Pewnie musiałbyś zacząć od znalezienia odpowiedniego chłopa.suibeom pisze: ↑13 sty 2021, 18:02błagam, naucz mnie tego!!!_Berenice_ pisze: ↑13 sty 2021, 17:18W takich drażliwych kwestiach wolę iść z moim chłopem na kompromis. Jeżeli ja chce kupić nową grę, a on nie, to idziemy na kompromis i kupujemy nową grę![]()
Duże kolekcje (>150 gier)
- Pan_K
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 110 times
Re: Duże kolekcje (>150 gier)
To morale, tego morale, o tym morale, te morale, tych morale, o tych morale itd.
"Morale" ma gramatycznie tylko liczbę pojedynczą (singulare tantum) i nie odmienia się w języku polskim.
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
"Morale" ma gramatycznie tylko liczbę pojedynczą (singulare tantum) i nie odmienia się w języku polskim.
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 681 times
- Been thanked: 166 times
cóż, jeśli to podstawa tej umiejętności, to nie pozostaje mi nic innego jak dalej ćwiczyć oczy kota ze Shreka oraz zasypywać dziewczynę przykładami z forum dowodzącymi, że nie jest z nami tak źle, że koleżanka/kolega ma 1000 gier, więc my przy nich to pikuś, a inny powiedział, że można żyć bez nerki, za to bez wsparcia kolejnego ks-a ani rusz.
- Pan_K
- Użytkownik wspierający
Jest chyba jeszcze inne wyjście. Opisany wyżej mechanizm ewidentnie przedstawia sposób, w jaki kobiety rozumieją kompromis. Moja żona ma dokładnie tak samo. Alternatywne wyjście jest więc takie, że musiałbyś zostać kobietą.
To morale, tego morale, o tym morale, te morale, tych morale, o tych morale itd.
Mam jakieś 250 gier plus dodatki ( nie mam wszystkiego w boardgamegeek bo dopiero ostatnio zaczęłam je wpisywać), wcześniej nie opisywałam kolekcji.)
Mam dla gier osobny pokój i jeszcze w nim dużo miejsca.
Do tej pory gier jeszcze nie sprzedawałam (poza dwoma, które wymieniałam, bo wiedziałam, że w nie nigdy nie zagram). Myślę, że gier dziecinnych za rok, dwa się pozbędę, bo widzę, że dzieci w nie już nie grają.
Grałam we wszystko co mam, przynajmniej cztery razy. Ale nie pilnuje tego kiedy ostatni raz był. Gram od jakiś 10lat więc powoli kolekcja się rozrasta. W ostatnim roku przybyło więcej niż poprzednio bo odkryłam fora dotyczące gier, wcześniej aż tak się tym nie interesowałam.
Mam dla gier osobny pokój i jeszcze w nim dużo miejsca.
Do tej pory gier jeszcze nie sprzedawałam (poza dwoma, które wymieniałam, bo wiedziałam, że w nie nigdy nie zagram). Myślę, że gier dziecinnych za rok, dwa się pozbędę, bo widzę, że dzieci w nie już nie grają.
Grałam we wszystko co mam, przynajmniej cztery razy. Ale nie pilnuje tego kiedy ostatni raz był. Gram od jakiś 10lat więc powoli kolekcja się rozrasta. W ostatnim roku przybyło więcej niż poprzednio bo odkryłam fora dotyczące gier, wcześniej aż tak się tym nie interesowałam.
- Hardkor
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 223 times
- Been thanked: 109 times
- Kontakt:
-
- Użytkownik wspierający
czy Ty czasami nie zajmujesz się zawodowo motywowaniem ludzi do zwiększania wysiłku? Pierwsze co pomyślałem po Twoim wpisie, że muszę jeszcze bardziej podszkolić się w technice kota ze Shreka, bo inaczej kiepsko skończę

- Pan_K
- Użytkownik wspierający
Nie. Po prostu już od dawna jestem żonaty

- PytonZCatanu
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 313 times
- Been thanked: 252 times
Tak, to znany błąd taktycznymat_eyo pisze: ↑13 sty 2021, 13:20U mnie jest to 305 pozycji na bgg, przy czym po odfiltrowaniu dodatków i promek zostaje... prawie równo połowa, 150![]()
Trzymam na dwóch regałach Billy i w jednej, przeszklonej, metalowej witrynie lekarskiej. Założyłem sobie, że będę trzymał kolekcję w ryzach poprzez narzucenie sobie limitu tych trzech mebli. Efekt jest taki, że żona (z którą nieopatrznie podzieliłem się pomysłem na to ograniczenie) nie zgadza się na zakup trzeciego Billy'ego, a ja trzymam gry na stole, w biurze oraz okazyjnie na desce do prasowania![]()

Ja mam swoje miejsce w dużej szafie w dużym pokoju, w którym staram się zmieścić. Oczywiście, że się mieszczę, bo przecież gry w bagażniku samochodu, w łóżku w sypialni i te pożyczone moim bratanicom sie nie liczą

Ostatnio zmieniony 14 sty 2021, 13:50 przez PytonZCatanu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik wspierający
oczywistość nie mojego autorstwa, a kolegi Yuriego (mam nadzieję, że dobrze odmieniam), która czeka na wykorzystanie w odpowiedniej chwili

-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 46 times
Podstawek, dodatków i promek mam 300+, samych podstawek niedużo ponad 200. 1/3 kolekcji to tzw. "półka wstydu". Niestety jak na czas się nie kupi gry to za kilka miesięcy jej cena potrafi wzrosnąć dwukrotnie
W tym momencie gry mam w 4 pomieszczeniach, w różnego rodzaju regałach, szafkach itd. Marzy mi się jedna wielka ściana pełna gier.

W tym momencie gry mam w 4 pomieszczeniach, w różnego rodzaju regałach, szafkach itd. Marzy mi się jedna wielka ściana pełna gier.
- Ardel12
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 163 times
Mam podobnie. Gry trzymam w szafie przeznaczonej m.in. na kurtki i buty, więc powierzchni wielkiej tam nie mam. Teraz gry wyszły z niej i zaczęły się panoszyć to na stole(kupka gier obecnie ogrywanych), a to w kolejnym regale tylko przeznaczonym na książki i komiksy. Ech. Jeden regał na całą ścianę by sie przydał, ale fizycznie nie mam jak, prócz zmiany mieszkania opcji wiele nie pozostało. Mogę jeszcze utrzymywać kolekcję w ryzach, ale to tylko głupie gadanieeveni pisze: ↑14 sty 2021, 19:12Podstawek, dodatków i promek mam 300+, samych podstawek niedużo ponad 200. 1/3 kolekcji to tzw. "półka wstydu". Niestety jak na czas się nie kupi gry to za kilka miesięcy jej cena potrafi wzrosnąć dwukrotnie![]()

Sam posiadam 75 podstawek i drugie tyle dodatków(co wydaje mi się liczbą zaniżoną znacząco). Z jednej strony chciałbym utrzymać kilka tytułów, które sprzedałem, choć leżały i się kurzyły(o Tobie mowię Runewars), jednakże to by było bardziej kolekcjonerstwo/zbieractwo niż faktyczne utrzymywanie pod granie. IMHO zazdroszczę niektórym forumowiczom tak pokaźnych kolekcji i możliwości ogrywania tylu różnych tytułów rocznie.