(Gliwice) Spotkania w Młodzieżowym Domu Kultury
Re: [Gliwice] Spotkania w Młodzieżowym Domu Kultury
Przerywam ciszę. Mili Państwo - informuję, że Stowarzyszenie Gier Planszowych w Gliwicach nadal działa. Spotykamy się co środę w Młodzieżowym Domu Kultury przy ul. Barlickiego 3 sala 42 (4 piętro). Od 17.00 można z nami zagrać. W przyszłym tygodniu w środę wypada święto, dlatego zajęć nie będzie. Ale jeśli ktoś z Was czuje głód rywalizacji - znajdziecie nas w piątek w Miejskiej Bibliotece Publicznej przy ul. Kościuszki 17. Odbywać się tam będzie International Games Day at Your Library, czyli Międzynarodowy Dzień Gier wszelakich w bibliotece. Od 16.00 do 20.00 będzie można sobie tam pograć w planszówki i nie tylko. W zeszłym roku angażowaliśmy się w tą imprezę, więc w tym roku nie odpuścimy. Przeważają młodsi gracze, ale dla starszych zabiorę jakieś przyjemne euro.
W czwartek w MDK mam zamiar zorganizować spotkanie organizacyjne, na którym pogadamy o planach stowarzyszenia na przyszłość (chętni proszę pisać do mnie pv). Jeszcze nie dostałem info o sali, więc nie mogę napisać konkretów.
W sobotę z kolei będziemy się prezentować na targach technologii Media Tent (hala sportowa na Górnych Wałów za szkoła nr 5). Duża impreza, fajne stoiska, będziemy i my prezentować gry wykorzystujące nowe technologie.
Jak widać, przyszły tydzień zapowiada się intensywnie.
Zapraszam.
W czwartek w MDK mam zamiar zorganizować spotkanie organizacyjne, na którym pogadamy o planach stowarzyszenia na przyszłość (chętni proszę pisać do mnie pv). Jeszcze nie dostałem info o sali, więc nie mogę napisać konkretów.
W sobotę z kolei będziemy się prezentować na targach technologii Media Tent (hala sportowa na Górnych Wałów za szkoła nr 5). Duża impreza, fajne stoiska, będziemy i my prezentować gry wykorzystujące nowe technologie.
Jak widać, przyszły tydzień zapowiada się intensywnie.
Zapraszam.
Zapraszam serdecznie wszystkich chętnych na spotkanie organizacyjne dotyczące planów i rozwoju stowarzyszenia. Spotkanie rozpocznie się w czwartek (02.11.2017) o godz. 16.30 i potrwa około godziny. Sala nr 15 ul. Barlickiego 3 Gliwice. Jeśli chcecie dowiedzieć się jakie mamy plany na przyszłość, pomóc w organizacji i dobrze się przy tym bawić, zajrzyjcie
Temat trochę umarł, ale Stowarzyszenie nadal działa. Postanowiłem nieco odświeżyć wątek. Wciąż od niemal 10 lat podtrzymujemy tradycję grania w gliwickim MDK-u. Jest nowa grupa, ponad 10 osobowa, stałych graczy. Są nowe gry i nowe pomysły. Dzisiaj wróciłem z środowego grania i mimo, że jesteśmy w połowie majówki ludzi dopisało. Szły trzy rozgrywki jednocześnie. Widujemy się w podziemiach Młodzieżowego Domu Kultury w każdą środę od 17.00 do 21.00. Mamy sporą biblioteczkę gier, mamy ludzi i fajne miejsce.
Zapraszam. Nie musisz znać planszówek, nie musisz znać nikogo. Po prostu przyjdź.
Cotygodniowe aktualizacje na stronie grygambit.pl
Zapraszam. Nie musisz znać planszówek, nie musisz znać nikogo. Po prostu przyjdź.
Cotygodniowe aktualizacje na stronie grygambit.pl
- asiok
- Has thanked: 333 times
- Been thanked: 77 times
Re: (Gliwice) Spotkania w Młodzieżowym Domu Kultury
Niby wakacje - ale MDK czynne i ogrywane jak co środę
Dzisiaj była spora rozbieżność Z jednej strony - Pentago - czyli podrasowane "Kółko i krzyżyk" a z drugiej strony - Rosyjskie Koleje. Potem Pokolenia a z drugiej strony arcyklasyk - Warcaby
Przekonywaliśmy też Gejsze do czynów mniej lub bardziej rządnych, była układanka 3D od Folka czyli Qubix - i jeszcze jakieś drobiazgi.
Jak zwykle - zapraszamy co środę na 17:00 do naszych lochów w MDK
Dzisiaj była spora rozbieżność Z jednej strony - Pentago - czyli podrasowane "Kółko i krzyżyk" a z drugiej strony - Rosyjskie Koleje. Potem Pokolenia a z drugiej strony arcyklasyk - Warcaby
Przekonywaliśmy też Gejsze do czynów mniej lub bardziej rządnych, była układanka 3D od Folka czyli Qubix - i jeszcze jakieś drobiazgi.
Jak zwykle - zapraszamy co środę na 17:00 do naszych lochów w MDK
- asiok
- Has thanked: 333 times
- Been thanked: 77 times
Re: (Gliwice) Spotkania w Młodzieżowym Domu Kultury
Gramy ciągle i nie przestajemy!
I znowu było rozmaicie. Na stołach wylądowała Mombasa, Gejsze z Naszej Księgarni (jak to brzmi! ). A potem zbieraliśmy Szmal i zdobywaliśmy Zamki Burgundii.
A obok Tomek z Arturem ograli czterdzieści razy Splendor
PS Czy wydawcy mnie słyszą? Ogrywamy Wasze gry ale już się nam kończą!
I znowu było rozmaicie. Na stołach wylądowała Mombasa, Gejsze z Naszej Księgarni (jak to brzmi! ). A potem zbieraliśmy Szmal i zdobywaliśmy Zamki Burgundii.
A obok Tomek z Arturem ograli czterdzieści razy Splendor
PS Czy wydawcy mnie słyszą? Ogrywamy Wasze gry ale już się nam kończą!