Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Ja po zakupie drugiego małego dodatku zdecydowałem się rozkoszulkować mojego Eldritcha Po pierwsze stwierdziłem że kart nie trzeba trzymać w rękach tylko leżą spokojnie na stole a po drugie są na prawdę świetnej jakości i nie wiem co musiało by się stać żeby je uszkodzić albo zabrudzić
wajdzik83 pisze:Ja po zakupie drugiego małego dodatku zdecydowałem się rozkoszulkować mojego Eldritcha Po pierwsze stwierdziłem że kart nie trzeba trzymać w rękach tylko leżą spokojnie na stole a po drugie są na prawdę świetnej jakości i nie wiem co musiało by się stać żeby je uszkodzić albo zabrudzić
Ja po zakupie 3 dodatków przesiadłem się na najcieńsze koszulki od Mayday model Chimera (nie pogrubiane). Kosztują stosunkowo niewiele, nie pogrubiają zbytnio kart i jakoś tam chronią. Choć fakt karty są świetnej jakości.
wajdzik83 pisze:Ja po zakupie drugiego małego dodatku zdecydowałem się rozkoszulkować mojego Eldritcha Po pierwsze stwierdziłem że kart nie trzeba trzymać w rękach tylko leżą spokojnie na stole a po drugie są na prawdę świetnej jakości i nie wiem co musiało by się stać żeby je uszkodzić albo zabrudzić
Moim zdaniem też nie ma co bawić się w koszulki do tego tytułu. Karty leżą na stole, a dodatki wychodzą z taką częstotliwością, że same koszulki potrafią zrujnować.
+1
Jedynie małe talie trzeba przetasować parę razy w ciągu gry, resztę raz przed grą (z jednym dodatkiem stosy kart spotkań nie wyczerpały się jeszcze). Później wszystko elegancko leży na stole.
Gram bez koszulek, mam za sobą wiele partii i wszystko nadal wygląda jak nowe.
"Zresztą zamiast kraść jako dyrektor, fabrykant, sekretarz czy inny prezes lepiej już kraść par excellence jako złodziej. Tak jest chyba uczciwiej." - kasiarz Kwinto
Mnie zaś zastanawia czy w tej skrzyni jest miejsce na plansze też, bo po zdjęciach nie do końca jestem pewien czy mają gdzieś swoje miejsce. I z czysto technicznych jakie są wymiary tej skrzyni i jej waga?
zbajszek pisze:Mnie zaś zastanawia czy w tej skrzyni jest miejsce na plansze też, bo po zdjęciach nie do końca jestem pewien czy mają gdzieś swoje miejsce. I z czysto technicznych jakie są wymiary tej skrzyni i jej waga?
Na ich stronie jest więcej zdjęć. I są tam plansze.
Tak jak w opisie produktu. Mieści wszystkie dodatki i spokojnie powinna zmieścić kolejny nadchodzący. Na zdjęciach widać wszystkie dodatki aktualne w wersji PL.
Pozdrawiamy, zespół WarBox!
Ostatnio zmieniony 18 gru 2016, 23:36 przez warbox.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
zbajszek pisze:Mnie zaś zastanawia czy w tej skrzyni jest miejsce na plansze też, bo po zdjęciach nie do końca jestem pewien czy mają gdzieś swoje miejsce. I z czysto technicznych jakie są wymiary tej skrzyni i jej waga?
Oczywiście że są. Dodaliśmy zdjęcie w sklepie na którym widać plansze. Uprzedzając pytanie, kolejna plansza jeśli będzie taka jak w poprzednich dodatkach, też się zmieści:)
Wymiary ok 42x32x14cm, waga ok 1,5kg, jednak nie potwierdzone jeszcze.
Dopasował ktoś z Was może koszulki na karty postaci i przedwiecznych? Jeśli tak to może podlinkować jakie najlepiej kupić? Albo może ktoś kupił w nadmiarze i chce odsprzedać?
Ostatnio zmieniony 01 lut 2017, 19:47 przez nikczemnik, łącznie zmieniany 1 raz.
nikczemnik pisze:Dopasował ktoś z Was może koszulki na karty postaci i przedwiecznych? Jeśli tak to może podlinkować jakie najlepiej kupić? Albo może ktoś kupił w nadmiarze i chce odsprzedać?
O ile mnie pamięć nie myli, to pasują Swan Panasia 103 x 128.
Moja groteka Nieoficjalne FAQ do Robinsona
"Kiedy jesteś martwy, to nie wiesz, że jesteś martwy. Stanowi to problem tylko dla innych. Kiedy jesteś głupi, jest dokładnie tak samo."
Michael E. Brown
Wygląda to naprawdę nieźle, jeszcze jakby ktoś pokusił się na przetłumaczenie na polski to też bym się skusił.
Btw. Zamiast spinaczy może warto użyć podstawek na karty?