Opracował pierwszą edycję PS, przy drugiej był projektantem wykonawczym - opracowanie drugiej - Nikki Valens. Na temat nadzoru głównego nad całym projektem nie widziałem wiadomości ale możliwe, że masz bardziej aktualne. Nie zmienia to jednak faktu, że głównym projektantem była Nikki. Corey niewątpliwie maczał palce, a nawet garście, w drugiej edycji Descenta, nad którą wachałem się długo, długo, a teraz wacham się jeszcze bardziej. Odpuściłem pierwszą, czego trochę żałowałem, a teraz podobnie mam, tylko nadzieje większe.
Descent: Legends of the Dark (Kara Centell-Dunk, Nathan I. Hajek)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 218 times
- Been thanked: 72 times
Re: Descent: Legends of the Dark (Kara Centell-Dunk, Nathan I. Hajek)
"Życie społeczne wyposażone jest w ponadbiologiczne formy użyczające mu wyższe wartości w postaci zabaw lub gier. W nich właśnie społeczeństwo wyraża swoje poglądy na świat i życie".
Johan Huizinga, Homo ludens
Johan Huizinga, Homo ludens
-
- Has thanked: 62 times
- Been thanked: 144 times
Niestety prezentacja byla unboxingu TI. Nie oglądałem całości ale czy ktoś wie czy cokolwiek o descencie było powiedziane?
A tak z ciekawości... Skoro to nowy produkt, ale wciąż o nazwie Descent, to będzie ją w Polsce wydawać Galakta, a nie Rebel?
- karawanken
- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 100 times
Raczej na pewno będzie to wydawać Rebel. Nowego Władce pierścieni wydaje Rebel a przecież Galakta wydawała inne gry z tym tytułem. Dla FFG nowa edycja jest właściwie nowym tylulem
- zioombel
- Has thanked: 206 times
- Been thanked: 98 times
Prosiłem w wątku wydawniczym Rebela o puszczenie oczka w sprawie Descenta. Puścili, więc na pewno Rebel a nie Galakta.karawanken pisze: ↑01 sie 2020, 11:07 Raczej na pewno będzie to wydawać Rebel. Nowego Władce pierścieni wydaje Rebel a przecież Galakta wydawała inne gry z tym tytułem. Dla FFG nowa edycja jest właściwie nowym tylulem
Pytałem ze względu na tłumaczenie. Jeśli robi je nowa firma, nazewnictwo i terminologia świata Terrinoth znane do tej pory graczom będą zupełnie inne.
- zioombel
Rebel to profesjonalny wydawca. Może się po prostu zgłosić do osób, które tłumaczyły dla Galakty.
Tłumaczenie jest własnością Galakty. Nawet jeśli będą je wykonywać ci sami ludzie, nie mogą używać tej samej terminologii bez zgody Galakty.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
terminologii mogą uzywac, nie mogą uzywac fragmentów tlumaczenia galakty, ale skoro to nowy produkt to nie ma problemu
jak to sobie wyobrazac,ze to samo slowo beda tlumaczyc inaczejbo ktos inny je wczesniej rpzetlumaczyl? xD
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- zioombel
Widzę, że nawet komuś chciało się do skomentować. Ja darowałem i tak pewnie wie lepiej.
A na Descenta czekamy z ekipą. . . Oby jak najszybciej pojawiły się informacje pokazujące co w środku i dlaczego pudło takie duże
A na Descenta czekamy z ekipą. . . Oby jak najszybciej pojawiły się informacje pokazujące co w środku i dlaczego pudło takie duże
Mam na myśli nazwy własne. Oczywiście "door" będą drzwiami a "treasure" skarbem, ale "Jain Fairwood" już niekoniecznie "Jainą z Jasnej Kniei". Cóż, zobaczymy, a off topic tutaj już zakończmy.
- stary gracz
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 70 times
A propos nazw własnych.
Czy nowy Descent musi być w Terrinoth?
Czy nowy Descent musi być w Terrinoth?
Nie wyobrażam sobie, żeby nie był w Terrinoth. Jak nie w tym świecie, to w jakim? Stworzyliby nowy na potrzeby tej gry?
-
- Has thanked: 41 times
- Been thanked: 27 times
Re: Descent: Journeys in the Dark / Wędrówki w mroku 2 ed (D. Clark, C. Konieczka, A. Sadler, K. Wilson)
Juz teraz wiem jak sie czuł mój kolega posiadajacy descenta 1 edycje jak pojawiła sie edycja 2.
Jesli bedzie choc podobny do 2 to wszystko będzie moje. Oby tylko dało wykorzystac edycje 2 aby za pomoca Conversion Paków mozna było wciagach postacje z 2 ed.
Jesli bedzie choc podobny do 2 to wszystko będzie moje. Oby tylko dało wykorzystac edycje 2 aby za pomoca Conversion Paków mozna było wciagach postacje z 2 ed.
-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 4 times
Re: Descent: Journeys in the Dark / Wędrówki w mroku 2 ed (D. Clark, C. Konieczka, A. Sadler, K. Wilson)
Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim zobaczymy wersję PL, więc mogę grać spokojnie w 2 ed.
- TuReK
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 76 times
Hmm, podstawka 2 była bardzo biedna w porównaniu do 1.
Z pustego i Saruman nie naleje
Zależy pod jakim kątem. Bo na przykład misji w księdze przygód jest więcej niż 9 z pierwszej edycji, rozgałęziają się one (w 1 ed. była liniowa kampania) no i nie było łażenia po mapie. Było mniej generycznych kafelków. Przy czym fakt, mniej kości i mniejsze pudło. Teraz pudło znowu rośnie, więc może pod względem zawartości będzie pośrednia sytuacja? (choć patrząc na Władcę Pierścieni bym nie liczył na to, ale kto to wie)
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
Mi rowniez. Taki bezpieczny/przystepny art style z gierek na telefony
Rabaty: 5% w sklepie Jaskinia Graczy.
- TuReK
- Has thanked: 50 times
- Been thanked: 76 times
Ciężko mówić o kampanii w podstawce D1, za to misje były ogromne, mnóstwo potworów, bohaterów, przedmiotów i umiejętności a sama rozgrywka to była epicka młócka na 6h a nie kameralne przekomarzanie się z overlordemAcererak pisze: ↑02 sie 2020, 22:44 Zależy pod jakim kątem. Bo na przykład misji w księdze przygód jest więcej niż 9 z pierwszej edycji, rozgałęziają się one (w 1 ed. była liniowa kampania) no i nie było łażenia po mapie. Było mniej generycznych kafelków. Przy czym fakt, mniej kości i mniejsze pudło. Teraz pudło znowu rośnie, więc może pod względem zawartości będzie pośrednia sytuacja? (choć patrząc na Władcę Pierścieni bym nie liczył na to, ale kto to wie)
Z pustego i Saruman nie naleje
Może większe pudło, bo figurki będą w większej skali i tym razem wszystkie, a nie zamiast bossa kapselek ? Chociaż żeby była taka skala jak w imperium atakuje.
Chcesz podziękować za wykonaną pracę? Postaw kawkę :) https://buycoffee.to/13thson
- Chudej
- Has thanked: 347 times
- Been thanked: 328 times
Skoro na pudełku widnieje napis "act 1", to myślę że to może być jakiś legacy "spin-off", a nie 3 edycja.
Gencon się skończył i nic nie pokazali... Strasznie jestem zawiedziony, ponieważ oprócz tej gry i arkham horror lcg nic mnie nie zainteresowało od ffg w tym roku