Kingdom Death: Monster (Adam Poots)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Kingdom Death: Monster
Nawet nie patrz na ceny z poprzedniej kampanii, było mocne niedoszacowanie kosztów itp, cena rynkowa podstawki to 400$, więc mamy 50% rabatu,
W skład upgrade packa wjedzie, z tego co już wiadomo, nowa instrukcja w twardej oprawie (to był najsłabszy element pierwszej ver. - 200 str w miękkiej oprawie), nowa figurka + karty przedmiotów, zdarzeń itp, + zapewne coś jeszcze,
Jeśli chodzi o SG z pierwszej kampanii, to praktycznie wszystkie figurki były zdublowane + kilka exów, ogólnie góra twardego plastiku,
Co będzie w tej kampanii, tego nikt nie wie..., ja mam nadzieję na nowe dodatki, jeszcze bardziej dopracowane itp,
To nie jest duży wydawca typu CMON, więc nie spodziewałbym się cudów z SG, pewnie większość to będą nowe pinupy, które będzie można zakupić dodatkowo,
Nie spodziewałbym się też poprawy w prowadzeniu kampanii, Poots już taki jest, osobiście nie lubię typa ,
Ale jedno trzeba przyznać, facet nie idzie na kompromisy i wszystko co wychodzi pod jego marką musi trzymać poziom - dlatego też, jestem spokojny,
Straty raczej dawno odbił na dodatkach...
W skład upgrade packa wjedzie, z tego co już wiadomo, nowa instrukcja w twardej oprawie (to był najsłabszy element pierwszej ver. - 200 str w miękkiej oprawie), nowa figurka + karty przedmiotów, zdarzeń itp, + zapewne coś jeszcze,
Jeśli chodzi o SG z pierwszej kampanii, to praktycznie wszystkie figurki były zdublowane + kilka exów, ogólnie góra twardego plastiku,
Co będzie w tej kampanii, tego nikt nie wie..., ja mam nadzieję na nowe dodatki, jeszcze bardziej dopracowane itp,
To nie jest duży wydawca typu CMON, więc nie spodziewałbym się cudów z SG, pewnie większość to będą nowe pinupy, które będzie można zakupić dodatkowo,
Nie spodziewałbym się też poprawy w prowadzeniu kampanii, Poots już taki jest, osobiście nie lubię typa ,
Ale jedno trzeba przyznać, facet nie idzie na kompromisy i wszystko co wychodzi pod jego marką musi trzymać poziom - dlatego też, jestem spokojny,
Straty raczej dawno odbił na dodatkach...
Nie chcę siać fermentu, ale przyznam że też nie pojmuję mimo wszystko kwestii finansowo - cenowej tego produktu. Porównując do takiego Mythic Battles, gdzie za ok 1,5mln doszło kilkadziesiąt nowych SG, w tym mnóstwo nowych ( w tym dużych) figurek tutaj mamy za ponad 4mln... no właśnie co? Odblokowane płatne figurki pin-up?
Co do kosztów produkcji - Figurki też są z plastiku, nie z resinu, pomijając feniksa nie są jakoś gigantyczne, jest ich stosunkowo mało. Jako, że jest to dodruk odpada cała kwestia roboty artystycznej - obrazy, modele już są, formy gotowe... Kasa nie idzie też na złożenie figurek, co też nie jest robione przez fabryki charytatywnie...
Można mówić o kwestii szczegółowości modeli - i faktycznie taki np.feniks wygląda obłędnie, ale ponownie - praca nad jego wykonaniem została już wykonana.
Żeby nie było - gra wygląda świetnie, z czego widziałem ma fajną mechanikę kampanii, tylko że ta cena... Mam wrażenie, że niczym nieusprawiedliwiona. Faktycznie pojmuję ludzi, którzy prosili o opcję kupna gry bez figurek.
No ale nic, zobaczymy jak to dalej pójdzie, przyznam, że sam z ciekawością będę obserwował kampanię aby zobaczyć w co się ona rozwinie...
Co do kosztów produkcji - Figurki też są z plastiku, nie z resinu, pomijając feniksa nie są jakoś gigantyczne, jest ich stosunkowo mało. Jako, że jest to dodruk odpada cała kwestia roboty artystycznej - obrazy, modele już są, formy gotowe... Kasa nie idzie też na złożenie figurek, co też nie jest robione przez fabryki charytatywnie...
Można mówić o kwestii szczegółowości modeli - i faktycznie taki np.feniks wygląda obłędnie, ale ponownie - praca nad jego wykonaniem została już wykonana.
Żeby nie było - gra wygląda świetnie, z czego widziałem ma fajną mechanikę kampanii, tylko że ta cena... Mam wrażenie, że niczym nieusprawiedliwiona. Faktycznie pojmuję ludzi, którzy prosili o opcję kupna gry bez figurek.
No ale nic, zobaczymy jak to dalej pójdzie, przyznam, że sam z ciekawością będę obserwował kampanię aby zobaczyć w co się ona rozwinie...
-
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 9 times
Mimo wszystko jest to z twardego plastiku, żeby ocenić jedno i drugie trzeba by np zobaczyć jak wyglądają figurki z conana i postawić obok wyrda albo games-workshop, mam wszystkie 3 rodzaje i plastik "planszówkowy" jest raczej żałosny, zakładam że ten kdm jest odpowiedniej jakości. Nie bronie cen kdm bo nie wiem jakiej wielkości są te duże stwory, ale gw potrafi za jedną krzyknąć 80 funtów.
- costi
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 3 times
Nie używałbym GW jako wyznacznika ceny - to jest firma znana z dojenia klientów i akcji typu "zmieniliśmy materiał na tańszy i gorszy, więc z tej okazji damy wam 15% podwyżki cen"
trochę człowieka i technika się gubi
Moja kolekcja
Moja kolekcja
Więc kwestia twardego lub "planszówkowego" plastiku faktycznie aż tak przekłada się na różnicę w cenie i jakości finalnego produktu?
Choć nawet jeśli, to i tak szczerze wolałbym po prostu zobaczyć wersję tej gry dla ubogich, wykonaną w tańszym materiale;) Patrzę np. na figurki z Blood Rage i nie sądzę abym płakał nad taką "niską" jakością figurek Choć to i tak zwykłe mrzonki i teoretycznie dywagacje...
Choć nawet jeśli, to i tak szczerze wolałbym po prostu zobaczyć wersję tej gry dla ubogich, wykonaną w tańszym materiale;) Patrzę np. na figurki z Blood Rage i nie sądzę abym płakał nad taką "niską" jakością figurek Choć to i tak zwykłe mrzonki i teoretycznie dywagacje...
- ghostartur
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 1 time
Byłem zaciekawiony projektem, ale koniec 2020? Do tego czasu na pewno wyjdzie wiele równie ciekawych projektów. Do tego chyba najbardziej nieintuicyjny i nieczytelny opis kampanii jaki widziałem . Jestem zdziwiony, że aż tak się spodobało ludziom.
- AkitaInu
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 32 times
Podstawka bedzie wysylana summer 2017.ghostartur pisze:Byłem zaciekawiony projektem, ale koniec 2020? Do tego czasu na pewno wyjdzie wiele równie ciekawych projektów. Do tego chyba najbardziej nieintuicyjny i nieczytelny opis kampanii jaki widziałem . Jestem zdziwiony, że aż tak się spodobało ludziom.
Wysłane z telefonu
-
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 45 times
Trzeba czytac calosc a nie wybiórczo. Dostawy sa falamighostartur pisze:Byłem zaciekawiony projektem, ale koniec 2020? Do tego czasu na pewno wyjdzie wiele równie ciekawych projektów. Do tego chyba najbardziej nieintuicyjny i nieczytelny opis kampanii jaki widziałem . Jestem zdziwiony, że aż tak się spodobało ludziom.
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Fancy but Functional - 10%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
- ghostartur
- Wallenstein
Co ja robię? Co ja robię? Co ja...
Jak wygląda regrywalność i na czym się opiera?
Jak wygląda craftowanie przedmiotów w rzeczywistości, to znaczy w wyglądzie figurki? Doklejamy elementy?
Które dodatki to alternatywne kampanie?
Jak wygląda regrywalność i na czym się opiera?
Jak wygląda craftowanie przedmiotów w rzeczywistości, to znaczy w wyglądzie figurki? Doklejamy elementy?
Które dodatki to alternatywne kampanie?
Stałe rabaty: REBEL 10%, PLANSZOSTREFA 11%. Chętnych zapraszam na priv.
- pan_satyros
- Has thanked: 675 times
- Been thanked: 516 times
- Kontakt:
Regrywalność w grze o 200str zasadach samo czytanie ją zapewnia ;p
Censor emeritus podcastu ZnadPlanszy: Pełną parą
Nasze półki, szafy, regały i spory kawałek podłogi
- pan_satyros
- Kontakt:
Zgadza się, jest w niej jakiś specyficzny magnetyzm, jednak tak rozbudowane kolosy mnie odstraszają. Wiem, że bym z tego nie ruszył pewnie ponad 1-2 misję. Już taki Mage Knight, mimo że w moim TOPie, nieczęsto ląduje na stole.Toudi pisze:Mimo wszystko, mimo bardzo odstaszajacej ceny, ta gra ma cos w sobie....
Ostatnio zmieniony 28 lis 2016, 11:02 przez pan_satyros, łącznie zmieniany 1 raz.
Regrywalność samej podstawki jest ogromna min 80 - 100h gry.
Kampania trwa 25 lat (w nowej wersji wyniesie 30). Rozegranie 1 roku to średnio około 2h gry. Przy czym bez czytania poradników, spoilerów przejście jej za pierwszym razem raczej graniczy z cudem. Liczyłbym około 3 podejścia zanim dojdziemy do końca. Podstawka zawiera również kilka wariantów kampanii, które dodatkowo wydłużają żywotność.
Ogólnie dla osób zastanawiających się nad wsparciem radziłbym skupić się wyłącznie na podstawce i dokupowaniu raz na roku 1-2 dodatków w czasie czarno piątkowej promocji.
Dodatki zawierające alternatywną kampanię:
- Dragon King (pełna nowa kampania)
- Sunstalker (pełna nowa kampania)
- Flower Knight (wariant do kampanii z podstawki)
Kampania trwa 25 lat (w nowej wersji wyniesie 30). Rozegranie 1 roku to średnio około 2h gry. Przy czym bez czytania poradników, spoilerów przejście jej za pierwszym razem raczej graniczy z cudem. Liczyłbym około 3 podejścia zanim dojdziemy do końca. Podstawka zawiera również kilka wariantów kampanii, które dodatkowo wydłużają żywotność.
Ogólnie dla osób zastanawiających się nad wsparciem radziłbym skupić się wyłącznie na podstawce i dokupowaniu raz na roku 1-2 dodatków w czasie czarno piątkowej promocji.
Dodatki zawierające alternatywną kampanię:
- Dragon King (pełna nowa kampania)
- Sunstalker (pełna nowa kampania)
- Flower Knight (wariant do kampanii z podstawki)
-
A propos zamawiania w czarny piątek to wiesz jaki jest koszy wysyłki wtedy z Australii? czy oni mają jakieś sklepy w Europie?Arasq pisze:
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
-
Cześć,
nie widzę w żadnym miejscu info kiedy mają być dostarczane stare dodatki?
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Nikt tego do konca nie wie (chyba, ze wie i nie chce sie podzielic ). Ja bym sie nie nastawial na szybciej niz Wave 2 (i wcale sie nie zdziwie jak bedzie wave 2.5 i 2.75 itd ). Wiekszosc dodatkow (wszystkie?) to beda reprinty i tylko podstawka jest w produkcji.olsszak pisze:Cześć,
Warto pewnie bylo brac ze sklepu w Black Friday to co mieli na skladzie.
- ghostartur
Ciężko mi się połapać w tej kampanii, jest gdzieś jakieś zdjęcie podsumowujące co otrzymamy przy kupnie podstawki za 200$? Bo widzę tylko listę komponentów.
- pan_satyros
- Kontakt:
a tam 200$, polecam tę za 2000$ ;pghostartur pisze:Ciężko mi się połapać w tej kampanii, jest gdzieś jakieś zdjęcie podsumowujące co otrzymamy przy kupnie podstawki za 200$? Bo widzę tylko listę komponentów.
Ta kampania to jakaś masakra. Wywalić te sklejane figurki, a pewnie byłoby znacznie przystępniej.