Znaleziono 229 wyników

autor: kamilpr
25 sie 2019, 06:56
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Inis
Odpowiedzi: 195
Odsłony: 10124

Re: Inis

Karta Mistrz Rzemiosła mówi „Odrzuć 1 karte z reke(jeśli to mozliwe) następnie dobierz 1 karte eposu.

Czy mogę zagrać ta karte jako ostatnia? Wtedy odrzucam tylko ja bo innych już nie mam.
autor: kamilpr
11 sie 2019, 16:02
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Tapestry (Jamey Stegmaier)
Odpowiedzi: 130
Odsłony: 10123

Re: Tapestry (Jamey Stegmaier)

Nie zrozumiem tego świata. Dwie strony wątku o grze, która jeszcze nie wyszła... Dwie strony dyskusji o gustach i plastiku, zamiast o mechanice i strategiach... A tymczasem w wątkach o prawdziwych perełkach, wydanych ledwie miesiąc temu - trzy posty na krzyż i wiatr hula w ciszy między kilkoma słow...
autor: kamilpr
20 lip 2019, 10:22
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Inis (Christian Martinez)
Odpowiedzi: 806
Odsłony: 93632

Re: Inis (Christian Martinez)

Indar pisze:
19 lip 2019, 14:23
Mała uwaga - Brasil nie daje Ci żetonu wyczynu, nie możesz dzięki posiadaniu "Brasil" obniżyć wymagań i wziąć pretendenta.
Tak na wszelki wypadek piszę.
To jeśli nie może obniżyć wymagań to jak działa ?
autor: kamilpr
15 lip 2019, 09:48
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Inis
Odpowiedzi: 195
Odsłony: 10124

Re: Inis

2. UMIESZCZANIE WYSPY Kiedy gracz dobierze kafel Wyspy, umieszcza go tak, by nie sąsiadował z żadnym innym Terenem, tworząc obszar gry reprezentujący morze. Wyspa nigdy nie może sąsiadować z innym Terenem. Czy to znaczy, że gdy dobiorę kafel wyspy mam go położyć całkiem z boku mapy ? Żeby nie stykał...
autor: kamilpr
31 maja 2019, 08:04
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Brass: Lancashire (Martin Wallace)
Odpowiedzi: 630
Odsłony: 77357

Re: Brass: Lancashire (Martin Wallace)

Bierz Birmingham. Bardziej różnorodny, wiecej przemysłów do budowania, rynki są ułożone innaczej co rozgrywkę. Oraz brak losowości portów - tutaj zależy kto co woli.
autor: kamilpr
29 maja 2019, 09:20
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Cywilizacja: Poprzez wieki (Vlaada Chvatil)
Odpowiedzi: 988
Odsłony: 163987

Re: Cywilizacja: Poprzez wieki

To chyba zależy jak kto gra. Ja w 4 osoby gram jakies 2,5 godziny. W 2 osoby grałem tylko raz, a gra trwała godzinę.
autor: kamilpr
26 maja 2019, 09:24
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Inis
Odpowiedzi: 195
Odsłony: 10124

Re: Inis

I jeszcze drugie pytanie. Czy gdy podczas ataku atakujący zdejmie ostatni klan broniącego się z kafelka to broniący może jeszcze zagrać jakaś karte epicka która np. doda klan na kafelek czy gdy broniący nie ma już swojego klanu na kafelki to konflikt się kończy i nic nie może zagrać?
autor: kamilpr
26 maja 2019, 09:21
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Inis
Odpowiedzi: 195
Odsłony: 10124

Re: Inis

Gracz atakujący ma karte Kopania Żelaza, broniący ma karte Watażka. Atakujący atakuje po czym robi kolejny atak z karty Kopani Żelaza i dopiero po tym broniący może zagrać karte Watażki plus po karcie manewr obrony ? Jakie są zasady przy rozgrywaniu kolejności kart które maja podobne czasy ich aktyw...
autor: kamilpr
15 maja 2019, 21:08
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Inis (Christian Martinez)
Odpowiedzi: 806
Odsłony: 93632

Re: Inis (Christian Martinez)

Jaka karte masz na myśli? Chyba nie zielona akcji bo sprawdziłem i takiej nie ma? jeski jest epicka to jest mała szansa ze ja zdobędziesz.
autor: kamilpr
15 maja 2019, 20:39
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Inis (Christian Martinez)
Odpowiedzi: 806
Odsłony: 93632

Re: Inis (Christian Martinez)

Nie uważacie, ze w gameplayu dziwne jest to ze jak ktoś ma klan czy klany i jest na jego terenie cytadela to nie się się go z tego terenu wykurzyć bo zawsze się schowa ?
autor: kamilpr
15 maja 2019, 20:37
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Inis
Odpowiedzi: 195
Odsłony: 10124

Re: Inis

Czy po początkowym rozstawieniu klanów na początku gry dostajemy od razu karty przewag?
autor: kamilpr
15 maja 2019, 11:44
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Inis
Odpowiedzi: 195
Odsłony: 10124

Re: Inis

Dla pewności - gdy decydujemy się odrzucic karte zamiast stracic klan możemy odrzucic jedynie zieloną kartę akcji ? Nie możemy w zamian odrzucic karty zółtej przewagi lub czerwonej eposu ?
autor: kamilpr
15 maja 2019, 08:33
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Inis
Odpowiedzi: 195
Odsłony: 10124

Re: Inis

Czy żeton Brana daje przewage przy remisach przy warunkach wygranej czy również daje panowanie nad terenem podczas gdy remisujemy?
autor: kamilpr
14 maja 2019, 11:57
Forum: Sprzedam/Wymienię
Temat: (S) nic
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 626

Re: (S) Władca Pierścieni Podróże Przez Śródziemie, Projekt Gaja, Valhalla

Obniżka PG i Valhalla oraz dochodzi Władca Pierścieni Podróże Przez Śródziemie
autor: kamilpr
05 maja 2019, 21:08
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Terra Mystica
Odpowiedzi: 258
Odsłony: 31870

Re: Terra Mystica

No właśnie dziś zabrakło nam terenów.
autor: kamilpr
05 maja 2019, 18:31
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Terra Mystica
Odpowiedzi: 258
Odsłony: 31870

Re: Terra Mystica

1. Czy można przekopać ziemie na swoj teren gdy nie ma już dostępnych kafelków Teojego terenu?

2. Czy osoba która spasowala może pobierać moc gdy ktoś wybuduje się obok jej budynku?
autor: kamilpr
26 kwie 2019, 20:49
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Terra Mystica (J. Drögemüller, H. Ostertag)
Odpowiedzi: 484
Odsłony: 88027

Re: Terra Mystica (J. Drögemüller, H. Ostertag)

Zastanawiam się czy nie kupić Terry Mystica na IOS. Tylko czy ktoś mogły powiedzieć ile tam jest osób średnio online ? Jest z kim grać ?
autor: kamilpr
22 kwie 2019, 14:44
Forum: Sprzedam/Wymienię
Temat: (S) nic
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 626

(S) nic

Nieakt
autor: kamilpr
21 kwie 2019, 13:23
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie (Nathan Hajek, Grace Holdinghaus)
Odpowiedzi: 1253
Odsłony: 87351

Re: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie (Nathan Hajek, Grace Holdinghaus)

W grze mamy 14 scenariuszy. Zagrałem do tej pory 2 razy, to zostało jeszcze 12 scenariuszy? Czy te scenariusze to coś większego ?
autor: kamilpr
20 kwie 2019, 23:02
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie (Nathan Hajek, Grace Holdinghaus)
Odpowiedzi: 1253
Odsłony: 87351

Re: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie (Nathan Hajek, Grace Holdinghaus)

Czy jak się przegrało scenariusz to można go powtórzyć? Ale nie mam na myśli zaczynania całej kampanii od nowa bo wiem ze w ten sposób mozna by było powtórzyć.
autor: kamilpr
20 kwie 2019, 09:15
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie (Nathan Hajek, Grace Holdinghaus)
Odpowiedzi: 1253
Odsłony: 87351

Re: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie (Nathan Hajek, Grace Holdinghaus)

Na telefonie mam wersje 1.0.0.(242) a na steam 1.0.0.(241). Na steam później wchodzi akutualizacja ?
autor: kamilpr
19 kwie 2019, 20:22
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie
Odpowiedzi: 254
Odsłony: 9547

Re: Władca Pierścieni: Podróże przez Śródziemie

1. Czy jeśli mamy np broń która za 1 sukces daje 2 obrażenia, a za 2 sukcesy 4 obrazenia to mając 4 sukcesy zadam 8 obrażeń?
2. Czy jak robimy zwiad 2 i nie chce żadnej z tych kart przygotować to mogę jedna odłożyć na spod a druga na gore talii czy obie musza iść na spod lub górę talii?