Znaleziono 237 wyników

autor: grzeslaw90
21 paź 2019, 09:54
Forum: Co kupić? Pytania i rady...
Temat: Brzdęk - który dodatek?
Odpowiedzi: 17
Odsłony: 570

Re: Brzdęk - który dodatek?

Ludzie zachwalają Ekspedycje. Ja kupiłem cały komplet i na razie ograliśmy tylko Mokrą Robotę. Fajne mechaniki, nowa strategia składania talii na 'odrzucanie kart'. W porównaniu do podstawki zbiera się więcej złota. Jedyny mankament to jak nie zdążysz kupić akwalungu w sklepie to nowa mechanika zala...
autor: grzeslaw90
20 paź 2019, 10:29
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Mansions of Madness / Posiadłość Szaleństwa 2 ed (Nikki Valens)
Odpowiedzi: 2012
Odsłony: 197916

Re: Mansions of Madness / Posiadłość Szaleństwa 2 ed (Nikki Valens)

Ja tylko chciałem ogłosić, ze na Valkirii pojawilo sie to o czym (chyba) każdy gracz MoM marzy...Strain - The Campaign Czyli jak sama nazwa wskazuje KAMPANIA! :)) Co to jest Valkiria? OpenSource'owa apka do Posiadłości i Descenta ze scenariuszami społecznościowymi :) https://github.com/NPBruce/valk...
autor: grzeslaw90
19 paź 2019, 12:51
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Clank! / Brzdęk! Nie drażnij smoka (Paul Dennen)
Odpowiedzi: 712
Odsłony: 92145

Re: Clank! / Brzdęk! Nie drażnij smoka (Paul Dennen)

Spoiler:
U mnie też Liderka Ekspedycji mocno odbiega kolorystycznie od reszty kart.
@Lester, macie w planach coś z tym robić może?
autor: grzeslaw90
17 paź 2019, 08:03
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Mage Knight PL
Odpowiedzi: 711
Odsłony: 90271

Re: Mage Knight PL

StanleyStone pisze:
17 paź 2019, 01:26
Nie mogę teraz znaleźć tego ani w regułach, ani w przewodniku, ale czy nie jest tak, że jakiś efekt w grze zwiększa pulę czarów w sposób, w jaki monastyr wpływa na pulę czynów zaawansowanych?
Nie ma. Zawsze są 3 :)
autor: grzeslaw90
08 paź 2019, 20:21
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Monolith Arena (Michał Oracz)
Odpowiedzi: 56
Odsłony: 3079

Re: Monolith Arena (Michał Oracz)

Taktaktaktak
autor: grzeslaw90
01 paź 2019, 13:23
Forum: Zamówienia zbiorowe
Temat: [KS] [KRAKÓW] Etherfields PL + 24h bonus - grupy Core i All-In, 2 wave
Odpowiedzi: 46
Odsłony: 1841

Re: [KS] [KRAKÓW] Etherfields PL + 24h bonus - grupy Core i All-In, 2 wave

Kondzio167 pisze:
01 paź 2019, 11:59
Proszę, powiedzcie że funt spadnie... Tak poszybował od sierpnia...
Oj marne szanse... Ja oobiście wymieniłem już jakiś czas temu mniej więcej tyle ile trzeba
autor: grzeslaw90
01 paź 2019, 07:03
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Clank! / Brzdęk! Nie drażnij smoka
Odpowiedzi: 169
Odsłony: 8895

Re: Clank! / Brzdęk! Nie drażnij smoka

Czy ktoś może mi powiedzieć ile powinno być monet za 1 i monet za 5 w grze? Czy monety w grze są limitowane przez żetony czy są nieograniczone? Ogółem w podstawce ma być 32 (1 i 5 sumarycznie) i ciężko jest wszystkie rozdystrybuować w trakcie gry - a udało Ci się? Złoto jest nielimitowanym zasobem ...
autor: grzeslaw90
27 wrz 2019, 12:11
Forum: Zrób to sam
Temat: 7th Continent
Odpowiedzi: 28
Odsłony: 1692

Re: 7th Continent

Jest na bgg
autor: grzeslaw90
25 wrz 2019, 08:34
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Mansions of Madness / Posiadłość Szaleństwa 2 ed (Nikki Valens)
Odpowiedzi: 2012
Odsłony: 197916

Re: Mansions of Madness / Posiadłość Szaleństwa 2 ed (Nikki Valens)

Oprócz nowych potworów, badaczy, kafelków mapy i łamigłówek w każdym z dodatków sprawa wygląda następująco: Przerażające Podróże : - Karty tożsamości, czyli motyw zdrajcy w scenariuszu Ukryta Głębia. Motyw jest taki, że trzeba wydostać się ze statku ale znajdują się na nim również Hybrydy Istot z Gł...
autor: grzeslaw90
16 wrz 2019, 11:32
Forum: Zamówienia zbiorowe
Temat: [KS] Koszulki Paladin
Odpowiedzi: 205
Odsłony: 9066

Re: [KS] Koszulki Paladin

Kilka większych paczek z planszówkami z KS'a a kilka tysięcy maciupkich paczuszek z koszulkami to jest ogromna różnica w obsłudze i bardzo łatwo jest się pogubić. Tobie za to udało się to wzorowo ogarnąć i te kilka paczek pomyłki to nawet grubo poniżej przewidywań statystycznych jest :D Jeszcze raz ...
autor: grzeslaw90
07 wrz 2019, 12:45
Forum: Zamówienia zbiorowe
Temat: [KS] Koszulki Paladin
Odpowiedzi: 205
Odsłony: 9066

Re: [KS] Koszulki Paladin

xINGRAMx pisze:
07 wrz 2019, 11:12
grzeslaw90 pisze:
24 sie 2019, 15:28
xINGRAMx pisze:
24 sie 2019, 15:03


Ja jak tak spojrzalem to przydaloby mi sie wiecej ;D
No to jak aeiou871 się nie odezwie to się jakoś podzielimy :P
i jak tam zostaly Ci moze CCG? ;)
Wszystko już opchn... znaczy rozdałem :P
autor: grzeslaw90
04 wrz 2019, 20:53
Forum: Modyfikacje i warianty zasad
Temat: [PnP] Terraformacja Marsa - Fanowskie dodatki po polsku! (Pionierzy, Ekspansja terytorialna, Wysoka orbita i inne)
Odpowiedzi: 48
Odsłony: 3613

Re: [PnP] Terraformacja Marsa - FANOWSKIE DODATKI PO POLSKU! (Pionierzy,Ekspansja terytorialna i inne)

Mam jedną propozycję poprawki: Na planszetce od pathfinders czerwona ramka wokół zasobów otrzymywanych przez wszystkich sugeruje odebranie tych zasobów zamiast uzyskania premii - może lepiej tego się pozbyć? W instrukcji do podstawki TM można znaleźć info na temat czerwonej ramki: Czerwony obrys sy...
autor: grzeslaw90
04 wrz 2019, 14:31
Forum: Modyfikacje i warianty zasad
Temat: [PnP] Terraformacja Marsa - Fanowskie dodatki po polsku! (Pionierzy, Ekspansja terytorialna, Wysoka orbita i inne)
Odpowiedzi: 48
Odsłony: 3613

Re: [PnP] Terraformacja Marsa - FANOWSKIE DODATKI PO POLSKU! (Pionierzy,Ekspansja terytorialna i inne)

Świetna robota, podoba mi się :D

Mam jedną propozycję poprawki: Na planszetce od pathfinders czerwona ramka wokół zasobów otrzymywanych przez wszystkich sugeruje odebranie tych zasobów zamiast uzyskania premii - może lepiej tego się pozbyć?
autor: grzeslaw90
04 wrz 2019, 14:18
Forum: Modyfikacje i warianty zasad
Temat: [PnP] Terraformacja Marsa - Fanowskie dodatki po polsku! (Pionierzy, Ekspansja terytorialna, Wysoka orbita i inne)
Odpowiedzi: 48
Odsłony: 3613

Re: [PnP] Terraformacja Marsa - FANOWSKIE DODATKI PO POLSKU! (Pionierzy,Ekspansja terytorialna i inne)

dd333 pisze:
04 wrz 2019, 11:54
Witam,
Zrobiłem polskie wersje fanowskich dodatków do Terraformacji Marsa...
Zmienialeś coś poza oprawą graficzną, np w mechanice niektórych elementów?
autor: grzeslaw90
04 wrz 2019, 06:08
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Mage Knight PL
Odpowiedzi: 711
Odsłony: 90271

Re: Mage Knight PL

Czy można zabrać innemu graczowi miasto/wieze/baszty które ten sobie zdobył? Jak tak to kto wtedy broni? Losuje się obrońców jeszcze raz? Po udanym szturmie podmienia się tarcze? Jeśli nie ma w nim gracza to losujesz nowy żeton. Wygrana daje wtedy połowę punktów za wroga zaokrąglając w dół. Oczywiś...
autor: grzeslaw90
02 wrz 2019, 16:33
Forum: Zamówienia zbiorowe
Temat: [KS] Koszulki Paladin
Odpowiedzi: 205
Odsłony: 9066

Re: [KS] Koszulki Paladin

Ogłaszam, że Kraków complete :D
autor: grzeslaw90
30 sie 2019, 08:03
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Lords of Hellas - pytania o zasady
Odpowiedzi: 175
Odsłony: 8053

Re: Lords of Hellas - pytania o zasady

Karta błogosławieństwa uskrzydlone buty: "zamiast wykonać akcję ruchu hoplitow mozesz przemiescic 1 ze swoich hoplitow do dowolnego regionu na mapie". Czy mozna się bezpośrednio przemieścić do regionu czy nie można przemieszczać się przez rejony z hoplitami przeciwnikow tylko przez regiony neutraln...
autor: grzeslaw90
30 sie 2019, 06:20
Forum: Planszówki na komputerze
Temat: Terraformacja Marsa
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 3385

Re: Terraformacja Marsa

Hmm... szukam wersji na androida i niestety gry zakupić się nie da. Chyba, że coś źle patrzę. To mnie zaskoczyłeś... Mam aplikację kupioną, wyświetla mi się w Google play ale nie da się udostępnić linka. Na stronie asmodee digital też już nie ma linka do sklepu play. Dziwne to jest, bo gra otrzymuj...
autor: grzeslaw90
29 sie 2019, 19:55
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Lords of Hellas - pytania o zasady
Odpowiedzi: 175
Odsłony: 8053

Re: Lords of Hellas - pytania o zasady

MajkelEryk pisze:
29 sie 2019, 18:52
Atak hydry na region, gdzie jest tylko ufortifikowany hoplita. Czy ten hoplita ginie?
Tak. Ataki na region nie odnoszą się do usytuowania hoplitów ;)

EDIT: Ale ufortyfikowany ginie zawsze ostatni!
autor: grzeslaw90
29 sie 2019, 13:52
Forum: Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach
Temat: Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
Odpowiedzi: 426
Odsłony: 59210

Re: Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne

Na DragonEye sprzedają komplet w fajnej cenie ;)

EDIT: A nie, też już nie mają :D
autor: grzeslaw90
29 sie 2019, 11:51
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Lords of Hellas - pytania o zasady
Odpowiedzi: 175
Odsłony: 8053

Re: Lords of Hellas

1. Kiedy podczas bitwy jest czas na korzystanie z artefaktów (np. "Użyj podczas bitwy... Dobierz 1 kartę walki")? W opisie bitwy jest etap zagrywania kart walki, a potem od razu porównanie siły. Nie widzę też żadnego etapu poprzedzającego zagrywanie kart walki, ani okienka na dodatkowe czynności po...
autor: grzeslaw90
28 sie 2019, 09:32
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Monolith Arena (Michał Oracz)
Odpowiedzi: 56
Odsłony: 3079

Re: Monolith Arena (Michał Oracz)

Pogubiłem się. Czyli jeśli inicjatywa żetonu zmniejszona zostanie np. o 1 to podczas bitwy nie rozpatruje go w tym obniżonym segmencie? Na przykładzie :) Masz żeton postaci z jedną tarczą inicjatywy o wartości 2. Runą +1 powiększasz do 3 ale to nadal jedna i ta sama tarcza. Postać zostaje zasieciow...
autor: grzeslaw90
28 sie 2019, 07:44
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Monolith Arena (Michał Oracz)
Odpowiedzi: 56
Odsłony: 3079

Re: Monolith Arena (Michał Oracz)

Jeszcze pytanko odnośnie erraty: Inicjatywa – Czy żeton będzie miał możliwość wykonania swojego ataku, jeśli w pierwotnej Inicjatywie, w której mógł go wykonać, był zasieciowany (przez co nie wykonał go), ale w tej albo w jednej z kolejnych Inicjatyw został uwolniony, a jego Inicjatywa została obni...
autor: grzeslaw90
28 sie 2019, 06:12
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Monolith Arena (Michał Oracz)
Odpowiedzi: 56
Odsłony: 3079

Re: Monolith Arena (Michał Oracz)

Obrazek
Czyli pełny ruch na pole z siecią (przesunięcie i obrót, bo to jest cała jedna czynność a nie dwie) i brak ataku z powodu zasieciowania.