daj znac jak Ci idzie..
mi na etykietach najlepiej sie drukuje jako plain papers..
daj znac jak Ci idzie..
Jeszcze nie miałem tak, że musiałem mieć idealne odwzorowanie kolorów. Jeśli zamawiałem druk czegoś (a zdarza mi się to rzadko) to wysyłam RGB i sami sobie konwertują. Nawet jak są jakieś rozbieżności to ja tego nie widzę. Natomiast rozdziałka 300dpi to dobry punkt wyjścia, 95+% tego co drukuję jest w 300dpi. Poniżej 150dpi nie drukuję.erjot111 pisze: ↑05 wrz 2020, 03:02 Witam. Mam dwa pytania natury podstawowej:
1.Przygotowanie projektu do druku. Nie posiadam odpowiedniej drukarki, będę więc musiał skorzystać z jakiegoś punktu świadczącego usługi drukarskie. Przejrzałem oferty - jedni wymagają palety kolorów CMYK, fontów zamienionych na krzywe czy rozdzielczości 300 dpi, u innych brak jest wymogów. Czy istnieje jakiś powszechny standard w tej kwestii, czy to indywidualna sprawa każdego z wykonawców ?
2.Na jakim papierze drukowane są instrukcje do gier ? Na jakim papierze wy drukujecie ?
Wielkie dzięki za cenne uwagi. Z tego co widzę, nawet jeśli rozważyłbym, zmianę drukarki to w grę wchodzi raczej tylko XP960/XP970 z powodu skanera i WiFi. Co rozumiesz poprzez wieczne kardridże?KurikDeVolay pisze: ↑06 paź 2020, 11:17 Najprostsza, czterokolorowa L120 jest spoko. Można pójść w Opus Magnum Epsona i kupić L805. Albo P50/XP960/XP970 i do nich wieczne kartridże. Ale CISSom z Chin... Stanowcze nie.
Ja kupuję oryginalne. Starczają mi na tyle czasu, że nigdy nie czułem potrzeby ryzykowania z tańszymi tuszami. Ale myślę, że za radą Kurika rzucę okiem na te 664 ale też od epsona.
Co jest tym samym barwnikiem? I takim samym jak co? Niestety się pogubiłem. Za bardzo strzelasz kodamiKurikDeVolay pisze: ↑08 paź 2020, 10:25 To jest ten sam barwnik. W tych nowszych jakie jest oznaczenie? 102? 664 to starsze serie. ET-2650, jakieś starsze Lki. Żadnej różnicy. Nawet jeśli w Epsonie sprawdzają oryginalność (w co szczerze nie wierzę), to i tak próbniki wykażą że to ich.
Dedykowany to EPSON 673. I widzę, że jest 2x droższy niż 664... Masz pewność, że ten tusz 664 jest ok i nie uwali mi drukarki w jakiś sposób?KurikDeVolay pisze: ↑08 paź 2020, 10:55 Ten do L805. Nie pamiętam jakie on tam ma oznaczenie, ale CMYK to dokładnie to samo co tusz 664.