Miata byc prezentowana z 2 Lata temu i nowa Data mnie kompletnie nie uspokaja. Jak bedzie do sciagniecia w co nie wierze to wtedy uznam temat za zamkniety a do tego czasu nic nie jest penne, zwlaszcza jak mowi to prezes
Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek) - dyskusja ogólna
Every single fucking day I get closer to the grave
I am terrified, I fell asleep at the wheel again
Crashed my car just to feel again
I am terrified, I fell asleep at the wheel again
Crashed my car just to feel again
- Irr3versible
- Has thanked: 660 times
- Been thanked: 600 times
Re: Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek) - dyskusja ogólna
Pytanie nie było o Twoja wiarę w aplikacje (czy wiarę w ekonomiczny sens), Twoja pierwsza odpowiedź wprowadzała w błądjnowaczy pisze: ↑19 paź 2020, 18:22Miata byc prezentowana z 2 Lata temu i nowa Data mnie kompletnie nie uspokaja. Jak bedzie do sciagniecia w co nie wierze to wtedy uznam temat za zamkniety a do tego czasu nic nie jest penne, zwlaszcza jak mowi to prezes
PS. Ja dalej nie rozumiem jak ma wyglądać aplikacja, słyszałem że ma wprowadzać wydarzenia. Czy mam rozumieć że zastąpi talię kart wydarzeń, która się przygotowuje przed grą?
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 687 times
- Been thanked: 1067 times
W sklepie Portalu są zdjęcia znaczników z żywicy. Wyglądają znakomicie, warto zerknąć.
- stary gracz
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 70 times
Odebrałem dziś Skrzynię Skarbów zamówioną w sklepie Portalu. Tak wyglądają znaczniki.
Papugi i rybki były w pudełku. Są drewniane.
Drewno, banany, skóry, chleb, serca, ognisko i namiot są plastikowe (z żywicy?) i były w paczce poza pudełkiem.
Papugi i rybki były w pudełku. Są drewniane.
Drewno, banany, skóry, chleb, serca, ognisko i namiot są plastikowe (z żywicy?) i były w paczce poza pudełkiem.
Hmm.. Co oznacza pekniete serduszko, papuga oraz ryba? To sa znaczniki do jakichś nowych scenariuszy?
Na zdjęciu widać też postać artystka. To jest nowa grywalna postać w grze? Ten rozmiar taki niepasujacy do pozostałych postaci, dlatego pytam.
No i ten podwójny banan jest traktowany jako 1 pożywienia czy 2?
Na zdjęciu widać też postać artystka. To jest nowa grywalna postać w grze? Ten rozmiar taki niepasujacy do pozostałych postaci, dlatego pytam.
No i ten podwójny banan jest traktowany jako 1 pożywienia czy 2?
- Odi
- Administrator
Pękniętym serduszkiem oznaczasz życie postaci.
Banan liczy się jako jedno. Rybki i papużki to takie customowe znaczniki do żywności. Postać do specjalnych scenariuszy - ściagnij sobie instrukcje do tego dodatku i wszystko stanie się jasne
Banan liczy się jako jedno. Rybki i papużki to takie customowe znaczniki do żywności. Postać do specjalnych scenariuszy - ściagnij sobie instrukcje do tego dodatku i wszystko stanie się jasne
- playerator
- Has thanked: 904 times
- Been thanked: 310 times
Skąd się właściwie te papugi wzięły? Gdzie pojawiły się po raz pierwszy jako promka do Robinsona?
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
także = też, również
Piszmy po polsku :)
- vikingowa
- Has thanked: 454 times
- Been thanked: 317 times
Ryby były ale papug w sklepie nigdy nie widziałam. To raczej coś nowego.
Ignacy Trzewiczek dzisiaj na unboxingu sprawiał wrażenie zmieszanego jak pokazywał ryby i papugi. Twierdził, że tokeny papug są za duże. https://youtu.be/LMDRuNItZKo?t=662
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- stary gracz
Bo to są Arary a nie Nierozłączki.
-
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 42 times
Pamiętasz może, co było w opisie produktu gdy zamawiałeś? Teraz w sklepie Portalu przy Skrzyni Skarbów w zawartości są "Rzeźbione znaczniki Pożywienia" i nie wiem, czy rzeczywiście ograniczyli znaczniki tylko do pożywienia, czy to zwykły błąd i w paczce nadal będzie wszystko to, co pokazałeś na zdjęciu.stary gracz pisze: ↑22 paź 2020, 11:33 Odebrałem dziś Skrzynię Skarbów zamówioną w sklepie Portalu. Tak wyglądają znaczniki.
Te akrylowe znaczniki pożywienia były tylko do zamówień przedpremierowych. Wtedy na grafice produktu była "skrzynia skarbów" i napis bonus z pokazanymi znacznikami.emka pisze: ↑24 paź 2020, 12:11Pamiętasz może, co było w opisie produktu gdy zamawiałeś? Teraz w sklepie Portalu przy Skrzyni Skarbów w zawartości są "Rzeźbione znaczniki Pożywienia" i nie wiem, czy rzeczywiście ograniczyli znaczniki tylko do pożywienia, czy to zwykły błąd i w paczce nadal będzie wszystko to, co pokazałeś na zdjęciu.stary gracz pisze: ↑22 paź 2020, 11:33 Odebrałem dziś Skrzynię Skarbów zamówioną w sklepie Portalu. Tak wyglądają znaczniki.
Teraz sama skrzynia skarbów kosztuje (wydaje mi się) 30zł taniej. A znaczniki można osobno zamówić za 60zł.
Jeśli tam jest napisane o jakimś gratisie to raczej nieprawda. Ale są dodatkowe znaczniki pożywienia w samym pudełku - ryby i papugi. Zastępują banany.
-
- Been thanked: 42 times
To by wiele wyjaśniło, ale na zdjęciach przy Skrzyni Skarbów nadal są te pozostałe znaczniki.michaldz1 pisze: ↑24 paź 2020, 12:35 Te akrylowe znaczniki pożywienia były tylko do zamówień przedpremierowych. Wtedy na grafice produktu była "skrzynia skarbów" i napis bonus z pokazanymi znacznikami.
Teraz sama skrzynia skarbów kosztuje (wydaje mi się) 30zł taniej. A znaczniki można osobno zamówić za 60zł.
Jeśli tam jest napisane o jakimś gratisie to raczej nieprawda. Ale są dodatkowe znaczniki pożywienia w samym pudełku - ryby i papugi. Zastępują banany.
- stary gracz
Nie pamiętam dokładnie ale kupowałem w przedsprzedaży i było że dostanę bonusowe znaczniki. Cena 129.95.emka pisze: ↑24 paź 2020, 12:11 Pamiętasz może, co było w opisie produktu gdy zamawiałeś? Teraz w sklepie Portalu przy Skrzyni Skarbów w zawartości są "Rzeźbione znaczniki Pożywienia" i nie wiem, czy rzeczywiście ograniczyli znaczniki tylko do pożywienia, czy to zwykły błąd i w paczce nadal będzie wszystko to, co pokazałeś na zdjęciu.
- Odi
- Administrator
Otrzymałem już zamówiony zestaw, w tym znaczniki.
Wyglądają naprawdę świetnie. Banany, sucharki, skóry... Jak żywe Drewno też bardzo starannie wykonane i pomalowane. Ognisko i namiot bardzo obrazowe. Myślę, że jak ktoś ubi Robinsona, będzie to fajny dodatek.
Minus taki, że mam 4 serduszka - są tylko 4, czy akurat u mnie się machnęli i jedną gdzieś wcięło?
Wyglądają naprawdę świetnie. Banany, sucharki, skóry... Jak żywe Drewno też bardzo starannie wykonane i pomalowane. Ognisko i namiot bardzo obrazowe. Myślę, że jak ktoś ubi Robinsona, będzie to fajny dodatek.
Minus taki, że mam 4 serduszka - są tylko 4, czy akurat u mnie się machnęli i jedną gdzieś wcięło?
-
- Been thanked: 107 times
Sa chyba 4 bo mozna grac w max 4 osoby (zakladajac zgodnie z instrukcja ze Pietaszek jest wykorzystywany w grze 2-osobowej).Odi pisze: ↑24 paź 2020, 18:43 Otrzymałem już zamówiony zestaw, w tym znaczniki.
- stary gracz
Ja również 5 serduszek.
Odnośnie sucharów miało ich być 5 czy 12 ?
(jeden z domowników jak zobaczył, to stwierdził, że to ser xD)
Odnośnie sucharów miało ich być 5 czy 12 ?
(jeden z domowników jak zobaczył, to stwierdził, że to ser xD)
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Miały być do kupienia wszystkie mini dodatki osobno, a dodali tylko te żetony z żywicy, a co polowanie pełne przygód, pies gończy, szklane pomysły i kaflem wulkany?
Spoiler:
Ręcznie malowane znaczniki z żywicy. Zestaw zawiera:
18 sztuk drewna,
7 skór,
12 bananów,
5 niepsującego się pożywienia,
5 znaczników ran,
1 ognisko,
1 schronienie.
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Pies gończy był często dodawany do zamówień ze sklepu Portala. Wulkan chyba nie był sprzedawany osobno. Pozostałe gdzieś wcześniej były? Skrzynia miała chyba zawierać wszystkie juz wcześniej wydane dodatki, a nie premierowe?