Znaleziono 47 wyników

autor: rob666
08 sty 2020, 14:15
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Root
Odpowiedzi: 167
Odsłony: 7097

Re: Root

Właśnie nie jestem pewny, czy musi miec kontrolę aby użyć drewna - kontrolę musi mieć tylko przy budowie. Chyba musi, z księgi praw: 6.5.4 II Wybór Polany i opłacenie kosztu w Drewnie. Gracz wybiera jedną z kontrolowanych przez siebie polan. Następnie usuwa żetony drewna w liczbie równej kosztowi b...
autor: rob666
08 sty 2020, 13:55
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Root
Odpowiedzi: 167
Odsłony: 7097

Re: Root

yaro_ pisze:
08 sty 2020, 13:49
Jak odzyska kontrolę to pewnie może go użyć, byle by miał połączenie z miejscem gdzie chce budować.
Właśnie nie jestem pewny, czy musi miec kontrolę aby użyć drewna - kontrolę musi mieć tylko przy budowie.
autor: rob666
08 sty 2020, 13:51
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Root
Odpowiedzi: 167
Odsłony: 7097

Re: Root

1. Czy usuwając tartak, usuwa się też żetony drewna ? Jeżeli nie to czy po usunięciu Tartaku z danego pola Markiz dalej może korzystać z drewna na tym polu ( zakładam że odzyska kontrole ale nie ma tam tartaku ) AD. 1 - Nie, żetony zostają na polu. Jeżeli będzie miał tam swoje kociaki to bedzie móg...
autor: rob666
08 sty 2020, 13:26
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Root
Odpowiedzi: 167
Odsłony: 7097

Re: Root

Witam, nie zauważyłem w historii tego pytania więc zapytam: 1. Na jednej polanie Markiza de Kot ma Wojownika, tartak i drewno. Iloma Wojownikami z Orlich Gniazd mogę wejść - 2 czy 3ma, aby zaatakowac ? Z tego co czytałem to nawet 1, ale wolę się upewnić. 2. Niezaleznie od odpowiedzi powyzej - wszed...
autor: rob666
08 sty 2020, 11:45
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Root
Odpowiedzi: 167
Odsłony: 7097

Re: Root

Witam, nie zauważyłem w historii tego pytania więc zapytam: 1. Na jednej polanie Markiza de Kot ma Wojownika, tartak i drewno. Iloma Wojownikami z Orlich Gniazd mogę wejść - 2 czy 3ma, aby zaatakowac ? Z tego co czytałem to nawet 1, ale wolę się upewnić. 2. Niezaleznie od odpowiedzi powyzej - wszedł...
autor: rob666
12 sie 2019, 14:41
Forum: Sprzedam/Wymienię
Temat: (W/S) Gra o Tron - I edycja, Cywilizacja Poprzez Wieki - I edycja
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 423

(W/S) Gra o Tron - I edycja, Cywilizacja Poprzez Wieki - I edycja

Witam, mam na wymianę 1 edycje Gry o Tron - wersja ENG z polską instrukcja. Gra w stanie bardzo dobrym jak na swój wiek. Elementy drewniane wykonane z surowca pochodzącego z lasów Westeros. Z chęcią bym wymienił na Shoguna (może być w wersji ENG). Z mniejszą chęcią wymienię na banknoty emitowane prz...
autor: rob666
03 sty 2018, 18:38
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Terraformacja Marsa (Rebel)
Odpowiedzi: 861
Odsłony: 100113

Re: Terraformacja Marsa (Rebel)

Witam, graliśmy na 2 osoby i każda z nas NIE inwestowała w temperaturę. Skutkiem tego była (prawie) cała plansza zapełniona hexami i zaczynało nam brakować znaczników. Czy to jest normalne, czy może gdzieś w instrukcji jest napisane że gra się X pokoleń ? Ja nie mogłem tego znaleźć. Gdybyśmy wspólni...
autor: rob666
04 lip 2013, 22:16
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Schotten-Totten
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 2733

Re: Schotten-Totten

A ja mam pytanie o złodzieja:

Ja mam 3 karty po swojej stronie, przeciwnik 2. Przeciwnik dokłada 3 i w nastepnej swojej turze zwyciezy. Ja zagrywam zlodzieja i:

czy moge to zrobic uniemozliwajac mu zdobycie, a samemu po swojej stronie posiadac az 4 karty ?

Robert
autor: rob666
20 lut 2013, 10:24
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Tzolk'in: Kalendarz Majów
Odpowiedzi: 136
Odsłony: 23104

Re: Tzolk'in: Kalendarz Majów

Coen pisze: Tak, za wybudowanie budynku otrzymujesz kukurydzę, dwa punkty, a wybudowanie kosztuje Cię jeden surowiec mniej (bądź dwie kukurydze mniej, jeśli budujesz z koła Uxmal)
Ok - dzięki za wyjaśnienie.

Robert
autor: rob666
20 lut 2013, 09:28
Forum: Spotkania, konwenty, kluby
Temat: [Warszawa] Paradoxalia - 26.02.2013 - The Winter is coming..
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 167

[Warszawa] Paradoxalia - 26.02.2013 - The Winter is coming..

...I właśnie z tego powodu mam wielką przyjemność zaprosić wszystkich chętnych na sobotnie Paradoxalia (wydanie zimowe) do rozegrania batalii w świecie Westeros. Potyczki z planszową edycją Gry o Tron (1sza i 2ga edycja) odbędą się 23.02.2013 o godzinie 14tej przy ul. Anielewicza 2 w Warszawie. Wstę...
autor: rob666
20 lut 2013, 09:04
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Tzolk'in: Kalendarz Majów
Odpowiedzi: 136
Odsłony: 23104

Re: Tzolk'in: Kalendarz Majów

Przecież jasno jest w instrukcji napisane, kawałek dalej po opisywaniu akcji z pól rozwoju: "Uwaga: Korzyści z kolejnych poziomów kumulują się , zatem gracz znajdujący się na poziomie 3 otrzyma 3 dodatkowe kosze kukurydzy podczas zbiorów w dżungli. Może też przeprowadzić zbiory nawet wtedy, gdy żad...
autor: rob666
19 lut 2013, 23:46
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Tzolk'in: Kalendarz Majów
Odpowiedzi: 136
Odsłony: 23104

Re: Tzolk'in: Kalendarz Majów

Ad1) Zgodnie z instrukcją: "Jeśli gracz posiada swój znacznik na jednym z wyższych poziomów, otrzymuje korzyści płynące także ze wszystkich niższych poziomów tej dziedziny" a więc kumuluje się. Wydaje mi się że nie do końca jest tak jak napisałeś, a raczej jak niekonsekwentnie jest sprecyzowane w i...
autor: rob666
11 gru 2012, 20:11
Forum: Oferty sklepów z planszówkami
Temat: [bez-pradu.pl] Ogonek - Ostatnie sztuki !!!!
Odpowiedzi: 49
Odsłony: 11750

Re: [bez-pradu.pl] Ostatnie sztuki !!!!

Ostatnie sztuki Liderów:

Obrazek

Zapraszam
Robert
autor: rob666
21 paź 2012, 10:16
Forum: Oferty sklepów z planszówkami
Temat: [bez-pradu.pl] Belfort za 109 PLN! ... i nie tylko.
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 1340

Re: [bez-pradu.pl] Zamki Burgundii!

Descent w przedsprzedaży - 229 PLN

Obrazek

Zapraszam
Robert
autor: rob666
20 sie 2012, 09:20
Forum: Oferty sklepów z planszówkami
Temat: Wyprzedaż Valley Games
Odpowiedzi: 158
Odsłony: 10302

Re: Wyprzedaż Valley Games

Potwierdzam 1x Liberte; do Warszawy. Poproszę nr konta na priv.

Pozdrawiam
Robert
autor: rob666
03 sie 2012, 07:12
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Cosmic Encounter
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 3540

Re: Cosmic Encounter

dzieki za odpowiedzi - przetestujemy :)

Robert
autor: rob666
31 lip 2012, 14:13
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Cosmic Encounter
Odpowiedzi: 25
Odsłony: 3540

Cosmic Encounter

Witam,

mam takie pytanko odnosnie Cosmic Encountera FFG. Ile kart FLARE mozna zagrac w swojej turze ? Jedna na ture, czy kazda na ture ?

Pozdrawiam
Robert
autor: rob666
08 cze 2012, 12:24
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Brass: Lancashire - pytania o zasady
Odpowiedzi: 322
Odsłony: 32096

Re: Brass

dzieki za info :)

Robert
autor: rob666
08 cze 2012, 11:45
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Brass: Lancashire - pytania o zasady
Odpowiedzi: 322
Odsłony: 32096

Re: Brass

Witam ponownie Wszystkich miłośników Brassa, jeszcze jedno pytanie, a bardziej potwierdzenie, czy dobrze gramy: Jeżeli na planszy nie ma węgla lub tam gdzie buduję nie mogę dostarczyć z planszy węgla, to korzystam z węgla z Toru Popyta na Węgiel i: czy port gracza musi być aktywny, czy może być odwr...
autor: rob666
08 cze 2012, 11:39
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Republic of Rome - poszukuję instrukcji PL
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 412

Republic of Rome - poszukuję instrukcji PL

Witam,

czy ktoś byłby na tyle uprzejmy i udostępniłby instrukcję do RoR'a w wersji PL ?

Pozdrawiam
Robert
autor: rob666
04 cze 2012, 20:24
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Brass: Lancashire - pytania o zasady
Odpowiedzi: 322
Odsłony: 32096

Re: Brass

Jeszcze raz dzięki

Robert
autor: rob666
04 cze 2012, 19:24
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Brass: Lancashire - pytania o zasady
Odpowiedzi: 322
Odsłony: 32096

Re: Brass

Witam Wszystkich miłośników Brassa, takie pytanie się urodziło: Jeżeli na planszy nie ma węgla lub tam gdzie buduję nie mogę dostarczyć z planszy węgla, to korzystam z węgla z Toru Popyta na Węgiel i: czy mogę być polączony z portem zamorskim, czy musi być fizycznie zbudowany port gracza ? Dzięki za...
autor: rob666
16 lis 2011, 23:37
Forum: Oferty sklepów z planszówkami
Temat: zaSmar(t/k)any Świat...
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 1591

Re: zaSmar(t/k)any Świat...

SZKODA, że na tym forum nie pojawia się DODA ;)
autor: rob666
28 paź 2011, 09:37
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Na Chwałę Rzymu!
Odpowiedzi: 133
Odsłony: 17641

Re: Na Chwałę Rzymu!

ale i nadaje jej więcej sensu taktycznego ;) jak można było inaczej interpretować zapis "...klienta odpowiadającego wybranej roli"? :D Taki zapis jak widać można inaczej interpretowac: "Wothan" zinterpretował to tak, jakby każdy wybierał rolę, ale może wybrać inną tzn. podąża za wyborem, a nie za r...