Znaleziono 226 wyników

autor: Styku
19 lip 2018, 10:02
Forum: Modyfikacje i warianty zasad
Temat: Gloomhaven - po Polsku ! (fanowskie spolszczenie)
Odpowiedzi: 56
Odsłony: 16719

Re: Gloomhaven - po Polsku ! (fanowskie spolszczenie)

I jak prace? Nadal trwają? :)
autor: Styku
05 cze 2017, 12:36
Forum: Archiwum ofert prywatnych
Temat: [S] Roll for the Galaxy PL - Edycja z WSPIERAM.TO - Warszawa
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 1254

Re: [S] Roll for the Galaxy PL - Edycja z WSPIERAM.TO - Wars

Uaktualniłem link. Może się ktoś skusi ;)
autor: Styku
27 kwie 2017, 11:10
Forum: Archiwum ofert prywatnych
Temat: [S] Roll for the Galaxy PL - Edycja z WSPIERAM.TO - Warszawa
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 1254

Re: [S] Roll for the Galaxy PL - Edycja z WSPIERAM.TO - Wars

Nowy link i nowa cena.

( ja tu rzadko zaglądam, ale PMy czytam zatem jak to ogłoszenie spadnie i ktoś nawet za długi czas odczyta, a grę będzie chciał to piszcie, bo mam tych egzemplarzy sporo ).
autor: Styku
20 sty 2017, 16:46
Forum: Archiwum ofert prywatnych
Temat: [S] Roll for the Galaxy PL - Edycja z WSPIERAM.TO - Warszawa
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 1254

[S] Roll for the Galaxy PL - Edycja z WSPIERAM.TO - Warszawa

Sprzedam Roll for the Galaxy. Wersja z wspieram.to z dodatkami. Wersja PL. NOWA - FOLIA. Link do olx'a: https://www.olx.pl/oferta/nowafolia-roll-for-the-galaxy-gra-planszowa-edycja-wspieram-to-CID767-IDlSCPs.html Mam do sprzedania nowe egzemplarze ROLL FOR THE GALAXY. Egzemplarze są zafoliowane. Do ...
autor: Styku
14 kwie 2013, 16:20
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Hansa Teutonica
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 324

Re: Odp: Hansa Teutonica

Czy moge biorac droge uzyc dwoch zetonow specjalnych dodatkowy kantor? W instrukcji jest napisane ze mozna uzyc tego zetonu jak bierze sie droge. A nie jak stawia sie kantor. A to sa dwie rozne rzeczy. Bo branie drogi moze nam dac akcje tez przeciez. Czy mam ten zeton rozumiec jako zeton dajacy doda...
autor: Styku
14 kwie 2013, 13:23
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Hansa Teutonica
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 324

Hansa Teutonica

Mam pytania co do zasad. 1) ustanawiam polaczenie. Biore droge. I chce rozwinac akcje. Czy moge rozwinac akcje i jednoczesnie uzyc zetonu specjalnego i postawic w miescie dodatkowy kantor najbardziej z lewej strony? 2) czy moge uzyc zetonu specjalnego z dodatkowym kantorem jezeli w tym miescie juz j...
autor: Styku
25 cze 2012, 16:03
Forum: Świat Gier Planszowych
Temat: Świat Gier Planszowych #23
Odpowiedzi: 72
Odsłony: 24108

Re: Świat Gier Planszowych #23

Czy ktoś walczył z tą zagadką z Orionem? Wyszło coś komuś mądrego? Bo dla mnie ta zagadka nadal jest zepsuta.
autor: Styku
22 cze 2012, 14:45
Forum: Świat Gier Planszowych
Temat: Świat Gier Planszowych #23
Odpowiedzi: 72
Odsłony: 24108

Re: Świat Gier Planszowych #23

mam pytanie do zagadki kosmicznej. czy jak dolecę do marketu z 0 pancerza lub 0 paliwa to mogę sprzedać towary czy nie?
autor: Styku
22 lip 2011, 11:21
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Dominion (Donald X. Vaccarino)
Odpowiedzi: 1901
Odsłony: 98460

Re: Dominion Cornucopia

Czy w ramach opóźnienia można oczekiwać tego cudeńka z dodatkiem? http://boardgamegeek.com/boardgameexpan ... promo-card

Obrazek
autor: Styku
22 kwie 2011, 12:57
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Eminent Domain
Odpowiedzi: 140
Odsłony: 15925

Re: Eminent Domain - zamówienie?

Jak coś to ja jeszcze jedną kopię mam.
autor: Styku
18 gru 2010, 20:49
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: 51. Stan / 51st State (Ignacy Trzewiczek)
Odpowiedzi: 1431
Odsłony: 157676

Re: 51. stan (51st state)

Ktoś coś wie kiedy będą brakujące żetony?
autor: Styku
08 gru 2010, 14:39
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: 7 Wonders / 7 Cudów Świata (Antoine Bauza)
Odpowiedzi: 657
Odsłony: 89764

Re: 7 Wonders / 7 Cudów Świata

Jestem po 4rech grach i na razie jest ok. Gram bez koszulek i będę na razie grał bez nich, jak w każdą grę jaką mam.
autor: Styku
30 lis 2010, 12:06
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Eminent Domain
Odpowiedzi: 140
Odsłony: 15925

Re: Eminent Domain - zamówienie?

Jak coś to mam dwa egzemplarze typu regular z tymi dodatkowymi planetami do oddania w dobre ręce za 38$ za sztukę :)
autor: Styku
16 lis 2010, 11:35
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Inca Empire
Odpowiedzi: 46
Odsłony: 4952

Re: Inca Empire

Czerwonej nie możesz. Droga jak leży to na dwóch kwadratach. Jeden z kwadratów musi być na terenie podbitym lub na granicy podbitego.
autor: Styku
15 lis 2010, 20:37
Forum: Ogólne dyskusje o grach planszowych i karcianych
Temat: Essen 2010 - nowości
Odpowiedzi: 515
Odsłony: 34528

Re: Essen 2010 - nowości

http://i51.tinypic.com/qpjixg.jpg

Chciałem tylko pokazać jak zajebiście wygląda kolekcja gier Indie Boards & Cards. Jeszcze nie grałem a już na sam widok się mordka cieszy :) No i nie zajmują prawie nic miejsca na półce!
autor: Styku
13 lis 2010, 19:00
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Inca Empire
Odpowiedzi: 46
Odsłony: 4952

Re: Inca Empire

Mam takie pytanie, bo z instrukcji niezbyt to zrozumiałem. Na koniec każdego etapu SAPA INCA PHASE odrzuca się robotników niewykorzystanych. Można jednak zostawić ich tylu ilu było na początku danej tury INCA PHASE. I teraz tak. Kończę sapa inca z 5 robotnikami. Zostawiam sobie 3ech roboli, bo na ty...
autor: Styku
13 lis 2010, 18:44
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: Eminent Domain
Odpowiedzi: 140
Odsłony: 15925

Re: Eminent Domain - zamówienie?

Też zamówiłem. Zapłaciłem dodatkowo te 40$. Teraz ktoś się może pode mnie podpiąć czy jak, bo nie bardzo wiem jak to ma działać :D
autor: Styku
26 paź 2010, 17:16
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: 51. Stan / 51st State (Ignacy Trzewiczek)
Odpowiedzi: 1431
Odsłony: 157676

Re: 51. stan (51st state)

Ja bym dodal kostke jednak... 8) Oj tam się nabijacie ze mnie a ja to dobrze przemyślałem tego mojego posta. No nic co człek to inne zdanie. PS. Uważam serio, że zasad nie ma co komplikować zbytnio i starać się robić maksymalnie fajne gry przy absolutnym minimum zasad. Takie gry najbardziej lubię o...
autor: Styku
26 paź 2010, 15:14
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: 51. Stan / 51st State (Ignacy Trzewiczek)
Odpowiedzi: 1431
Odsłony: 157676

Re: 51. stan (51st state)

3) Każda karta na stole warta jest jeden punkt. ( dzięki temu banalnie jest policzyć punkty i unikamy pytań czy za zdobycze, umowy i bazę są punkty - TAK za każdą kartę jeden punkt ) Wybacz ale moim zdaniem absurd, wtedy zagrywanie niektórych kart inaczej niż pakt albo podbój nie miało by sensu, no...
autor: Styku
26 paź 2010, 14:27
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: 51. Stan / 51st State (Ignacy Trzewiczek)
Odpowiedzi: 1431
Odsłony: 157676

Re: 51. stan (51st state)

4) To nie jest RftG! I o to właśnie chodzi, żeby jakaś jedna karta punktująca, która wpadła ci na początku nie determinowała właściwie całej rozgrywki. Ale dlaczego nie? mnie się wariant długoterminowy właśnie bardziej podoba. Poza tym z danej karty akcji możesz skorzystać i tak tylko 2 razy w turz...
autor: Styku
26 paź 2010, 14:19
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: 51. Stan
Odpowiedzi: 281
Odsłony: 24792

Re: 51. Stan

Oczywiście dostajesz je na stałe, w tej grze nie ma punktów tymczasowych które znikają z zakończeniem tury. Punkty mogą znikać przy kartach ze znakiem "=". Jeżeli przebudowujesz takie karty na innego rodzaju to taka sytuacja może mieć miejsce, że masz mniej na jakiejś karcie niż miałeś turę przedte...
autor: Styku
26 paź 2010, 13:52
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: 51. Stan / 51st State (Ignacy Trzewiczek)
Odpowiedzi: 1431
Odsłony: 157676

Re: 51. stan (51st state)

Tak sobie myślałem ostatni nad 51 stanem. Dwie rzeczy mnie w oczy zakuły. Dość trudne zasady i brak ich konsekwencji ( raz 3 gniazda, raz 5 żetonów na liderze punktów zwycięstwa ). Druga rzecz to brak, albo duża trudność taktyk długoterminowych. Bardziej opłaca nam się zmienić lidera, czy zrobić prz...
autor: Styku
15 paź 2010, 19:55
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: 51. Stan
Odpowiedzi: 281
Odsłony: 24792

Re: 51. Stan

Martin_Valdez pisze:Coś tu jest ewidentnie nie tak.
Wszystko jest tak z "=". O to ma chodzić. A że jest to wyjaśnione jak jest wyjaśnione to nic na to nie poradzimy ;)

Karty z "=" działają w każdej chwili i jak dostawiasz / zdejmujesz karty z danym symbolem to zmniejszasz / zwiększa PZ ( z zachowaniem 3PZ max ).
autor: Styku
15 paź 2010, 13:15
Forum: Gry planszowe i karciane - konkretne tytuły
Temat: 51. Stan / 51st State (Ignacy Trzewiczek)
Odpowiedzi: 1431
Odsłony: 157676

Re: 51. stan (51st state)

Nimi też pobiłem swój osobisty rekord - z 7 na 29 punktów w jednej (ostatniej niestety...) turze! W końcu każda przebudowa to 3 pkty - 1 za starą lokację, 1 za przebudowę i 1 za nową lokację. I wymaga to tylko jednej akcji i jednego surowca. Ale dzięki przebudowie zyskujesz 2 punkty netto. Jak przy...