Któryś post na magiaimiecz.eu
Bodajże 4 co miesiąc aż wszystkie wydadzą, ale nie pamiętam dokładnie teraz czy właśnie tak czy bardziej jak Eskimos pisze.
Któryś post na magiaimiecz.eu
Jakiś link? Photo?szczudel pisze: ↑05 sie 2019, 13:58 A ja się cieszę, że wreszcie dali jakies info o Kingdom Hearts. Świetnie pasuje tutaj ten świat do tej gry. Podobno skrócili trochę pozycję i można się zmieścić, w 2 i pół godziny z rozgrywką. Mylicie, że ktokolwiek w polsce pomyśli o spolszczeniu, czy od razu brać wersję angielską?
Fajnie, że dali aż 11 postaci. Szkoda tylko tej Mulan, bo ni z gruchy, ni z Pietruchy jest w składzie.
Napisz mi PM z wieczora z mailem to sie ogarnie. to z podstawki czy z jakiś dodatków też?sewhoe pisze: ↑10 wrz 2019, 07:37 Sorry za offtop, ale mam taką gorącą i nietypową prośbą. Poszukuję skanów niektórych kart z polskiej edycji talizmana. Niestety córka upodobała sobie zabawę tymi kartami i zanim zacząłem je koszulkować kilka uległo zniszczeniu. Jeśli ktoś chciałby się podzielić skanem lub wskazał jakieś repozytorium to byłbym dozgonnie wdzięczny. Poszukiwane karty to:
Nagła Wegetacja
Terramorfoza
Pożoga
Przyzwanie Feniksa
Panteon
Spustoszenie
Czempionka
Zielarka
Medusa
Zamaskowanie
Z dodatków. Praktycznie większość z Krainy Ognia, i coś tam z Królowej Lodu i Lasu. Niestety córka pomiętosiła, zgubiła, poniszczyła, a te właśnie akurat karty to jej nomen omen talizmany które ze sobą nosi. Dlatego mam zamiar wydrukować i zalaminować.
Czyli jeszcze przed pierwszą wojną światową?
Wszystko będzie pasować Nie musisz szukać oznaczeń. W prawdzie pojawiają się dodatki do "starej" Magii i Miecz sprzed 30 lat ale raczej je rozpoznasz po zupełnie odmiennej szacie graficznej i będzie to na pewno w opisie aukcji. Obecnie wszystko co jest na rynku pasuje do tej edycji, do której wstawiłeś link.
O, dzięki. Znalazłem stronę, a potem jej forum i doszukałem to samo info, co mi podałeś. Dzięki.
a moje siostrzenice zachwycone ostatnio otrzymanym Talismanem właśnie jestem na etapie tworzenia dla nich ich własnych kart postaci, które same wymyśliły.
Tu dochodzimy do drugiego problemu - bo gramy też z żoną i o ile młoda jest chętna do nauki i oswajania się z trudnymi grami, to żona wcale i trochę tu równam w dół do niej też. Runebounda moglibyśmy ogrywać sami z małą.