Bgg wskazuje raczej nie lżejszy tytuł - "Weight: 2.19 / 5 Complexity Rating"
Galakta – Dyskusje o wydawnictwie
Re: Galakta – Dyskusje o wydawnictwie
Preferuje: średnie/ciężkie euro, rywalizacja. Gram we wszystko :D
Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Ostoja Wieczna Zima+dodatki Era Innowacji-insert Redrewno Twisted Fables ALL-IN + mata i inne
Niezwiązany z branżą.
NA SPRZEDAŻ Ostoja Wieczna Zima+dodatki Era Innowacji-insert Redrewno Twisted Fables ALL-IN + mata i inne
Andor Junior, kolejna pozycja w planach Galakty a coś przebija Dinosaur Island ???
Every single fucking day I get closer to the grave
I am terrified, I fell asleep at the wheel again
Crashed my car just to feel again
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
DI nie jest jakimś szczególnie wybitnym tytułem
Mega pozytywnym zaskoczeniem jest za to Nidavellir!
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
Mi akurat Nidavellir koło hmmm lata
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
Dinosaur Island to gra dobra. Ocierająca sie o bardzo dobra. Jesli dla kogoś nie jest wada zawalony caly stol to tylko brac ale..
Ale z dodatkiem. Bez dodatku ta gra jest zbyt lekka i oferuje za malo kombinowania. Dodatek bardzo duzo zmienia. Miałem wersje KS, sprzedałem ale jak będzie tez dodatek i wszystko w "polskiej cenie" to kupie.
Ale z dodatkiem. Bez dodatku ta gra jest zbyt lekka i oferuje za malo kombinowania. Dodatek bardzo duzo zmienia. Miałem wersje KS, sprzedałem ale jak będzie tez dodatek i wszystko w "polskiej cenie" to kupie.
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne
forum/viewtopic.php?f=65&t=76430
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3519 times
- Been thanked: 3524 times
Ja niestety z dodatkiem nie grałem, stąd powyzsza opinia - jesli mówisz ze jest lepiej to sie przyjrze z powrotem jak wyjdzie dodatekbrazylianwisnia pisze: ↑01 lut 2021, 16:01 Dinosaur Island to gra dobra. Ocierająca sie o bardzo dobra. Jesli dla kogoś nie jest wada zawalony caly stol to tylko brac ale..
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
- brazylianwisnia
- Has thanked: 278 times
- Been thanked: 988 times
Jesli mnie pamiec nie myli to w podstawce jest take se solo a w dodatku pelna automa.
Sprzedam:ATO, Oathsworn, Lords of Ragnarok,eurasy, inne
-
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 107 times
Dinosaur Island- zapytalem oryginalnego wydawcy co za wersja trafi do PL i otrzymalem odpowiedz ze bedzie to:
This is the retail version with three different dinosaur meeple shapes, but it also includes the Mascot promo card
Fajne tytuly, bardzo fajne wrecz. Mam nadzieje ze Galakta jeszcze nieraz nas zaskoczy w tym tygodniu, bo zakladam ze najlepsze zostawili na koniec
This is the retail version with three different dinosaur meeple shapes, but it also includes the Mascot promo card
Fajne tytuly, bardzo fajne wrecz. Mam nadzieje ze Galakta jeszcze nieraz nas zaskoczy w tym tygodniu, bo zakladam ze najlepsze zostawili na koniec
-
- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 34 times
Pierwszy dzień ogłoszeń zaczęli z przytupem Jak jeszcze ogłoszą Tyranów Podmroku to będę miał w domu trudną rozmowę na temat powiększenia planszówkowego budżetu
w dodatku to chyba nawet jest jakaś kampania. Mi jednak wystarczy ta z wersji podstawowej. Ja tą grę naprawdę bardzo lubię, gra się niezwykle przyjemnie i bardzo się cieszę, że w końcu wyjdzie po polsku. Brawo Galaktabrazylianwisnia pisze: ↑01 lut 2021, 16:04Jesli mnie pamiec nie myli to w podstawce jest take se solo a w dodatku pelna automa.
- Marcin Michalak
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 11 times
Moje marzenia:
- Zapotec
- Darwin's Journey
- Merchants of the Dark Road
- Cartaventura: Lhassa
- Nemo's War + 3 dodatki
- Sleeping Gods + Tides of Ruin
- Honey Buzz.
- Zapotec
- Darwin's Journey
- Merchants of the Dark Road
- Cartaventura: Lhassa
- Nemo's War + 3 dodatki
- Sleeping Gods + Tides of Ruin
- Honey Buzz.
- Goldberg
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 177 times
A w "kirche" co ja mam? Cztery gołe ściany i tak pusto jakby się miał interes za chwilę zlikwidować! Pastor gada jakieś rzeczy o piekle nieprzyjemne, a czy ja idę do kościoła żeby się denerwować?; Moryc "Ziemia Obiecana"
Info o dodrukach będzie w przyszłym tygodniu. Ten tydzień jest zarezerwowany dla nowości.
- KamradziejTomal
- Has thanked: 387 times
- Been thanked: 455 times
A co chcesz wiedzieć? Informacje na stronie aktualizują w miarę na bieżąco i możesz ich teraz dodatkowo szturchać na ich nowej grupie FB albo na Messengerze: https://www.facebook.com/groups/zalogagalaktyliczyłem że będzie jakieś info o dodrukach od galakty a tu same nowości.
Odpowiadają chociaż nie spodziewaj się konkretnych terminów ponad "x kwartał, jest w produkcji/transporcie/zamówione".
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1412 times
- Been thanked: 1634 times
I domknięcie dnia przedsprzedażą zestawu startowego do Aliena.
Gdyby tylko jeszcze zapowiedzieli Aliens: Another Glorious Day in the Corps!... Mogłoby to się dobrze dopełniać z RPG'iem.
Z dzisiejszych zapowiedzi najciekawsze wydaje się: Alone, ale też bez rewelacji... obserwujemy dalej.
Gdyby tylko jeszcze zapowiedzieli Aliens: Another Glorious Day in the Corps!... Mogłoby to się dobrze dopełniać z RPG'iem.
Z dzisiejszych zapowiedzi najciekawsze wydaje się: Alone, ale też bez rewelacji... obserwujemy dalej.
-
Wczoraj było bardzo grubo, dzisiaj niestety nic co by mnie interesowało. Czekam na jutro
Switch & Signal wygląda jak gra, w którą miałabym ochotę zagrać nawet kiedy jestem bardzo zmęczona, a że mój współgracz jest z rodziny kolejarskiej, to będzie jak znalazł
- Mr_Fisq
- Administrator
I pojawiła się pierwsza zapowiedź na dziś. Tytuł - Wojna Szeptów nie brzmi może rewelacyjnie, ale duży plus za decyzję. Mam tylko nadzieję, że cena polskiej wersji będzie bardziej przystępna niż oryginału.
Edit:
Doszła Kahuna - dla mnie anonim i Sword & Sorcery: Darkness Falls, czyli nic zaskakującego, ale dzięki Wojnie i tak nie jest źle.
Edit:
Doszła Kahuna - dla mnie anonim i Sword & Sorcery: Darkness Falls, czyli nic zaskakującego, ale dzięki Wojnie i tak nie jest źle.
- Xfenix
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 15 times
Patrząc na dynamikę wydawania dodatków do S&S to informacja o akcie II jeszcze w tym roku mile mnie zaskoczył, obawiałem się że trzeba się liczyć z 2022 rokiem. Oby żadnych poślizgów nie było, nie chcę być złym prorokiem.
Wojna szeptów mnie zaciekawiła, gdzieś minęła mi ta gra, ale mała dostępność, cena i brak wersji polskiej skutecznie mnie odstraszyły. A teraz Lord Vader krzyczy kup grę.
Wojna szeptów mnie zaciekawiła, gdzieś minęła mi ta gra, ale mała dostępność, cena i brak wersji polskiej skutecznie mnie odstraszyły. A teraz Lord Vader krzyczy kup grę.
- Mr_Fisq
- Administrator
Myślałem, że dzisiaj nie będzie się wiele działo - cisza przed piątkiem i finałem zapowiedzi, a tu Anno 1800.
Ten krok odbieram pozytywnie - jest szansa ściągnięcia graczy komputerowych do świata planszówek. Euro, ale nie bardzo ciężkie, chyba nic bardzo odkrywczego, ale "wygląda" przyjemnie.
Ten krok odbieram pozytywnie - jest szansa ściągnięcia graczy komputerowych do świata planszówek. Euro, ale nie bardzo ciężkie, chyba nic bardzo odkrywczego, ale "wygląda" przyjemnie.
-
Wojna szeptów i Anno 1800 to całkiem fajne ogłoszenia. Szczególnie Wojna szeptów wygląda dla mnie interesująco. Początkowo zastanawiałem się o co chodzi bo przy wszystkich ogłoszeniach był link do bgg a tutaj nie - może jakaś rodzima produkcja, nielistowana jeszcze na BGG... Ale tytuł jest przetłumaczony na tyle dosłownie że znalazłem odpowiednią pozycję i wygląda ciekawie.
Galakta dowozi.
Anno 1800, Wojna Szeptów, Oriflamme, Alone, Wyspa dinozaurów <3
Oj będzie walka między Galaktą a Portalem o moje pieniądze
Anno 1800, Wojna Szeptów, Oriflamme, Alone, Wyspa dinozaurów <3
Oj będzie walka między Galaktą a Portalem o moje pieniądze
Top10:
1. A Song of Ice & Fire 2. Wojna o pierścień 3. Dominant Species 4. Brass: Birmingham 5. A Game of Thrones 2ed 6.Pax Renaissance 2ed 7. Tyrants of the Underdark 8. Zombicide:2nd 9. Empires: Age of Discovery
Honorowa: Lotr LCG
1. A Song of Ice & Fire 2. Wojna o pierścień 3. Dominant Species 4. Brass: Birmingham 5. A Game of Thrones 2ed 6.Pax Renaissance 2ed 7. Tyrants of the Underdark 8. Zombicide:2nd 9. Empires: Age of Discovery
Honorowa: Lotr LCG
-
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 15 times