Nie musi być doskonały, wystarczy, że zredukuje wspomniany problem. Jak ktoś ma zacięcie, to może osiągnąć dobry efekt.

Nie musi być doskonały, wystarczy, że zredukuje wspomniany problem. Jak ktoś ma zacięcie, to może osiągnąć dobry efekt.
Właśnie planuję dokupić Noir. Tam są tylko 3 sprawy prawda?narandil pisze: ↑22 maja 2019, 09:20nic tylko odpalać generator i stworzyć scenariusz doskonałyBary pisze: ↑22 maja 2019, 07:59Powiedziałbym, że negatywna cecha.Skryty Planszoholik pisze: ↑21 maja 2019, 15:43nas też to czasami denerwowało że wiemy coś na 100% a klient nam dalej łga prosto w twarz że nie wie o co chodzi i nic nie możemy z tym zrobić - ale to nie jest błąd w grze tylko jej cecha.Niestety tego typu gry mają wspomniany mankament. Czasami wiemy, że w prawdziwym życiu z podobnymi dowodami poszlibyśmy i po prostu przycisnęli/zgarnęli gościa, ale jednak gra każe nam iść konkretną ścieżką wytyczoną przez twórcę i odpalić jakiś trigger. Bywa tak w Kronikach, zdarza się w Sherlocku, a i Detektyw nie uniknął tego problemu.
![]()
ja czekam na dodatek Redview (czy FoxGames może podać nam przybliżoną datę wydania? Jest szansa na 2019?) - zabawa w klimacie Stranger Things zapowiada się przednio; fajnie byłoby też zobaczyć przetłumaczone dodatkowe scenariusze widoczne w apce (narazie jest tylko Piekielna Kuchnia) - ale póki co można ogrywać Noir, więc nie narzekam
Czy jak po sznurku... Na pewno się świetnie przy nich bawiliśmy i o to chodzi.feniks_ciapek pisze: ↑06 cze 2019, 10:16A mnie Noir rozczarował. Pierwsze dwa scenariusze prowadzą jak po sznurku do rozwiązania i w sumie niczym nie zaskakują. Nowa mechanika może i ciekawa, ale nie zastąpi ciekawego scenariusza. A może jestem za dobry w tych klimatach![]()
Mam to samo wrażenie i nadal nie wiem czy ja jestem w to kiepski i ktos mi w koncu powie "tak na tym przedmiocie jest dna sprawcy" etc. Czy cały system polega na tym zeby jak najszybciej wpasc na prawdopodobny przebieg wydarzen i leciec z tym bez dowodow do centrali... I nawet innych rzeczy jak np możliwość realnego zatrzymania danej osoby. Nie łapię tego.
Ja również mogę się pod tym podpisać. Po ukończeniu z dziewczyną Detektywa (którego uwielbiamy) zakupiliśmy Kroniki Zbrodni z nadzieją na kolejną satysfakcjonującą przygodę detektywistyczną. W końcu recenzenci i ranking BGG nie mogą się mylić. I niestety dawno się tak nie rozczarowałem. Przeszliśmy dwa scenariusze i gra leży już szósty miesiąc, a nikt nie ma ochoty do niej wracać.
Moim zdaniem jest to zbędny gadżet jednak w pudełku z okularami jest także dodatkowy scenariusz.
Wow, to w sumie szok. Aż tak słaba sprzedaż jest tego tytułu? Może gra nie jest genialna, ale można z nią spędzić na prawdę miły wieczór. A dodatki wg wielu wprowadzają bardzo ciekawe mechaniki, podbijające przyjemność z gry.Skryty Planszoholik pisze: ↑12 lis 2019, 22:16dla tych co (jak ja) lubią Kroniki jest zła wiadomość, że Fox raczej nie zamierza wydać dodatku "Welcome to Redview"![]()
Patrząc na ocenę na średnią bgg to by się przydało...
Ale to pewna informacja?Skryty Planszoholik pisze: ↑12 lis 2019, 22:16dla tych co (jak ja) lubią Kroniki jest zła wiadomość, że Fox raczej nie zamierza wydać dodatku "Welcome to Redview"![]()