(KS) Tainted Grail: The Fall of Avalon
- inzkulozik
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 7 times
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 7 times
Re: (KS) Tainted Grail: The Fall of Avalon
ok, z podatkiem masz racje jeżeli chodzi o przesyłkę bezpośrednio z Chin. Aczkolwiek nie ma to znaczenia w kontekście wysyłki masowej paczek AR z Polski. Bo jestem pewien, że adres nadania będzie Polska jak będzie inaczej to przeproszę.
- inzkulozik
- Użytkownik wspierający
Jeśli nie produkują w Polsce to sami muszą ten podatek zapłacić, i w takim przypadku będzie mniejszy, bo od wartości kontenera (czyli de facto kosztów produkcji)
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 7 times
Ostatnio post w tym temacie, wszystkie koszty cła/produkcji/transport i inne koszty plus marża powinna zawierać się w cenie detalicznej produktu a nie w kosztach przesyłki. Takie moje zdanie.inzkulozik pisze: ↑19 mar 2019, 13:13Jeśli nie produkują w Polsce to sami muszą ten podatek zapłacić, i w takim przypadku będzie mniejszy, bo od wartości kontenera (czyli de facto kosztów produkcji)
- inzkulozik
- Użytkownik wspierający
- japanczyk
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 541 times
- Been thanked: 227 times
Wychodzi na to, że polską wersję zobaczymy w 2020, skoro wysyłka ANG wersji jest planowana na koniec września/początek października 

-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 105 times
No ale to juz było dość oczywiste. Skoro pierwotny termin wysłania z Chin był przewidziany na sierpień i przesunął się o 3 tyg na wrzesień to +3 miesiące równa się grudzień. Na tą chwilę jeśli wszystko pójdzie dobrze to pierwsze językowe wersje w Europie mogą trafić na koniec grudnia do wspierajacych. Bardziej prawdopodobny jest styczeń. AR nie kryje się z tym że oni zawsze podają termin wysyłki czyli załadowania na kontenerów na statek a nie termin dostarczenia. Tak samo jest z Etherfields - wysyłka z Chin planowana na marzec 2020.
Kupię:
Sprzedam: Brass Lancashire KS, drewniane plansze Terraformacja Marsa, Gallerist SG https://www.gry-planszowe.pl/forum/vie ... &t=59298
Sprzedam: Brass Lancashire KS, drewniane plansze Terraformacja Marsa, Gallerist SG https://www.gry-planszowe.pl/forum/vie ... &t=59298
- pavel
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 16 times
Estimated delivery, aug 2019. Nie wspierałem, kupuję od zatu games w wersji EN w grudniu, tak samo jak Nemesis, które miałem 4mc po estimated delivery, czyli w Twoim tłumaczeniu, pakowanie kontenerów na statekbrazylianwisnia pisze: ↑27 lip 2019, 00:11No ale to juz było dość oczywiste. Skoro pierwotny termin wysłania z Chin był przewidziany na sierpień i przesunął się o 3 tyg na wrzesień to +3 miesiące równa się grudzień. Na tą chwilę jeśli wszystko pójdzie dobrze to pierwsze językowe wersje w Europie mogą trafić na koniec grudnia do wspierajacych. Bardziej prawdopodobny jest styczeń. AR nie kryje się z tym że oni zawsze podają termin wysyłki czyli załadowania na kontenerów na statek a nie termin dostarczenia. Tak samo jest z Etherfields - wysyłka z Chin planowana na marzec 2020.

-
- Użytkownik wspierający
Co Ty masz do mnie? Takie jest info od Marcina Swierkota a ja tylko podaję dalej. Osoby które wspierają Etherfileds też powinny zdawać sobie z tego sprawę by nie być rozczarowanym jak tu.pavel pisze: ↑27 lip 2019, 11:01Estimated delivery, aug 2019. Nie wspierałem, kupuję od zatu games w wersji EN w grudniu, tak samo jak Nemesis, które miałem 4mc po estimated delivery, czyli w Twoim tłumaczeniu, pakowanie kontenerów na statekbrazylianwisnia pisze: ↑27 lip 2019, 00:11No ale to juz było dość oczywiste. Skoro pierwotny termin wysłania z Chin był przewidziany na sierpień i przesunął się o 3 tyg na wrzesień to +3 miesiące równa się grudzień. Na tą chwilę jeśli wszystko pójdzie dobrze to pierwsze językowe wersje w Europie mogą trafić na koniec grudnia do wspierajacych. Bardziej prawdopodobny jest styczeń. AR nie kryje się z tym że oni zawsze podają termin wysyłki czyli załadowania na kontenerów na statek a nie termin dostarczenia. Tak samo jest z Etherfields - wysyłka z Chin planowana na marzec 2020.![]()
Kupię:
- vikingowa
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 23 times
Ja zdaję sobie z tego sprawę i nie mam z tym żadnego problemu. Pan Pavel jak zwykle na "nie" ze wszystkim co tyczy się AR... Nie wiem czym tak Panu zaszli za skórę ale chyba nie zasługują na taką nagonkę.
- pavel
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 16 times
@brazylianwisnia
Nie potrzebnie odbierasz to co piszę, osobiście. Wiem, że ludzie entuzjastycznie podchodzą do gier od AR i ja również. Do gier, bo do ich kampanii z "chłodną głową".
Nie potrzebnie odbierasz to co piszę, osobiście. Wiem, że ludzie entuzjastycznie podchodzą do gier od AR i ja również. Do gier, bo do ich kampanii z "chłodną głową".
Muszę powiedzieć, że sundrop w Tainted Grail wygląda rewelacyjnie.
Spoiler:
-
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 9 times
Figurki wyglądaja rewelacyjne, sundrop jak sundrop, fajnie to wygląda ale to jest podkład i washe, profesjonalnie pomalowane to będzie dopiero coś.
- polwac
- Użytkownik wspierający
- Has thanked: 295 times
- Been thanked: 72 times
Śledzi ktoś może jak wyglądają pracę nad tłumaczeniem i na jakim to etapie jest?
Wiadomo coś na ten temat? Wszystko zgodnie z planem, czy już jakieś obsuwy zapowiedziane?
Wiadomo coś na ten temat? Wszystko zgodnie z planem, czy już jakieś obsuwy zapowiedziane?
-
- Użytkownik wspierający
Co do TG to proces tlumaczenia trwa. Przewiduja min 4 miesiace. Obstawiam ze gry dostaniemy w maju.
Kupię:
-
- Użytkownik wspierający
3 miesiace to byl plan minimum i cos przebakiwali o bardzo moziwych opoznieniach ze wzgledu na ilosc tekstu ale teraz oficjalnie jest 4 miesiace jesli pojdzie gladko. Czyli 5. Dostawa ENG potrwa do swiat wiec jezykowe pewnie w maju. Nie ma co sie nastawiac na lepszy scenariusz.
Kupię: