Znaleziono 2 wyniki

autor: Ostojaostroga
08 lis 2019, 14:20
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Sword & Sorcery
Odpowiedzi: 54
Odsłony: 2062

Re: Sword & Sorcery

Pytanie o kolce gremlinów - atakując gremlina zadajemy mu ranę i w reakcji "jeśli otrzyma obrażenia, wszyscy pozostali bohaterowie otrzymują 1 ranę"
i tu pytanie czy rana wchodzi z automatu czy mamy szansę bronić się przed tymi kolcami (RO lub pancerzem lub w inny sposób ?)
autor: Ostojaostroga
08 lis 2019, 14:14
Forum: Zasady - pytania i wątpliwości
Temat: Sword & Sorcery
Odpowiedzi: 54
Odsłony: 2062

Re: Sword & Sorcery

Bartoszeg02 pisze:
02 lis 2019, 15:49

2) w pierwszym scenariuszu karta wydarzenia noc leży cały czas przy stole? Czy na koniec pierwszej tury jest już odrzucana ?
2. karta nocy leży odkryta obok talii wydarzeń przez cały czas działając, póki nie wylosujemy karty dzień i zakryjemy noc itd. (odzwierciedla to cykl dobowy )