Zapowiedzi gier w Polsce
Re: Zapowiedzi gier w Polsce
Zapytaj na BGG, będziesz miał odpowiedź w minutę. Styl kojarzy mi się z Mission Red Planet ale gry na oczy nie widziałem :)
- janekbossko
- Has thanked: 26 times
- Been thanked: 27 times
- Odi
- Administrator
- Has thanked: 682 times
- Been thanked: 1054 times
- Tommy
- Has thanked: 114 times
- Been thanked: 29 times
No też raczej nie, ale mogę się mylić.Odi pisze:To nie Mission Red Planet. Jak już to raczej jakiś Tannahauser.... :/
"I used to roll the dice
feel the fear in my enemy's eyes"
feel the fear in my enemy's eyes"
- BloodyBaron
- Been thanked: 1 time
Tak jak jest napisane w zapowiedzi - to autorski projekt Galakty - nie sądzę więc, żeby na BGG już znali ten tytuł
Trzeba się cieszyć. Jeśli gra dorośnie do zapowiedzi - może być ciekawą produkcją.
To dobrze świadczy o kondycji firmy, skoro mają odwagę wyjść z czymś własnym, zwłaszcza tak dużym - bo zapowiedź mówi raczej o konwencji ameritrashowej niż ascetycznych drewnianych szcześcianikach - zamiast wydawać kolejnego pewniaka w rodzaju Knizii czy Teubera.
Trzeba się cieszyć. Jeśli gra dorośnie do zapowiedzi - może być ciekawą produkcją.
To dobrze świadczy o kondycji firmy, skoro mają odwagę wyjść z czymś własnym, zwłaszcza tak dużym - bo zapowiedź mówi raczej o konwencji ameritrashowej niż ascetycznych drewnianych szcześcianikach - zamiast wydawać kolejnego pewniaka w rodzaju Knizii czy Teubera.
_________
Moje gry
Moje gry
Galakta: "W 2009r wydamy grę z której pochodzi ten rysunek"
Z tego wywnioskowałeś, że to autorski projekt Galakty, czy też jest gdzieś jeszcze coś więcej napisane o tym "ich planie" ?
Z tego wywnioskowałeś, że to autorski projekt Galakty, czy też jest gdzieś jeszcze coś więcej napisane o tym "ich planie" ?
- BloodyBaron
- Been thanked: 1 time
nie.
z tego
forum nie jest jedynym źródłem informacji o planach wydawnictwa zresztą tego newsa już ktoś gdzieś linkował.
z tego
forum nie jest jedynym źródłem informacji o planach wydawnictwa zresztą tego newsa już ktoś gdzieś linkował.
_________
Moje gry
Moje gry
- Firenski
- Has thanked: 3 times
- Kontakt:
Czytając zapowiedź Galakty, jakoś tak przypomniał mi się "Gwiezdny Kupiec".
Może podobny klimat i rozmach...
Może podobny klimat i rozmach...
- MichalStajszczak
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 1537 times
- Kontakt:
O testach tej gry można było poczytać na forum (i na forum Galakty) ponad rok temu. Gra była nawet zapowiadana na rok 2008 ale premiera została jak widać przesuniętaJacek_PL pisze:ma to być "Zagłada Atlantydy" - słyszał ktoś o tej grze ?
Czy ktoś coś słyszał o planach wydania polskiej edycji Le Havre? Czyżby znów Lacerta?
Swoją drogą mocno intryguje mnie ten tytuł, nie miałem okazji zagrać w Agricole, nie do końca mnie pociąga jej "fabuła", Le Havre natomiast jest już całkiem znośny, do tego pewnie potencjał gry będzie podobny do Agricoli... (nie wiem nie znam się:D)
Swoją drogą mocno intryguje mnie ten tytuł, nie miałem okazji zagrać w Agricole, nie do końca mnie pociąga jej "fabuła", Le Havre natomiast jest już całkiem znośny, do tego pewnie potencjał gry będzie podobny do Agricoli... (nie wiem nie znam się:D)
Czesi swoją wersję już wydali więc czemu nie.
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
- Geko
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
Tak, gra za 200 zł to by schodziła, jak świeże bułeczki
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Z tego co pamiętam z jakiegoś wywiadu z właścicielem Lacerty, to nie planowali wydawać w tym roku drogich gier... Więc może ktoś inny? W każdym razie jakby Le Havre się ukazał po polsku, może nie za 200 zł, ale koło 150 to ja zdecydowanie kupuję. Żeby ktoś jeszcze TtA tak chciał wydać...lb_lb pisze:Czyli nic oficjalnego:>
- yosz
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 491 times
- Kontakt:
no właśnie - skąd w ogóle taki pomysł? Czy to takie rzucenie w eter... a uderzę w stół i może się nożyce odezwą? Jeżeli nic nie wiadomo o tym, to raczej na forum nikt się nie wypowie z wydawców, że "kurcze rzeczywiście takie plan mamy - odkryliście nas"
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Ale może wydawcy poczytają forum i za głosem ludu coś wydadząyosz pisze:no właśnie - skąd w ogóle taki pomysł? Czy to takie rzucenie w eter... a uderzę w stół i może się nożyce odezwą? Jeżeli nic nie wiadomo o tym, to raczej na forum nikt się nie wypowie z wydawców, że "kurcze rzeczywiście takie plan mamy - odkryliście nas"
No jest tu tyle mądrych osób, niektóre zajmują się grami zawodowo... Liczyłem, że ktoś coś słyszał , ktoś coś wie:) Ale co do Tta to również bym się rzucił na tytuł po polsku... Bo często gram z osobami nie radzącymi sobie z tekstami po angielsku:( A wydać na grę 200 pln i nie mieć z kim grać to troszkę kicha:)
No cóż wydaję mi się, że to są tytuły pewniaki, które znajdą wielu nabywców...
No cóż wydaję mi się, że to są tytuły pewniaki, które znajdą wielu nabywców...
- Geko
Że TtA jest ma już bardzo mocną markę się zgodzę. Że Le Havre to taki pewniak, to bym miał wątpliwości. Opinie o grze były różne - dużo bardziej skrajne niż dla Agricoli.
- Geko
..też tak za 150 zł To ja też bym kupił Chyba.Andreus pisze:W każdym razie jakby Le Havre się ukazał po polsku, może nie za 200 zł, ale koło 150 to ja zdecydowanie kupuję. Żeby ktoś jeszcze TtA tak chciał wydać...
Ale po cichutku już na 13 miejscu BGG.Geko pisze:Że Le Havre to taki pewniak, to bym miał wątpliwości. Opinie o grze były różne - dużo bardziej skrajne niż dla Agricoli.
Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
- Geko
No właśnie. Czemu tak po cichutku?mst pisze:Ale po cichutku już na 13 miejscu BGG.Geko pisze:Że Le Havre to taki pewniak, to bym miał wątpliwości. Opinie o grze były różne - dużo bardziej skrajne niż dla Agricoli.