Znaleziono 18 wyników

autor: Ajrin
19 kwie 2019, 00:16
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Martwa zima
Odpowiedzi: 332
Odsłony: 38628

Re: Martwa zima

Jeśli gdzieś miałby zostać dodany zombie, ale nie ma na niego miejsca, zombie który miałby być dostawiony spada i spada też postać gracza w tej lokacji z najniższą wartością wpływów. Nie ma tu rzutu kością ryzyka. Ugryzienie nie rozchodzi się w ten sposób. Kością ryzyka rzucasz tak jak powiedziałeś ...
autor: Ajrin
17 kwie 2019, 20:44
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Koszulki na karty
Odpowiedzi: 558
Odsłony: 108957

Re: Koszulki na karty

Curiosity pisze:
12 kwie 2019, 12:48
A ja ostatnio widzę duży problem z zakupem koszulek od FFG. Mam na myśli sklepy stacjonarne, nie sprawdzałem wysyłkowo. O co chodzi, przecież to fajne koszulki są (były?).
Chyba chodzi o to:
viewtopic.php?t=45063
autor: Ajrin
17 kwie 2019, 14:01
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Posiadłość szaleństwa - Potrzebna pomoc
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 372

Re: Posiadłość szaleństwa - Potrzebna pomoc

Dodatki to Polowanie na czarownicę i Srebrna tabliczka. Brakuje w nich arkuszy pomocy. Czy na tych właśnie arkuszach jest instrukcja jak się je rozkłada dla strażnika tajemnic?
autor: Ajrin
17 kwie 2019, 13:17
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Posiadłość szaleństwa - Potrzebna pomoc
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 372

Re: Posiadłość szaleństwa - Potrzebna pomoc

Listę znalazłam już wczoraj tą angielską ale bardzo dziękuję bo jest tu też link do erraty, o której istnieniu nie wiedziałam, a może się przyda. Okazało się też że właśnie pod tymi dodrukowanymi kartami (były w koszulkach) są też oryginalne karty co trochę zmniejszyło mętlik. Większość to była właś...
autor: Ajrin
17 kwie 2019, 02:16
Forum: Gry planszowe i karciane
Temat: Posiadłość szaleństwa - Potrzebna pomoc
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 372

Posiadłość szaleństwa - Potrzebna pomoc

Zwracam się do osób, które mają grę albo wiedzą czy jest gdzieś dostępny spis kart. Pożyczyłam od kogoś egzemplarz, który jest niekompletny i są tam też jakieś karty dodrukowane i nie mogę dojść do tego co się tam dzieje. Ta osoba mówi, że kupiła ją już z jakimiś brakami od znajomego znajomego i nie...
autor: Ajrin
15 kwie 2019, 05:58
Forum: Co kupić? Pytania i rady...
Temat: proszę o poradzenie/odradzenie solówki
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 887

Re: proszę o poradzenie/odradzenie solówki

Skoro lubisz Castle Ravenloft, które jest mocno losowe może spodoba ci się Ghost Stories. Z innych gier polecę jeszcze karciankę Onirim, ale nie wiem czy jest obecnie dostępna w sprzedaży.
autor: Ajrin
15 kwie 2019, 05:38
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pandemic - mało klarowny punkt
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 145

Re: Pandemic - mało klarowny punkt

Nie wiem czy mam tę samą wersję instrukcji co ty, bo ja mam Pandemic Legacy po polsku, ale u mnie na str. 13 gdzie zdanie jest identycznie skonstruowane jak w twoim cytacie, obok jest przykład, który bardzo ładnie obrazuje jak ma to wyglądać i myślę, że rozwiewa wszelkie wątpliwości w tej materii. W...
autor: Ajrin
05 mar 2019, 22:01
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pathfinder - zasady ogólne
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 330

Re: Pathfinder - zasady ogólne

Ok, to skoro tak twierdzicie to się nie kłócę :) Dzięki za wyjaśnienie.
autor: Ajrin
04 mar 2019, 22:21
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pathfinder - zasady ogólne
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 330

Re: Pathfinder - zasady ogólne

Hmm ale karta nie łamie zasad instrukcji, w sensie tekst na niej. Tylko pytanie czy można użyć obydwu rzeczy, mocy i karty aby dodać dwa różne skille do checku, czy instrukcja na to zezwala.
autor: Ajrin
04 mar 2019, 11:51
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pathfinder - zasady ogólne
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 330

Re: Pathfinder - zasady ogólne

Ok dzięki :) A jeszcze mam takie pytanie. Gram postać Yoon. Miałam wczoraj walkę i chciałam bardzo ją wygrać ale nie wiem czy postąpiłam do końca prawidłowo. Użyłam broni Blowgun, której opis mówi "For your combat check, reveal this card to use your dexterity, ranged or stealth skill +1d4(...)". Uży...
autor: Ajrin
04 mar 2019, 01:06
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pathfinder - zasady ogólne
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 330

Re: Pathfinder - zasady ogólne

Mam pytanie odnośnie villaina Sandstorm. 4 takie karty wtasowywuje się do blessing decku zamiast czterech blessów w jednym ze scenariuszy. Opis tej karty: "When you examine this card or discard it from the blessing deck, each character moves to a random location, then examines the top card of his lo...
autor: Ajrin
22 lut 2019, 22:12
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pathfinder - zasady ogólne
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 330

Re: Pathfinder - zasady ogólne

Tak mi się właśnie wydawało, że to nie tak ma wyglądać. No trudno, spróbujemy pewnie mniej więcej odtworzyć to co było, bo nie braliśmy sugerowanych, a jak się tam pare kart zmieni to już trudno. Dzięki za odpowiedź.
autor: Ajrin
22 lut 2019, 12:49
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Martwa zima
Odpowiedzi: 332
Odsłony: 38628

Re: Martwa zima

Ok, dzięki za odpowiedź :)
autor: Ajrin
22 lut 2019, 12:47
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pathfinder - zasady ogólne
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 330

Re: Pathfinder - zasady ogólne

No bo ja nie czytałam wcześniej instrukcji, tylko ktoś mi ją tłumaczył. Teraz dopiero powoli ją czytam i nie mogę znaleźć nic na ten temat, ale jak skończyliśmy pierwszy scenariusz w Mummy's Mask, to kolega odłożył te karty co zdobyliśmy na bok żeby ich nie szukac do nastepnego scenariusza a wszystk...
autor: Ajrin
22 lut 2019, 02:27
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Pathfinder - zasady ogólne
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 330

Pathfinder - zasady ogólne

Czy kiedy przebudowujemy decki pomiędzy scenariuszami to można sobie dowolnie zamieniac karty , które się miało we właśnie ukończonym scenariuszu z kartami basic z pudełka? A zatem czy po ukończonym scenariuszu powinniśmy sobie odkładać osobno tylko te itemy, które udało nam się zdobyć bo basici i t...
autor: Ajrin
22 lut 2019, 01:55
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Martwa zima
Odpowiedzi: 332
Odsłony: 38628

Re: Martwa zima

A co do zombiaków to jak to rozumiesz? Może być w sumie jeden poza kolonią, czy może być ich 6 w sumie poza kolonią? W sumie analogicznie do tego co napisałeś to przy takim rozumieniu zadania z barykadami, należałoby rozumiec że może być tylko 1 zombie. Następnym razem spróbuję to rozegrać w taki sp...
autor: Ajrin
18 lut 2019, 01:36
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Martwa zima
Odpowiedzi: 332
Odsłony: 38628

Re: Martwa zima

W grze dwuosobowej nie ma zdrajcy, gra się w kooperacji. Jednak jest początkowo bardzo dużo zombiaków na planszy i w kolonii, tylko 5 tur i tak naprawdę za mało kostek żeby to zrobić. Więcej postaci = więcej kostek ale i więcej dochodzących zombiaków, gęb do wyżywienia, podwyższone ryzyko reakcji ła...
autor: Ajrin
09 lut 2019, 02:10
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Martwa zima
Odpowiedzi: 332
Odsłony: 38628

Re: Martwa zima

Mam pytanie odnośnie karty celu głównego: "Wykończcie ich". Strona trudna - zwycięstwo: "Na wszystkich lokacjach poza kolonią jest w sumie 1 lub mniej zombie. We wszystkich lokacjach poza kolonią jest przynajmniej jedna barykada." Czy mam rozumieć że na 6 lokacjach ma być w sumie 1 zombie i na kazde...