyczaj nie znam, więc nie będę w stanie wytłumaczyć reguł.
Lista zawiera 118 różnych gier.
Gry dla dzieci
Bongo
Ave Ceasar
Detektyw Kroko
Super Farmer
Safari Cafe
Halli Galli
Kraina Cieni
Gry familijne
Arena Maximus
Wyprawa
Wilki i owce
Niagara
Ausbrecher AG
Evo
Markt von Alturien
Odysseus
Władcy smoków
Wsiąść do pociągu Europa
Elfenland
Set
Verflixxt!
Władca Pierścieni: Konfrontacja
Bohnansa
Adel Verpflichtet
Zooloretto
Cleopatra and the society of architects
Key Largo
Gry w sam raz
Tikal
Pompei
Neuroshima HEX
Zombiaki
Zombiaki II
Drakon
Kingdoms
Citadels
Cave Troll
Saloon
Oltre Mare
Torres
Boomtown
Zaginione Miasta
Finale
Robbo Rally
Tichu
Doom
Railroad Tycoon
Catan Card Game
Java
Australia
Celtica
Fire and Axe
Industrie
Um Reifeneibe
Mr. Jack
Manila
Notre Dame
San Marco
6 Nimmt
Paintball
Arkadia
Caylus: Card Game
Ludwik XIV
Modern Boardgames
Medici
San Juan
Thurn und Taxis
Filary Ziemi
Gry poważne
Mall of horror
Space Dealer
Elasund
Rheinlander
Eufrat i Tygrys
Verrater
Mykerinos
Amun Re
Siena
Il Principie
La Citta
Perikles
Ys
Shogun
St. Petersburg
Twilight Struggle
Puerto Rico
Metro
Age of Mythology III
Gry wesołe lub szalone
Pitch Car
Cash & Guns
Jenga
Lift Off
Brawl
Football Ligretto
Jungle Speed
Warumono
La orc de braves
Spadamy!
AtoMUUUówki
Machina II
HysteriCoach
Elchfest
Santy Anno
Light Speed
Bleff
Ubongo
Kraghmorta
Time is money
Gry logiczne
Cubix
Abalone
Glik
GO
TipOver
Dziewiątka
oraz... gry których nie znam!
Trapper
Way out west
Gloria Mundi
Great Wall of China
Reef Ecounter
Kabale und Hiebe
Niebezpieczne wizje
Poniżej lista gier jaka będzie dostępna na imprezie. Jest pogrupowana według bardzo subiektywnej oceny - gry tak będą rozłożone na stołach - w takich grupach. To wynik doświadczeń na poprzednich edycjach Pionka.
Gry zaznaczone kolorem, to gry, które przywiozą uczestnicy, tak więc istnieje 3% szans, że dana gra nie pojawi się (gdyby uczestnik jednak nie dotarł). Istnieje też problem, że reguł tych gier zazwyczaj nie znam, więc nie będę w stanie wytłumaczyć reguł.
Lista zawiera 118 różnych gier.
Gry dla dzieci
Bongo
Ave Ceasar
Detektyw Kroko
Super Farmer
Safari Cafe
Halli Galli
Kraina Cieni
Gry familijne
Arena Maximus
Wyprawa
Wilki i owce
Niagara
Ausbrecher AG
Evo
Markt von Alturien
Odysseus
Władcy smoków
Wsiąść do pociągu Europa
Elfenland
Set
Verflixxt!
Władca Pierścieni: Konfrontacja
Bohnansa
Adel Verpflichtet
Zooloretto
Cleopatra and the society of architects
Key Largo
Gry w sam raz
Tikal
Pompei
Neuroshima HEX
Zombiaki
Zombiaki II
Drakon
Kingdoms
Citadels
Cave Troll
Saloon
Oltre Mare
Torres
Boomtown
Zaginione Miasta
Finale
Robbo Rally
Tichu
Doom
Railroad Tycoon
Catan Card Game
Java
Australia
Celtica
Fire and Axe
Industrie
Um Reifeneibe
Mr. Jack
Manila
Notre Dame
San Marco
6 Nimmt
Paintball
Arkadia
Caylus: Card Game
Ludwik XIV
Modern Boardgames
Medici
San Juan
Thurn und Taxis
Filary Ziemi
Gry poważne
Mall of horror
Space Dealer
Elasund
Rheinlander
Eufrat i Tygrys
Verrater
Mykerinos
Amun Re
Siena
Il Principie
La Citta
Perikles
Ys
Shogun
St. Petersburg
Twilight Struggle
Puerto Rico
Metro
Age of Mythology III
Gry wesołe lub szalone
Pitch Car
Cash & Guns
Jenga
Lift Off
Brawl
Football Ligretto
Jungle Speed
Warumono
La orc de braves
Spadamy!
AtoMUUUówki
Machina II
HysteriCoach
Elchfest
Santy Anno
Light Speed
Bleff
Ubongo
Kraghmorta
Time is money
Gry logiczne
Cubix
Abalone
Glik
GO
TipOver
Dziewiątka
oraz... gry których nie znam!
Trapper
Way out west
Gloria Mundi
Great Wall of China
Reef Ecounter
Kabale und Hiebe
Niebezpieczne wizje
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2007, 20:39 przez trzewik, łącznie zmieniany 6 razy.
- Don Simon
- Moderator
- Been thanked: 1 time
Re: [Śląsk] Pionek IV, 15-16.09, Gliwickie spotkania z grami
Zmienilem temat na bardziej czytelny.
Pozdrawiam
Szymon
Pozdrawiam
Szymon
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Re: [Śląsk] Pionek IV, 15-16.09, Gliwickie spotkania z grami
I takich moderatorow nam potrzeba!Don Simon pisze:Zmienilem temat na bardziej czytelny.

Niestety na Pionku jak zwykle sie nie pojawie

= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Ano taki cel (kontynuowanie grania) to chyba główny by był jeżeli Pionek ma się zamknąć o 18 

Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
3 godziny w sobote i 3 w niedziele = 6 godzin jazdy.Rathi pisze:Trasa Kraków -> Gliwice to 1,5 do 2h. W sobote w nocy i niedziele rano powinno dac sie dosc latwo/szybko przejechac. Jest sens brac hotel?
Chyba, ze w celu kontynowania gry po zamknieciu lokalu : )
Wtedy to i ja moze bylbym zainteresowany : )
Wiec normalny sen, ktorego nie przewiduje, bo jak sam twierdzisz - gransko bedziemy uskuteczniac rowniez po "zamknieciu" imprezy.
Ja sie pisze na pewno. Nie sadze, zeby brakowalo knajp, gdzie sie mozna pointegrowac, ale chetnie by sie potem czlowiek jednak przespal...
Ostatnio zmieniony 28 sie 2007, 14:32 przez aswiech, łącznie zmieniany 1 raz.
No to jest tak - zapraszam po 18-tej do mnie do Rybnika (27km od Gliwic)
Z tym, że lista osób, które jestem w stanie przenocować coraz mniejsza.
WC z Jolą, Kaja i Al (rezerwacja łóż małżeńskich), Stax z ekipą (ponoć w sumie 5 osób). Jestem w stanie upchnąć jeszcze z 6 osób . Do dyspozycji 5 miejsc na tapczanach, reszta niestety na karimatach (które należałoby sobie zorganizować)
Cena noclegu 5 zeta. Ostrzegam, że do dyspozycji będzie tylko jedna łazienka (wc + prysznic).
Jeśli mimo to
ktoś chętny, zapraszam.
Z tym, że lista osób, które jestem w stanie przenocować coraz mniejsza.
WC z Jolą, Kaja i Al (rezerwacja łóż małżeńskich), Stax z ekipą (ponoć w sumie 5 osób). Jestem w stanie upchnąć jeszcze z 6 osób . Do dyspozycji 5 miejsc na tapczanach, reszta niestety na karimatach (które należałoby sobie zorganizować)
Cena noclegu 5 zeta. Ostrzegam, że do dyspozycji będzie tylko jedna łazienka (wc + prysznic).
Jeśli mimo to

Jak możesz pytać o coś takiego ? Jasna sprawa, że tak.
Z tym, że może być tak, że niektórzy nie będą się kłaść spać (bo słyszałem już takie głosy)

Z tym, że może być tak, że niektórzy nie będą się kłaść spać (bo słyszałem już takie głosy)

No marną miałbym w tym biznesie przyszłość biorąc takie opłatybogas pisze:Jasny gwint. Nie wiedziałem Al że rozszerzyłeś działalność o branżę hotelarską

Po kilkudniowych poszukiwaniach i negocjacjach wnioski są takie - najlepszą opcją jest Hotel Centrum. Oto jego www: http://www.hotel.io.gliwice.pl/
Pokoje dwuosobowe kosztują tu 140 złotych, czyli 70 zeta od głowy. Jeśli zbierze się Was/Nas więcej niż 10 chętnych, to dostaniemy upust 10 złotych od głowy. Jeśli byłoby więcej, jest pewnie szansa na jeszcze większy upust, ale nie wiem czy będzie więcej chętnych.
Hotel ma ten plus, że jest w samym centrum, jakieś 1000 metrów od miejsca gdzie odbywa się Pionek i jakieś 1000 metrów od knajpiki Kredens, gdzie pewnie wylądują wszyscy chętni do gry po zakończeniu Pionka.
Full info wrzucę na stronę g-p.pl jak tylko znajdę 5 min. wolnego czasu.
Serdecznie zapraszam na Pionka osoby spoza Śląska. Akredytacja jest gratis, więc jedyny koszt jaki ponosicie to podróż (jak na każdy konwent) i hotel (po prostu zamiast akredytacji).
Pokoje dwuosobowe kosztują tu 140 złotych, czyli 70 zeta od głowy. Jeśli zbierze się Was/Nas więcej niż 10 chętnych, to dostaniemy upust 10 złotych od głowy. Jeśli byłoby więcej, jest pewnie szansa na jeszcze większy upust, ale nie wiem czy będzie więcej chętnych.
Hotel ma ten plus, że jest w samym centrum, jakieś 1000 metrów od miejsca gdzie odbywa się Pionek i jakieś 1000 metrów od knajpiki Kredens, gdzie pewnie wylądują wszyscy chętni do gry po zakończeniu Pionka.
Full info wrzucę na stronę g-p.pl jak tylko znajdę 5 min. wolnego czasu.
Serdecznie zapraszam na Pionka osoby spoza Śląska. Akredytacja jest gratis, więc jedyny koszt jaki ponosicie to podróż (jak na każdy konwent) i hotel (po prostu zamiast akredytacji).
60 zeta od głowy to nie jest jakaś masakra. Nie jest to mało, ale zwracam uwagę, że nie ma akredytacji. Za taki Krakon czy inny Imladris płaci się np. 40 akredytacji i nocuje się na karimacie lub w schronisku za 30 zeta, więc Pionek wydaje mi się być w normie konwentowej - a jednak nocleg w HOTELU
*joke
Gdyby Al nie robił kreciej roboty i nie nocował u siebie narodu, to byłoby więcej chętnych do hotelu i miałbym pole do negocjowania kolejnych upustów
end of joke*

*joke
Gdyby Al nie robił kreciej roboty i nie nocował u siebie narodu, to byłoby więcej chętnych do hotelu i miałbym pole do negocjowania kolejnych upustów

end of joke*