(Warszawa) Poniedziałkowe granie - Miejsce Chwila
Re: [Warszawa] Poniedziałkowe granie - Chwila Klub
Też z chęcią dosiądę się do Patcha, ale jak nie ma miejsca to spoko, dosiądę się gdzieś indziej
- nahar
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 87 times
jingowawa pisze:Jak tak dalej pójdzie to się dziś tam nie pomieścimy;)staszek pisze:Krysiu, Akryha , Marcin - zapraszamy ( choć pewnie nie raczej od 17 i wątpię czy na munchkina
)
Jingo - zainteresowanym badaniem głębin?
Jak coś to będę ok 17.
-
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 25 times
To ja może jeszcze do tych badaczy 2 miejsca poproszę
-
- Kontakt:
Dołączę do każdej gry już ostrzegłem żonę, że prędko mnie w domu nie zobaczą
No tak, oczywiście! Będę chwilę po 17.nahar pisze:jingowawa pisze:Jak tak dalej pójdzie to się dziś tam nie pomieścimy;)staszek pisze:Krysiu, Akryha , Marcin - zapraszamy ( choć pewnie nie raczej od 17 i wątpię czy na munchkina
)
Jingo - zainteresowanym badaniem głębin?
Jak coś to będę ok 17.
- jax
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 254 times
@Andreus - skoro nie wiesz o której będziesz miał Patcha, to może Kanban o 17:00?
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
- adikom5777
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 12 times
mój syn ma dziś nagrywanie szkolnego filmu od godz. 14 i mam nadzieję, że nie potrwa to dłużej niż godzinę i będę mógł być na 16.
- Lothrain
- Has thanked: 142 times
- Been thanked: 300 times
a wziąłbyś Adik dla mnie maty do Dice Brewing?adikom5777 pisze:mój syn ma dziś nagrywanie szkolnego filmu od godz. 14 i mam nadzieję, że nie potrwa to dłużej niż godzinę i będę mógł być na 16.
- adikom5777
Będę pewnie od 13.30. Chętny do nauki Tezeusza. Mam Kohle, Kolonie, Endeavor (znaczy dwie gry) oraz karcianki 4+1 ze smokiem i pieczęciami, a także Jambo
Adik, mam kasę, możesz też od razu coś dla mnie przynieść
Adik, mam kasę, możesz też od razu coś dla mnie przynieść
Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
- adikom5777
Upewnię się - lokacja jest taka jak na pierwszej stronie, czyli Ogrodowa 31/35? Ja powinienem być jakoś przed 17
-
- Kontakt:
Mam nadzieję że to ten adres
Wysłane z mojego LG-P875 przy użyciu Tapatalka
- jax
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 254 times
Tak.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
G. B. Shaw
--
G. B. Shaw
-
ja moge usiasc do Kan Ban o 17. Da sie?jax pisze:@Andreus - skoro nie wiesz o której będziesz miał Patcha, to może Kanban o 17:00?
Było bardzo miło.
Rozpoczęliśmy Coloretto (Kameleon) ja ten tytuł uwielbiam, reszta współgraczy chyba mniej.
Potem uwaga, uwaga aż 3 partie w 7 cudów: babel (w tym jedna również z liderami). 7 cudów bardzo lubię, liderzy mi się przypomnieli z fajniejszej strony niż ich zapamiętałem, a babel nie był zły, ale wniósł stosunkowo niewiele. Część z budową wieży moim zdaniem średnia, bo mocno losowa, część z projektami fajna, ale to tylko wisienka na torcie. Polecam zagrać u kolegi przed kupnem.
Na koniec Limes, bardzo pozytywne zaskoczenie, fajna dwuosobowa gra.
Dzięki za gry i pozdrawiam.
Rozpoczęliśmy Coloretto (Kameleon) ja ten tytuł uwielbiam, reszta współgraczy chyba mniej.
Potem uwaga, uwaga aż 3 partie w 7 cudów: babel (w tym jedna również z liderami). 7 cudów bardzo lubię, liderzy mi się przypomnieli z fajniejszej strony niż ich zapamiętałem, a babel nie był zły, ale wniósł stosunkowo niewiele. Część z budową wieży moim zdaniem średnia, bo mocno losowa, część z projektami fajna, ale to tylko wisienka na torcie. Polecam zagrać u kolegi przed kupnem.
Na koniec Limes, bardzo pozytywne zaskoczenie, fajna dwuosobowa gra.
Dzięki za gry i pozdrawiam.
Również uważam wieczór za bardzo udany.
Coloretto jest fajnym przerywnikiem, miło się w niego grało.
Ja do dwóch partii w 7 cudów (odczucia pokrywają się z pingusem) dołożyłem partię w Tash-Kalar. Jak dla mnie świetna, nieźle trzeba się na kombinować, żeby coś ugrać
Był to mój pierwszy poniedziałkowy wieczór z planszówkami w tym klubie, wrażenia pozytywne, na pewno będę wracał
Coloretto jest fajnym przerywnikiem, miło się w niego grało.
Ja do dwóch partii w 7 cudów (odczucia pokrywają się z pingusem) dołożyłem partię w Tash-Kalar. Jak dla mnie świetna, nieźle trzeba się na kombinować, żeby coś ugrać
Był to mój pierwszy poniedziałkowy wieczór z planszówkami w tym klubie, wrażenia pozytywne, na pewno będę wracał
-
- Kontakt:
Tammany Hall nieźle wciąga. Jak będę miał 170 na zbyciu to sobie kupię.
- nahar
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 87 times
Mój też pierwszy.
Było bardzo dużo osób, w tym te które od dawna nie pojawiają się w Agresorze.
Miejsce oceniam tak samo jak Politechnikę, z tym że in minus bo leci zbyt głośna muzyka, in plus bo dają jeść i pić.
Gry:
Badacze Głębin z Keleno, Sir-lotharem i Jingo. Była to moja druga gra, pozostałe osoby grały pierwszy raz. Dla tytuł super, choć sromotnie przegrałem - zemściło się to, że zaniedbałem rozbudowę osobistego laboratorium czy jak to nazywam magazynu (miałem z tego 6 pkt, podczas gdy Keleno i Lothar mieli po 26 - 21 za literki i 5 za ukończenie).
Gra jest strategiczna zdecydowanie.
Potem partia Tash-kalar. Bardzo fajna gra, poważnie rozważam zakup.
Właściwie jest to logiczna układanka podlana sosem fantasy.
Było bardzo dużo osób, w tym te które od dawna nie pojawiają się w Agresorze.
Miejsce oceniam tak samo jak Politechnikę, z tym że in minus bo leci zbyt głośna muzyka, in plus bo dają jeść i pić.
Gry:
Badacze Głębin z Keleno, Sir-lotharem i Jingo. Była to moja druga gra, pozostałe osoby grały pierwszy raz. Dla tytuł super, choć sromotnie przegrałem - zemściło się to, że zaniedbałem rozbudowę osobistego laboratorium czy jak to nazywam magazynu (miałem z tego 6 pkt, podczas gdy Keleno i Lothar mieli po 26 - 21 za literki i 5 za ukończenie).
Gra jest strategiczna zdecydowanie.
Potem partia Tash-kalar. Bardzo fajna gra, poważnie rozważam zakup.
Właściwie jest to logiczna układanka podlana sosem fantasy.
- MichalStajszczak
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 1537 times
- Kontakt:
W ostatni piątek w Agresorze też było kilka osób, które od dawna nie pojawiają się w Agresorzenahar pisze:Było bardzo dużo osób, w tym te które od dawna nie pojawiają się w Agresorze.
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Re: Odp: [Warszawa] Poniedziałkowe granie - Chwila Klub
To prawda
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Dziękuje, współgraczom za wczorajsze partie.
Na pierwszy ogień Badacze głębin i tutaj 100% zadowolenia - ku uciesze swojej i innych, mogę w końcu zamiast narzekać na gry, napisać o nich coś dobrego Nie grałem w wiele nowości z Essen, ale jak dla mnie ten nowy Feld bije wszystko na głowę. Adamie od dawna nie grałem w tak dobrą grę, po pierwszej partii nawet za wiele nie przychodzi mi do głowy, co mógłbym jej zarzucić, relatywnie proste zasady i ogromne pole manewru do strategicznego planowania - super!!
Później 7 Cudów: Babel - ponoć ta lepsza część dodatku z projektami. Pomysł ok, ale za wiele nowego nie wniósł. Jeśli druga część dodatku jest gorsza (a z tego co widziałem, przez losowość tak pewnie jest), ciesze się bardzo, że zdążyłem zagrać przed zakupem, bo stówka piechotą nie chodzi, a zdecydowanie lepiej kupić jakąś grę niż ten dodatek, który jest klasycznym odcinaniem kuponów od hitowej gry.
No i na końcu szybkie Limes, lekko przegrałem, bo pomylił mi się sposób punktowania wież, lecz gra okazała się zaskakująco fajna i z dużym potencjałem - przyjemny dwuosobowy filler dający okazję do pomóżdżenia w bardzo dobrym stosunku ceny do jakości.
Na pierwszy ogień Badacze głębin i tutaj 100% zadowolenia - ku uciesze swojej i innych, mogę w końcu zamiast narzekać na gry, napisać o nich coś dobrego Nie grałem w wiele nowości z Essen, ale jak dla mnie ten nowy Feld bije wszystko na głowę. Adamie od dawna nie grałem w tak dobrą grę, po pierwszej partii nawet za wiele nie przychodzi mi do głowy, co mógłbym jej zarzucić, relatywnie proste zasady i ogromne pole manewru do strategicznego planowania - super!!
Później 7 Cudów: Babel - ponoć ta lepsza część dodatku z projektami. Pomysł ok, ale za wiele nowego nie wniósł. Jeśli druga część dodatku jest gorsza (a z tego co widziałem, przez losowość tak pewnie jest), ciesze się bardzo, że zdążyłem zagrać przed zakupem, bo stówka piechotą nie chodzi, a zdecydowanie lepiej kupić jakąś grę niż ten dodatek, który jest klasycznym odcinaniem kuponów od hitowej gry.
No i na końcu szybkie Limes, lekko przegrałem, bo pomylił mi się sposób punktowania wież, lecz gra okazała się zaskakująco fajna i z dużym potencjałem - przyjemny dwuosobowy filler dający okazję do pomóżdżenia w bardzo dobrym stosunku ceny do jakości.
Może ktoś ma ochotę na Summoner Wars w poniedziałek?