Znaleziono 72 wyniki

autor: Corran
27 lis 2018, 13:37
Forum: Kurier Planszowy
Temat: Kurier planszowy - dyskusja ogólna
Odpowiedzi: 377
Odsłony: 62812

Re: Kurier planszowy - dyskusja ogólna

Temat już pewnie nie jest odwiedzany, ale mimo wszystko może ktoś zauważy moje pytanie :)
Pamiętacie może jaka karta promo do Timeline Polska była w jednym z numerów Kuriera?
autor: Corran
14 lut 2017, 09:18
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Scythe
Odpowiedzi: 2356
Odsłony: 281103

Re: Scythe

Dojście z bazy do dowolnego pola korzystając z tunelu to pewnie 2-3 akcje ruchu, czyli 4-6 rund. W tej grze to wieczność. Jeśli masz kopalnię obok swojej bazy i odblokowałeś sobie Szybkość, to możesz być w dowolnym tunelu już w pierwszym ruchu rozpoczętym z tej bazy. :) Przy czym na razie nie mam n...
autor: Corran
14 lut 2017, 09:09
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

Dobrze rozumiesz.
Jeśli nie masz magii, to możesz wystawić za darmo.
Jeśli masz jednostkę z innym symbolem, to też nic nie płacisz. Przy czym Jaskiniowe Plugastwo, to także inny symbol (mimo, że "jaskiniowe").
autor: Corran
01 lut 2017, 12:03
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Scythe
Odpowiedzi: 2356
Odsłony: 281103

Re: Scythe

Dojście z bazy do dowolnego pola korzystając z tunelu to pewnie 2-3 akcje ruchu, czyli 4-6 rund. W tej grze to wieczność. Jeśli masz kopalnię obok swojej bazy i odblokowałeś sobie Szybkość, to możesz być w dowolnym tunelu już w pierwszym ruchu rozpoczętym z tej bazy. :) Przy czym na razie nie mam n...
autor: Corran
05 paź 2016, 10:29
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

Myślę, że zacytowana odpowiedź z FAQ odnosi się wprost do pytania, gdzie chodziło o Furię itp. i w zasadzie najważniejsze w niej jest to, że można wykonać więcej ataków, a nie ograniczenie ilości atakujących jednostek. Zresztą przecież każda zdolność w jakiś sposób łamie zasady ogólne, więc również ...
autor: Corran
05 paź 2016, 09:24
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

Nie. Limit jednostek które atakują to 3. Limit ataków może być różny. Zatem raz na turę po ataku tym Dowódcą kontrolowana przez Ciebie jednostka znajdująca się w odległości 2 pól od tego Dowódcy może natychmiast wykonać atak. Jednostka ta wlicza się do limitu 3 na turę. Gdybyś miał dwóch Dowódców o...
autor: Corran
12 wrz 2016, 09:08
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

1. Jeśli nie jest napisane "w linii prostej" (jak np. u Vargatów ma Brutal), to licząc ilość pól można "robić zakręty". Przy czym nie liczymy na skos, a np. 2 pola do przodu + 1 w lewo (dla odległości 3 pól). 2. Jeśli zdolność jest opisana jako "zamiast atakować" lub "zamiast normalnego ataku" (np. ...
autor: Corran
05 wrz 2016, 09:04
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

Zamrożenie pozostaje. Chcąc je zdjąć z mutacji, też trzeba zapłacić.
autor: Corran
31 sie 2016, 08:41
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Ogólna zasada jest stała: jeśli jednostka zostaje zniszczona, to idzie na magię gracza, który spowodował śmierć razem ze wszystkimi kartami, które są pod tą jednostką. Inaczej będzie tylko wówczas, gdy to jest wyraźnie zaznaczone. Czyli w przypadku Pożeracza, jednostki, które on niszczy trafiają na ...
autor: Corran
10 mar 2016, 12:54
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Sekator pisze:To pozostaje liczyć, że Cube zorganizuje fajną promocję w przedsprzedaży dla kupujących w pakiecie :roll:
Popieram :)
autor: Corran
09 mar 2016, 12:24
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Podobno talie pojawią się w czerwcu przy okazji konwentu Origins 2016.
Czy z tego można wyciągnąć jakiś wniosek odnośnie polskiej wersji? :)
autor: Corran
13 lis 2015, 15:15
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

pytanie o Skabbikusa z Jaskiniowego Plugastwa czy muszę odrzucić kartę ze stosu więźniów również wtedy, gdy jeszcze przed tym Skabbikus otrzymał wystarczającą liczbę obrażeń, by zginąć? wydaje się to dziwne, ale z karty wynika chyba, że tak jest Wydawało mi się, że można samemu decydować czy wyrzuc...
autor: Corran
10 lis 2015, 10:25
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Dzięki. Trochę kazano nam czekać na nową wersję FAQ. Szkoda tylko, że czas przygotowania nie przełożył się na jakość... Powiedzmy, że nie będę się czepiał literówek i drobiazgów językowych w rodzaju "należy powinno być" (chociaż do słowa " afektowany " to już bym się przyczepił), ale dlaczego wciąż ...
autor: Corran
09 wrz 2015, 12:47
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Flogiston pisze:Drużynowe MP - cisza
A mają być jakieś drużynowe MP?
autor: Corran
02 wrz 2015, 08:38
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

1. Precyzja nakazuje położenie znaczników obrażeń zamiast rzucania kością, więc nie można w tym przypadku skorzystać ze zdolności Kultysty.
2. Zdolność Kultysty jest aktywowana podczas jego ataku, więc TAK, zniszczenie jednostki dzięki jego zdolności jest zniszczeniem w wyniku ataku.
autor: Corran
27 sie 2015, 15:02
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

Dobre pytanie. Ja interpretuję to tak: Kultysta kładzie każdy dodatkowy znacznik osobno jako niezależne kroki - najpierw rana lub rany wynikające z rzutu kośćmi (może być więcej niż jedna jeśli atak Kultysty był zwiększony), potem rana na siebie i wynikająca ze zdolności dodatkowa rana na atakowanej...
autor: Corran
18 sie 2015, 11:33
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

Oczywiście zostaje bez zmian. Zresztą zdolność Łowcy odnosi się do tych zdolności z wydarzeń :)

Mnie natomiast zastanawia inna sprawa związana ze zdolnościami z wydarzeń. Czy Mentalna Wiedźma może je przejąć? Podobnie zdolności z Run (te, które są nazwane, np. z Run Mocy)?
autor: Corran
17 sie 2015, 10:12
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

Zdaje się, że to jest wyjaśnione w instrukcji (chyba nawet dwa razy jest ta sama tabelka obrazująca to jeszcze lepiej niż tekst): Upadłe Faniksy to takie karty, na które działa wszystko co odnosi się do Upadłych Feniksów, Upadłego Królestwa i Elfów Feniksa. Czyli karty mówiące o Upadłym Królestwie w...
autor: Corran
20 lip 2015, 16:38
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Już próbowałem kilka razy odinstalować i zainstalować od nowa. Nie pomogło :( Coś się na pewno zmieniło, bo teraz każe mi doinstalować Gry Google Play i zarejestrować w tym Summonerów. To jednak jakoś przebolałem. Ale i tak, gdy uruchamiam SW, to Gry Google mnie witają i wszystko się zamyka. Dopytam...
autor: Corran
19 lip 2015, 15:10
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

A mi właśnie przestało działać po aktualizacji. :(
Czy teraz wprowadzili takie zmiany (np. w wymaganiach sprzętowych), które mogły spowodować problemy?
autor: Corran
02 lip 2015, 16:15
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

A na moje pytanie jesteś w stanie coś odpowiedzieć? ;) Mam pytanie do Cube'a odnośnie rejestracji wyników ligowych w ramach nowego systemu Pick Your Poison. Czy jest szansa, że wkrótce będzie można podawać faktycznie używaną frakcję w poszczególnych grach? Dla rankingu to nie ma wielkiego znaczenia ...
autor: Corran
29 cze 2015, 10:05
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Mam pytanie do Cube'a odnośnie rejestracji wyników ligowych w ramach nowego systemu Pick Your Poison. Czy jest szansa, że wkrótce będzie można podawać faktycznie używaną frakcję w poszczególnych grach? Dla rankingu to nie ma wielkiego znaczenia (chociaż dla rankingu frakcji, jeśli ktoś na to patrzy,...
autor: Corran
01 cze 2015, 15:04
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 613
Odsłony: 86366

Re: Summoner Wars

To ja jeszcze dodam, że w najnowszym FAQ, w punkcie 2.15.7.0 (i jego podpunktach) powinien być Siepacz, a nie Zgniatacz.
autor: Corran
01 cze 2015, 13:31
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Jak mowa o nowościach w polskiej wersji, to może byście wreszcie wydali polską wersję Bodgana?
Najlepiej razem z Przymierzami np. jako dodatek dla kupujących w przedsprzedaży :)
autor: Corran
01 cze 2015, 08:25
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Summoner Wars
Odpowiedzi: 2594
Odsłony: 197605

Re: Summoner Wars

Myślę, że Wassago miał na myśli uzupełnienie FAQ o rozdział dotyczący Przymierzy, który w amerykańskiej wersji jest już całkiem obszerny.