Bardzo dziękuję wszystkim za opinie i aktywność w ramach tego wątku.
Odpowiadając na podniesiony już kilkukrotnie argument niedostatecznie niskich cen (za który jestem naprawdę szczerze wdzięczny

) - na dniach przejrzymy wszystkie wciąż dostępne w naszej ofercie produkty i obniżymy ceny tak, aby faktycznie nigdzie na dało się kupić ich taniej. Do tego czasu wszystkich, którzy znajdą u nas produkt droższy, niż w innym miejscu zachęcam do zgłoszenia nam tego faktu. Uroczyście zobowiązuję się od ręki obniżyć cenę takiego produktu do poziomu o co najmniej 5% niższego, niż w ramach wskazanej oferty.
Gizmoo pisze: ↑15 mar 2019, 11:53
Ja tylko nie rozumiem jednego... Po co Wam
opinie, jeżeli sklep jest likwidowany?
Ta likwidacja trwa od dłuższego czasu. Zwykle - jak podejmuje się decyzje o zwinięciu interesu - to proces likwidacji chce się jak najbardziej skrócić, by nie generować zbędnych kosztów stałych. Rozumiem, że umowa na lokal może wiązać do określonego dnia, ale...
Ceny produktów są takie, jakby sklep wcale nie chciał szybko wyprzedać towaru.
Reasumując - dla mnie to wygląda bardziej na akcję promocyjną, niż prawdziwą likwidację. Mój wujek kilkanaście razy tak "likwidował" swój sklep.

Bo jak z zewnątrz wisi baner "likwidacja sklepu, wyprzedaż" - to zawsze ktoś zajrzy. A jak zajrzy - to być może i coś kupi. Nawet w cenie niekoniecznie "likwidacyjnej".
A Ty myślisz, że kto nam podsunął pomysł na tę akcję promocyjną?!
A tak poważnie - sklep faktycznie likwidujemy, ale:
1. Okoliczności tak niefortunnie się poskładały, że po drodze jesteśmy zmuszeni borykać się z różnymi dodatkowymi (często niezwiązanymi ze sferą służbową) problemami, co jak widać istotnie obniża jakość naszych działań wyprzedażowych.
2. Ogólnie nie jesteśmy zbyt skuteczni, czego najlepszym dowodem jest sama konieczność likwidowania sklepu.
A po co nam opinie? Jesteśmy mało skuteczni, to fakt, ale staramy się! Miło czasem przeczytać, że ktoś nas jednak trochę docenia.