Spamerzy PW i profilowi
Re: Spamerzy PW i profilowi
Jeśli zlokalizujecie ewidentnego spambota, tak jak ten powyższy z dziesiątkami identycznych wpisów z linkami, to można go po prostu zgłaszać przez mechanizmy forum (wykrzyknik przy wpisie). Ma to tę zaletę, że bardziej rzuca się w oczy moderatorom 
Tutaj raczej wpisujemy "perspektywicznych" spamerów, którzy może jeszcze nie zaszaleli, ale wyglądają podejrzanie i warto, żeby funkcyjni rzucili na nich okiem.

Tutaj raczej wpisujemy "perspektywicznych" spamerów, którzy może jeszcze nie zaszaleli, ale wyglądają podejrzanie i warto, żeby funkcyjni rzucili na nich okiem.
Wrzucam na radar szanownej administracji: memberlist.php?mode=viewprofile&u=29094
z poważaniem
Życzliwy
z poważaniem
Życzliwy
i kolejne konto: memberlist.php?mode=viewprofile&u=29147
We wrześniu wysyp spamerskich kont, jak grzybów.
Jedno z brzydkim podpisem:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=29427
inne jeszcze bez spamu, ale wrzucają teksty do starych wątków o dupie Maryni...
Jedno z brzydkim podpisem:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=29427
inne jeszcze bez spamu, ale wrzucają teksty do starych wątków o dupie Maryni...
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
- romeck
- Użytkownik wspierający
Właśnie czytasz kompletnie bezużyteczne zdanie.
Forum przezywa chyba nalot botów. Oczywiście jest szansa że się mylę, ale...
Kilka ostatnich wpisów w dziale "jesteś nowy..."
viewtopic.php?f=41&t=23775&start=200
- najata
- Użytkownik wspierający
Dwa z tych kont założyły dziś tematy o prezencie dla siostry w offtopicu - ten o doniczkach już usunięto, natomiast wisi jeszcze "prezent na święta" wyglądający, jak wstęp pod kryptoreklamę albo inne badanie rynku. Spodziewałabym się, że reszta się też wkrótce uaktywni...Indar pisze: ↑26 wrz 2018, 23:13Forum przezywa chyba nalot botów. Oczywiście jest szansa że się mylę, ale...
Dziękuję za zgłaszanie spamerów. 

"Jest to gra planszowa. Każdy gracz ma planszę i lutuje nią przeciwnika." - cytat za "7 krasnoludków - historia prawdziwa."
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
Szukajcie recenzji planszówek na GamesFanatic.pl
- MichalStajszczak
- Użytkownik wspierający
- Kontakt:
- walkingdead
- Użytkownik wspierający
Ostatnio notorycznie pojawiają się dziwne posty reklamowe w OFF
Może warto wprowadzić metodę z jaką spotkałam się na innym forum - 10 bądź 5 pierwszych postów na forum musi być przed publikacją zaakceptowane przez administrację.
Może warto wprowadzić metodę z jaką spotkałam się na innym forum - 10 bądź 5 pierwszych postów na forum musi być przed publikacją zaakceptowane przez administrację.
- najata
- Użytkownik wspierający
A nie mówiłam

To mógłby być dobry pomysł, tylko czy nie dołożyłby zbyt dużo pracy administratorom? Nie mamy tu chyba zbyt dużo aktywnych moderatorów (o ile w ogóle są?), a adminów jest zaledwie kilku.walkingdead pisze: ↑20 lis 2018, 10:55Może warto wprowadzić metodę z jaką spotkałam się na innym forum - 10 bądź 5 pierwszych postów na forum musi być przed publikacją zaakceptowane przez administrację.
Samo ograniczanie wstępu do działu offtopic lub możliwości zakładania tematów od X postów raczej nic nie da, bo poskutkuje postami od czapy w istniejących tematach.
Faktycznie jest jakiś wysyp całkiem sprytnych spam-botów, które najpierw piszą coś bardzo sensownego (na przykład założony wątek w "co kupić?" z pytaniem skopiowanym 1:1 z jakiegoś innego starego wątku), a potem już hulaj duszą i reklama stołów pingpongowych po angielsku :>
Lepszy byłby system poziomów zaufania forumowiczów: nowy niezaufany nie może wstawiać linków i edytować swoich postów. Pierwsze 100 postów każdego nowego niezaufanego podlegałoby ocenie (podejrzana, niepodejrzana) przez innych zaufanych użytkowników. Przy jakimś progu dużej liczby głosów negatywnych user automatycznie by wylatywał z forum albo leciał do moderatorni, analogicznie przy głosach pozytywnych stawałby się zaufanym. No ale to by wymagało jakiegoś nowego systemu forumowego.walkingdead pisze: ↑20 lis 2018, 10:55Ostatnio notorycznie pojawiają się dziwne posty reklamowe w OFF
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
Podejrzany (pod obserwację): memberlist.php?mode=viewprofile&u=29956
Jedyny wpis to Top10 gier, ale ta lista jakaś taka niechlujnie sporządzona.
Jedyny wpis to Top10 gier, ale ta lista jakaś taka niechlujnie sporządzona.

Szeryf z nothi i stary world? Taka nowomowa.DarkSide pisze: ↑01 gru 2018, 11:22Podejrzany (pod obserwację): memberlist.php?mode=viewprofile&u=29956
Jedyny wpis to Top10 gier, ale ta lista jakaś taka niechlujnie sporządzona.![]()

Hmmm... memberlist.php?mode=viewprofile&u=30541 Biorąc pod uwagę jedyne dwa posty, jakie ta Pani wytworzyła.... śmierdzi Brzydko pachnie na kilometr
Nowy użytkownik:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=30753
Pierwszy post i od razu reklama spoza tematu planszówek (jakieś tusze do rzęs).
memberlist.php?mode=viewprofile&u=30753
Pierwszy post i od razu reklama spoza tematu planszówek (jakieś tusze do rzęs).
- najata
- Użytkownik wspierający
memberlist.php?mode=viewprofile&u=30758 pierwszy post i reklama w podpisie.