Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Apos pisze: ↑07 mar 2024, 13:39
Dla mnie tej interakcji mogło być więcej . Jesteśmy przyzwyczajeni do "dżentelmeńskiej" walki na noże rodem z Paxów, Splotterów czy 18XX.
Dodatek ten kupiłbym tylko dla elementów innych niż autora, bo z takich rozwiązań nie korzystamy. Zawsze mamy pełny skład na Hegemony
Ja mam dodatek i od razu te karty dorzuciłem, więc nawet nie wiem które to są. Na pewno nie robią jakiegoś spektakularnego "kuku" i więcej można zaszkodzić innym zmianami polityk czy chytrym niekupowaniem ich produktów.
Natomiast karty alternatywne kryzysów Państwa i karty alternatywnych interwencji MFW są świetne. W wyniku tych drugich może zajść np. rewolucja komunistyczna. Generalnie są one o wiele ciekawsze i częściej wtedy komuś się opłaca grać na upadek państwa (czasem nawet samemu państwu może się opłacić upaść chyba).
Wiadomo może czy będzie jakiś dodruk dodatku tego z automami?
Przegapiłem tą gierę a jako że przeważnie grywam na 2 osoby to dodatek ten wydaje się być wskazany/wymagany...
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus
Te dodatkowe karty mają dość mały wpływ, czasami ktoś jakiś wpływ zabierze. Z dodatku najlepiej spisują się alternatywne zadania dla "państwa", grałem tak że dobierałem po jednej ze starej i nowej talii i działało dobrze.
Alternatywny imf ciekawy ale tylko raz póki co wszedł więc jeszcze nie mam zdania.
Generalnie dodatek nie jest krytyczny, poleciałbym bardziej fanom lub solo pasjonatom. Bez niego da się grać :-)
Dodruk może będzie przy okazji kickstartera ich nowej gry pod koniec roku.
Udostępnione na BGG polskie instrukcje, karty a czasem też żetony do:
Power Plants, Hands in the Sea, Triumph & Tragedy Atlantis Rising, Polis, Churchill, Yellow & Yangtze,
Tytani,Path of Glory, Concordia: Rzym i Sycylia oraz Balearica i Cyprus