Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
jnowaczy
Has thanked: 27 times
Been thanked: 126 times

Re: Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek) - dyskusja ogólna

Post autor: jnowaczy »

pcyzm pisze: 19 paź 2020, 17:13
jnowaczy pisze: 19 paź 2020, 14:46
Yuri pisze: 19 paź 2020, 14:36 A wie ktoś może co z aplikacją do "Robinsona..."?
Nie Bedzie. Nie ma jak zarobic na tym kasy to nie bedzie. Tyle z obietnic
No i po co pisać jak się nie wie. Ma być prezentowana w tym tygodniu jak już wspomniał poprzednik. Inna sprawa czy będzie od razu do ściągnięcia czy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
Miata byc prezentowana z 2 Lata temu i nowa Data mnie kompletnie nie uspokaja. Jak bedzie do sciagniecia w co nie wierze to wtedy uznam temat za zamkniety a do tego czasu nic nie jest penne, zwlaszcza jak mowi to prezes
Every single fucking day I get closer to the grave
I am terrified, I fell asleep at the wheel again
Crashed my car just to feel again
Awatar użytkownika
Irr3versible
Has thanked: 660 times
Been thanked: 600 times

Re: Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek) - dyskusja ogólna

Post autor: Irr3versible »

jnowaczy pisze: 19 paź 2020, 18:22
pcyzm pisze: 19 paź 2020, 17:13
jnowaczy pisze: 19 paź 2020, 14:46

Nie Bedzie. Nie ma jak zarobic na tym kasy to nie bedzie. Tyle z obietnic
No i po co pisać jak się nie wie. Ma być prezentowana w tym tygodniu jak już wspomniał poprzednik. Inna sprawa czy będzie od razu do ściągnięcia czy trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
Miata byc prezentowana z 2 Lata temu i nowa Data mnie kompletnie nie uspokaja. Jak bedzie do sciagniecia w co nie wierze to wtedy uznam temat za zamkniety a do tego czasu nic nie jest penne, zwlaszcza jak mowi to prezes
Pytanie nie było o Twoja wiarę w aplikacje (czy wiarę w ekonomiczny sens), Twoja pierwsza odpowiedź wprowadzała w błąd ;)

PS. Ja dalej nie rozumiem jak ma wyglądać aplikacja, słyszałem że ma wprowadzać wydarzenia. Czy mam rozumieć że zastąpi talię kart wydarzeń, która się przygotowuje przed grą?
Awatar użytkownika
Odi
Administrator
Has thanked: 687 times
Been thanked: 1067 times

Post autor: Odi »

W sklepie Portalu są zdjęcia znaczników z żywicy. Wyglądają znakomicie, warto zerknąć.
Awatar użytkownika
stary gracz
Has thanked: 35 times
Been thanked: 70 times

Post autor: stary gracz »

Odebrałem dziś Skrzynię Skarbów zamówioną w sklepie Portalu. Tak wyglądają znaczniki.

Obrazek

Papugi i rybki były w pudełku. Są drewniane.
Drewno, banany, skóry, chleb, serca, ognisko i namiot są plastikowe (z żywicy?) i były w paczce poza pudełkiem.
Vivo
Has thanked: 13 times
Been thanked: 3 times

Post autor: Vivo »

Hmm.. Co oznacza pekniete serduszko, papuga oraz ryba? To sa znaczniki do jakichś nowych scenariuszy?

Na zdjęciu widać też postać artystka. To jest nowa grywalna postać w grze? Ten rozmiar taki niepasujacy do pozostałych postaci, dlatego pytam.

No i ten podwójny banan jest traktowany jako 1 pożywienia czy 2?
Awatar użytkownika
Odi
Administrator

Pękniętym serduszkiem oznaczasz życie postaci.

Banan liczy się jako jedno. Rybki i papużki to takie customowe znaczniki do żywności. Postać do specjalnych scenariuszy - ściagnij sobie instrukcje do tego dodatku i wszystko stanie się jasne :)
Awatar użytkownika
michalp
Has thanked: 12 times
Been thanked: 14 times

Post autor: michalp »

ja chetnie przygarnal bym papugi
Awatar użytkownika
playerator
Has thanked: 904 times
Been thanked: 310 times

Post autor: playerator »

Odi pisze: 22 paź 2020, 11:56 (...) papużki to takie customowe znaczniki do żywności (...)
Skąd się właściwie te papugi wzięły? Gdzie pojawiły się po raz pierwszy jako promka do Robinsona?
tak że = w takim razie, więc
także = też, również
Piszmy po polsku :)
Awatar użytkownika
Losiek
Has thanked: 321 times
Been thanked: 203 times

Post autor: Losiek »

Kiedyś już były razem z rybami w sklepiku Portalu ale się zagapiłem...
Awatar użytkownika
vikingowa
Has thanked: 454 times
Been thanked: 317 times

Post autor: vikingowa »

Ryby były ale papug w sklepie nigdy nie widziałam. To raczej coś nowego.
Awatar użytkownika
tomp
Has thanked: 294 times
Been thanked: 494 times

Post autor: tomp »

Ignacy Trzewiczek dzisiaj na unboxingu sprawiał wrażenie zmieszanego jak pokazywał ryby i papugi. Twierdził, że tokeny papug są za duże. https://youtu.be/LMDRuNItZKo?t=662
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
Awatar użytkownika
stary gracz

Bo to są Arary a nie Nierozłączki.
emka
Has thanked: 31 times
Been thanked: 42 times

Post autor: emka »

stary gracz pisze: 22 paź 2020, 11:33 Odebrałem dziś Skrzynię Skarbów zamówioną w sklepie Portalu. Tak wyglądają znaczniki.
Pamiętasz może, co było w opisie produktu gdy zamawiałeś? Teraz w sklepie Portalu przy Skrzyni Skarbów w zawartości są "Rzeźbione znaczniki Pożywienia" i nie wiem, czy rzeczywiście ograniczyli znaczniki tylko do pożywienia, czy to zwykły błąd i w paczce nadal będzie wszystko to, co pokazałeś na zdjęciu.
Awatar użytkownika
michaldz1
Has thanked: 106 times
Been thanked: 115 times

Post autor: michaldz1 »

emka pisze: 24 paź 2020, 12:11
stary gracz pisze: 22 paź 2020, 11:33 Odebrałem dziś Skrzynię Skarbów zamówioną w sklepie Portalu. Tak wyglądają znaczniki.
Pamiętasz może, co było w opisie produktu gdy zamawiałeś? Teraz w sklepie Portalu przy Skrzyni Skarbów w zawartości są "Rzeźbione znaczniki Pożywienia" i nie wiem, czy rzeczywiście ograniczyli znaczniki tylko do pożywienia, czy to zwykły błąd i w paczce nadal będzie wszystko to, co pokazałeś na zdjęciu.
Te akrylowe znaczniki pożywienia były tylko do zamówień przedpremierowych. Wtedy na grafice produktu była "skrzynia skarbów" i napis bonus z pokazanymi znacznikami.
Teraz sama skrzynia skarbów kosztuje (wydaje mi się) 30zł taniej. A znaczniki można osobno zamówić za 60zł.
Jeśli tam jest napisane o jakimś gratisie to raczej nieprawda. Ale są dodatkowe znaczniki pożywienia w samym pudełku - ryby i papugi. Zastępują banany.
emka
Been thanked: 42 times

Post autor: emka »

michaldz1 pisze: 24 paź 2020, 12:35 Te akrylowe znaczniki pożywienia były tylko do zamówień przedpremierowych. Wtedy na grafice produktu była "skrzynia skarbów" i napis bonus z pokazanymi znacznikami.
Teraz sama skrzynia skarbów kosztuje (wydaje mi się) 30zł taniej. A znaczniki można osobno zamówić za 60zł.
Jeśli tam jest napisane o jakimś gratisie to raczej nieprawda. Ale są dodatkowe znaczniki pożywienia w samym pudełku - ryby i papugi. Zastępują banany.
To by wiele wyjaśniło, ale na zdjęciach przy Skrzyni Skarbów nadal są te pozostałe znaczniki.
Awatar użytkownika
stary gracz

emka pisze: 24 paź 2020, 12:11 Pamiętasz może, co było w opisie produktu gdy zamawiałeś? Teraz w sklepie Portalu przy Skrzyni Skarbów w zawartości są "Rzeźbione znaczniki Pożywienia" i nie wiem, czy rzeczywiście ograniczyli znaczniki tylko do pożywienia, czy to zwykły błąd i w paczce nadal będzie wszystko to, co pokazałeś na zdjęciu.
Nie pamiętam dokładnie ale kupowałem w przedsprzedaży i było że dostanę bonusowe znaczniki. Cena 129.95.
Awatar użytkownika
Odi
Administrator

Otrzymałem już zamówiony zestaw, w tym znaczniki.
Wyglądają naprawdę świetnie. Banany, sucharki, skóry... Jak żywe :) Drewno też bardzo starannie wykonane i pomalowane. Ognisko i namiot bardzo obrazowe. Myślę, że jak ktoś ubi Robinsona, będzie to fajny dodatek.
Minus taki, że mam 4 serduszka - są tylko 4, czy akurat u mnie się machnęli i jedną gdzieś wcięło?
Elemenek
Been thanked: 107 times

Post autor: Elemenek »

Odi pisze: 24 paź 2020, 18:43 Otrzymałem już zamówiony zestaw, w tym znaczniki.
Wyglądają naprawdę świetnie. Banany, sucharki, skóry... Jak żywe :) Drewno też bardzo starannie wykonane i pomalowane. Ognisko i namiot bardzo obrazowe. Myślę, że jak ktoś ubi Robinsona, będzie to fajny dodatek.
Minus taki, że mam 4 serduszka - są tylko 4, czy akurat u mnie się machnęli i jedną gdzieś wcięło?
Sa chyba 4 bo mozna grac w max 4 osoby (zakladajac zgodnie z instrukcja ze Pietaszek jest wykorzystywany w grze 2-osobowej).
Awatar użytkownika
stary gracz

Ja mam 5 serduszek.
Awatar użytkownika
tomp

Ja również 5 serduszek.

Odnośnie sucharów miało ich być 5 czy 12 ?
(jeden z domowników jak zobaczył, to stwierdził, że to ser xD)
litk
Has thanked: 184 times
Been thanked: 131 times

Post autor: litk »

Miały być do kupienia wszystkie mini dodatki osobno, a dodali tylko te żetony z żywicy, a co polowanie pełne przygód, pies gończy, szklane pomysły i kaflem wulkany?
Awatar użytkownika
michaldz1
Has thanked: 106 times
Been thanked: 115 times

Post autor: michaldz1 »

Spoiler:
https://sklep.portalgames.pl/kategoria/ ... ign-tokens

Ręcznie malowane znaczniki z żywicy. Zestaw zawiera:

18 sztuk drewna,
7 skór,
12 bananów,
5 niepsującego się pożywienia,
5 znaczników ran,
1 ognisko,
1 schronienie.
Awatar użytkownika
tomp

wychodzi na to, że mam gratisowe 7 sucharów...
Awatar użytkownika
Sztefan
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Post autor: Sztefan »

litk pisze: 24 paź 2020, 21:08 Miały być do kupienia wszystkie mini dodatki osobno, a dodali tylko te żetony z żywicy, a co polowanie pełne przygód, pies gończy, szklane pomysły i kaflem wulkany?
Pies gończy był często dodawany do zamówień ze sklepu Portala. Wulkan chyba nie był sprzedawany osobno. Pozostałe gdzieś wcześniej były? Skrzynia miała chyba zawierać wszystkie juz wcześniej wydane dodatki, a nie premierowe?
Cvvenu
Has thanked: 21 times
Been thanked: 15 times

Post autor: Cvvenu »

kafelek wulkanu był dorzucany do teotihuacan miasto bogów
ODPOWIEDZ