Znaleziono 33 wyniki

autor: krzysztof1986
13 paź 2018, 19:21
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Posiadłość Szaleństwa - Second Edition
Odpowiedzi: 171
Odsłony: 22961

Re: Posiadłość Szaleństwa - Second Edition

Ad.1 Oczywiście że potwór przesunie sie o dwa pola w tym przypadku. Napisane jasno -> potwór przesuwa się o 2 pola -> nastepnie (coś tam). Wd. mnie potwór poruszy się nawet jeśli nie ma badaczy w zasięgu. Błąd jest jak na moje w tłumaczeniu opcji B która powinna brzmieć "nie ma badaczy na polu potwo...
autor: krzysztof1986
13 paź 2018, 19:18
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Eldritch Horror
Odpowiedzi: 801
Odsłony: 100988

Re: Eldritch Horror

Tak możesz jako druga akcję pozbyc sie długu
autor: krzysztof1986
27 mar 2018, 18:46
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Władca Pierścieni: Gra Karciana LCG (Nate French)
Odpowiedzi: 4570
Odsłony: 430150

Re: Władca Pierścieni LCG - Gra Karciana

errata jest taka obfita ponieważ dużo kart jest na bieżąco poprawianych przez FFG. Samych błędów tłumaczeniowych w podstawce nie było dużo
autor: krzysztof1986
16 lut 2018, 21:10
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Eldritch Horror
Odpowiedzi: 801
Odsłony: 100988

Re: Eldritch Horror

ad1 odpowiedź C dokładasz na tajemnicę jedną wskazówkę i nadal musisz szukać artefaktu aby rozwiązać tajemnicę ad2 walka przebiega normalnie tzn test woli potem test siły (z tą różnicą że przy teście siły nie możesz dodać sobie bonusu z żadnych broni pistolety miecze itp) bierzesz pod uwagę współczy...
autor: krzysztof1986
14 sty 2018, 13:25
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Eldritch Horror
Odpowiedzi: 801
Odsłony: 100988

Re: Eldritch Horror

1. Testowany atrybut badacza jest oczywiście brany pod uwagę więc w tym przypadku 3 + 3 2. Zaklęcie jest bonusem magicznym więc możesz w tym przypadku użyć bonusu z zaklęcia +3 do siły 3. Odpoczynek tylko na polu bez potwora. Więc nie możesz odpoczywać 4. Akcja Peta nie jest akcją podróży. Jest akcj...
autor: krzysztof1986
11 sty 2018, 18:29
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Wojownicy Podziemi - pytanie dot. zasady gry
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 508

Re: Wojownicy Podziemi - pytanie dot. zasady gry

używacie tylko 3 kolorowych.... kolejność graczy zgodnie z zegarem (nie można wybierać kto rzuca). Jak już rzucicie kolorowymi trzeba dobierać białe. zawsze można zadać każdemu graczowi obrażenia równe poziomowi potwora aby odzyskać kolorowe kości. PS temat powinien być założony w dziale 'zasady' ps...
autor: krzysztof1986
29 gru 2017, 20:22
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Eldritch Horror
Odpowiedzi: 801
Odsłony: 100988

Re: Eldritch Horror

2 x TAK
autor: krzysztof1986
29 gru 2017, 20:03
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Posiadłość Szaleństwa - Second Edition
Odpowiedzi: 171
Odsłony: 22961

Re: Posiadłość Szaleństwa - Second Edition

W grze nie ma takiego czegoś jak pole widzenia. Można strzelać czarować przerażać niezależnie czy postacie się "widzą"
edit. oczywiście nie przez drzwi :)
autor: krzysztof1986
17 lis 2017, 23:11
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Władca Pierścieni - gra karciana
Odpowiedzi: 1198
Odsłony: 116599

Re: Władca Pierścieni - gra karciana

podstawa w tym scenariuszu to zagrozenie startowe na poziomie 26/27 . zeby mozna sie bylo na trolla przygotowac te 2-3 rundy
autor: krzysztof1986
17 lis 2017, 20:51
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Władca Pierścieni - gra karciana
Odpowiedzi: 1198
Odsłony: 116599

Re: Władca Pierścieni - gra karciana

1. Niestety ale atak jest w tym przypadku niebroniony :/ ( wiedząc że może się trafić taki cień trzeba dobrze zapalanować kto będzie bronił )
2. Za karty jakiekolwiek płacić może tylko i wyłącznie gracz który ma je na ręku. (ew gracz który je kontroluje np Glorfindel )
autor: krzysztof1986
14 sie 2017, 23:28
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Władca Pierścieni: Gra Karciana LCG (Nate French)
Odpowiedzi: 4570
Odsłony: 430150

Re: Władca Pierścieni LCG - Gra Karciana

jeśli chcesz kupować chronologicznie tutaj stronka która podaje daty wydań poszczególnych rozszerzeń:

http://deckbauer.telfador.net/products.html&gameid=1
autor: krzysztof1986
21 mar 2017, 22:39
Forum: Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach
Temat: Portal Games w 2017r.
Odpowiedzi: 551
Odsłony: 247056

Re: Portal Games w 2017r.

Kiedy (i czy wogóle?) dodruk naklejek na HMS i marynarza ??
autor: krzysztof1986
21 mar 2017, 21:27
Forum: Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach
Temat: Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
Odpowiedzi: 437
Odsłony: 66663

Re: LUCRUM GAMES. Wydajemy CLANK! PL. Bieżący rozkład jazdy

czyli z dodatków do Wojowników Podziemi nici ??
autor: krzysztof1986
07 mar 2017, 20:34
Forum: Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach
Temat: Portal Games w 2017r.
Odpowiedzi: 551
Odsłony: 247056

Re: Portal Games w 2017r.

Witam.
Kiedy planujecie dodruk naklejek do HMS Beagle i Marynarza ?
autor: krzysztof1986
02 mar 2017, 19:26
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Robinson Crusoe: Przygoda na Przeklętej Wyspie (Ignacy Trzewiczek) - dyskusja ogólna
Odpowiedzi: 3696
Odsłony: 378799

Re: Robinson Crusoe - dyskusja ogólna

Witam. Czy ktoś orientuje się czy w dodruku HMS który wyszedł niedawno znajdują się naklejki na pionki darwina + kapłana + marynarza ?
W sklepie portalu pojawiły się na nowo wszystkie mini dodatki oprócz naklejek właśnie i ciekawi mnie czy wzorem RC Edycja Gra Roku dodali naklejki w dodruku HMS
autor: krzysztof1986
24 lut 2017, 20:00
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Władca Pierścieni: Gra Karciana LCG (Nate French)
Odpowiedzi: 4570
Odsłony: 430150

Re: Władca Pierścieni LCG - Gra Karciana

Pytanie do tych którzy zamawiali ostatnio DNŻ u Galakty. W pierwszym rzucie DNŻ był błąd tłumaczenia na karcie Naith Guide (zdaje się Przewodniczka z Naith). Czy w kolejnych falach DNŻ ten błąd został skorygowany ??
autor: krzysztof1986
08 sty 2017, 23:04
Forum: Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach
Temat: Rebel - plany wydawnicze na 2017 rok
Odpowiedzi: 808
Odsłony: 219615

Re: Rebel - plany wydawnicze na 2017 rok

Planujecie dodruk SW Nie bój nic ??
autor: krzysztof1986
08 sty 2017, 23:02
Forum: Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach
Temat: Rebel - plany wydawnicze na 2016 rok
Odpowiedzi: 1245
Odsłony: 228199

Re: Rebel - plany wydawnicze na 2016 rok

Czy planujecie dodruk SW Nie bój nic ??
autor: krzysztof1986
03 sty 2017, 22:14
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Władca Pierścieni - gra karciana
Odpowiedzi: 1198
Odsłony: 116599

Re: Władca Pierścieni - gra karciana

Duhnern + spear of the mark x2... ach... czuć tylko zapach zwłok o poranku w strefie przeciwności :)
autor: krzysztof1986
03 sty 2017, 19:44
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Władca Pierścieni - gra karciana
Odpowiedzi: 1198
Odsłony: 116599

Re: Władca Pierścieni - gra karciana

Btw. szybkie uderzenie zadziała tylko na wrogów w zwarciu.. chyba że postać może atakować wrogów w strefie przeciwności np. Dunhern
autor: krzysztof1986
29 gru 2016, 21:55
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Ticket to ride dodatki
Odpowiedzi: 17
Odsłony: 2643

Re: Ticket to ride dodatki

Btw. Nordic Countries nie jest dodatkiem.. to samodzielna gra
autor: krzysztof1986
22 gru 2016, 20:51
Forum: Modyfikacje i warianty zasad
Temat: Robinson Crusoe - Tłumaczenie fanowskich scenariuszy (zbiór)
Odpowiedzi: 325
Odsłony: 90476

Re: Robinson Crusoe - Tłumaczenie fanowskich scenariuszy (zb

także poproszę o ponowny upload scenariuszy :) idą święta bądzcie tak dobrzy :)
autor: krzysztof1986
22 gru 2016, 19:55
Forum: Plany wydawnicze i dyskusje o wydawnictwach
Temat: Lucrum Games - plany wydawnicze, akcje promocyjne
Odpowiedzi: 437
Odsłony: 66663

Re: LUCRUM GAMES. Dziś rozdajemy... POCKET MADNESS (Cathala)

Dla mnie akceptowalna cena to do 80 zł za pojedynczy dodatek :) jakby była możliwość zakupu kompletu wszystkich dodatków w niższej cenie to jestem ZA :)