Znaleziono 8 wyników

autor: pet78
09 paź 2018, 18:57
Forum: Co kupić? Pytania i rady...
Temat: Kooperacja dla córki.
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 341

Re: Kooperacja dla córki.

Dzięki za odpowiedź.
Wszystkie wymogi spełnia Nemesis, ale dużo czekania jeszcze :(. Są bohaterowie łażący po planszy, si-fi, nie za długa, prawie co op...
autor: pet78
08 paź 2018, 22:53
Forum: Co kupić? Pytania i rady...
Temat: Kooperacja dla córki.
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 341

Kooperacja dla córki.

Cześć. Córka (11 lat) zapragnęła gry kooperacyjnej, krótkiej, przygodowej, z planszą, w klimatach science fiction!
Jest coś takiego na rynku?

Znalazłem Magię i Myszy. Tu jedynie brakuje s-f.
P. S.
Grała już m. in. w Catan, Magię i Miecz, Osadników Narodziny Imperium, Morze Chmur, Wsiąść do pociągu.
autor: pet78
01 sie 2018, 20:03
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Robinson Crusoe: AotCI
Odpowiedzi: 2204
Odsłony: 194315

Re: Robinson Crusoe: AotCI

Cześć
Pytanie mam takie: czy w scenariuszu nr 4 wyspa ognia, w fazie pogody mogę odrzucić skóry zamiast drewna? Ewentualnie czy mogę użyć skór do budowy szalupy?
W specjalnych zasadach jest napisane, że traktujemy skóry tak jak drewno podczas budowy schronienia, dachu czy palisady.
autor: pet78
13 cze 2018, 10:33
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Lords of Hellas - pytania o zasady
Odpowiedzi: 160
Odsłony: 6128

Re: Lords of hellas - pytania o zasady

I po pierwszej budowie następuje faza potworów i nowe wydarzenie? Po obu budowach. Akcja budowy monumentu powoduje uruchomienie fazy końcowej. W niej odświeżamy artefakty, akcje specjalne, usuwamy modlących się kapłanów, rzucamy za potwory i ciągniemy wydarzenie. Następnie używasz karty, która pozw...
autor: pet78
13 cze 2018, 09:45
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Lords of Hellas - pytania o zasady
Odpowiedzi: 160
Odsłony: 6128

Re: Lords of hellas - pytania o zasady

I po pierwszej budowie następuje faza potworów i nowe wydarzenie?
autor: pet78
13 cze 2018, 08:32
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Lords of Hellas - pytania o zasady
Odpowiedzi: 160
Odsłony: 6128

Re: Lords of hellas - pytania o zasady

Dzień dobry. Mam wątpliwości co do jednej karty błogosławieństwa albo nagrody za wykonanie zadania (nie pamiętam już dokładnie) . Pozwala ona na wykonanie dwóch akcji specjalnych zamiast jednej w swojej turze. Czy można użyć dwa razy budowy monumentu? Ja uważam, że raczej nie, mimo tego, że "budowy ...