Znaleziono 3 wyniki

autor: czumi
14 lip 2019, 21:33
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Carcassonne
Odpowiedzi: 375
Odsłony: 52698

Re: Carcassonne

Cześć. Mam pytania odnośnie szczególnego przypadku pasterza i owiec, w którym zamykam jego pole i zdobywam punkty. 1. Czy jeśli przeciwnik zamknie moje pole z owcami to też zabieram pasterza z owcami i zdobywam punkty ? 2. Czy jeśli wylosuję płytkę, na którym jest od razu zamknięte pole to czy mogę ...
autor: czumi
14 lip 2019, 21:04
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Carcassonne
Odpowiedzi: 375
Odsłony: 52698

Re: Carcassonne

Cześć. Pytanie odnośnie Świni. Jest pierwsze pole, na którym stoi Chłop oraz Świnia gracza 1 Jest drugie pole ( niepołączone z pierwszym ), na którym stoi tylko Chłop gracza 2. W trakcie rozgrywki pole pierwsze i drugie łączą się. Czy w takim razie gracz 2 może postawić swoją Świnie ? Nie przeszkadz...
autor: czumi
14 lip 2019, 21:00
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Carcassonne
Odpowiedzi: 375
Odsłony: 52698

Re: Carcassonne

Cześć.
Mam pytanie odnośnie płytek do dodatku kręgi w zbożu.

Płytka 1 i 6: Czy krąg rozdziela pola ?
Płytka 2 i 4 : Czy krąg jest rozdzieleniem dwóch dróg czy jej przedłużeniem ?

Obrazek