Witam Wszystkich
Jako nowy na forum i w ogóle materii gier planszowych proszę o wyrozumiałość że pytam o rzeczy oczywiste dla starych wyjadaczy:)
Przygodę z grami zacząłem kilka miesięcy temu. A po przeczytaniu tego wątku i zobaczeniu jak mogą wyglądać pomalowane figurki to zachciało mi się też coś pomalować. A żeby nie zniszczyć figurek do planszówki a dokładnie do Zombicida BP to wpadłem na taki pomysł:) Zniszczę coś w co nie gram i czego nie ogarniam a mianowicie figurki do warhammera.
Kupiłem taki zestaw na start.
https://allegro.pl/oferta/warhammer-age ... 7820861383
Kupiony nie na aledrogo a u 3 trolli.. (
przepraszam i się przyznaje nie czytałem regulaminu forum... można podawać konkretne nazwy sklepów czy linków do stron sklepów internetowych?)
Po przeczytaniu tego wątku to moja wiedza jest taka, że jeśli nie wiedziałem nic o malowaniu to teraz mam mętlik i jeszcze bardziej nie ogarniam.
Potrzebuję podkład. Wiem że czarny jest dla amatorów biały dla zaawansowanych. Ale chciałbym zaryzykować i pomalować na podkład biały aby na starcie naocznie zobaczyć na czym polega dokładne malowanie. Muszę się przekonać czy jest to trudne, jakie błędy popełnię. Bardziej mam obawy że źle popsikam. Ale już mam miejsce o stałej temp. 20st może na sprayu napisali jaka ma być wilgotność powietrza to i to dostosuję.
I tu prośba.
Proszę podajcie jaki kupić bo czytam i jedni polecają AP inni Citadel. Niech ktoś konkretnie mi powie kup ten i się baw:)
Kolejne pytanie. Dedykowany pędzelek będzie w zestawie.
Jeszcze jaki będę potrzebował? Jakiś do detali?
O lakiery będę pytał jak już zestaw dojdzie i go pomaluję. Nie wiem jaki będzie efekt i nie wiem w ogóle czy temat z malowanie u mnie w ogóle zaskoczy.
Co do samego malowanie to pooglądam na YT na kanale warhammera albo będę malował według instrukcji z zestawu. Pewnie zastosuję metodę "maluj i nie spartol tego".
Jeśli ktoś ma jakieś rady dla mnie odnośnie tego zestawu, albo co miałbym jeszcze kupić to proszę piszcie.
Z góry dzięki^^
PS. O dbaniu o pędzle też czytałem i zrobię test. Na ile moja wiedza o ich dbaniu i przechowywaniu wpłynie na ich żywotność:) I się podzielę info i rezultatami moich poczynań. Co może zrobić osoba kompletnie zielona.
PS2 do Cyel i innych malarzy. Wasze prace to zawodowstwo. Innym szczęki opadają a ja mam banana na twarzy bo Was podziwiam. To już nie hobby to sztuka. Zazdroszczę umiejętności i doświadczenia.
Pozdrawiam