Jak dobrze kojarzę to Hancza + Root nie współpracują za dobrze
Wezmę BR i Pragę i może jakieś małe fillerki
Jak dobrze kojarzę to Hancza + Root nie współpracują za dobrze
Napiszcie słówko (albo dwa), pls.
Rozegraliśmy z Hańczą scenariusz trzymiesięczny (2 tury). Wygrałem Niemcami ale dosłownie 1 punktem ponad wymagane +20.
Tekstu na kartach jest niewiele. Osobę nie znającą angielskiego łatwo można wdrożyć. Kwestia obejrzenia kart przed rozgrywką i wyjaśnienie części z nich.playerator pisze: ↑19 wrz 2021, 15:03 Obejrzałem unboxing. Czy opis zależności językowej na bgg (extensive use of text - massive conversion needed to be playable) nie jest nieco przesadzony? Na większości kart tekstu jest stosunkowo niewiele.
Skoro wychodzisz z taką zuchwałą propozycja rozumiem że masz opiekacz do tostów i zapas morskiego sera z Biedronki?
Ja akurat w ten czwartek jestem na Śmidowicza, ale na warsztatach artystycznych (córkę zawożę, żaden ze mnie artysta ). W kolejne czwartki to nie wiem, zależy jak mi i żonie się praca ułoży.Odi pisze: ↑20 wrz 2021, 12:47 Podoba mi się pomysł Cafe Strych, choć na ile pamiętam, to nie słynęli nigdy z przesadnie dobrego oświetlenia i wygodnych stołów. Ale dawno nie byłem. Może coś się zmieniło.
Ja z kolei zapraszam do Przystani Lipowa 15, w Gdyni Fikakowie (każdy czwartek, 16.30-19.30).
Wstęp za darmo, na miejscu kuchnia (kawa, herbata, mikrofala, sztućce, naczynia), duża sala do dyspozycji, dobre oświetlenie i stoły. W zasobie przystaniowym jest trochę popularnych gier (Terraformacja Marsa, Everdell, Na Skrzydłach, Małe Miasteczka, Eldritch Horror itp.), ale można też przynosić swoje gry bez problemu. Na razie liczba uczestników na spotkaniach oscyluje od 2 do 5 (łącznie ze mną).
Ja tam jestem i mogę grać
Wkrótce być może ruszy coś podobnego w Przystani Śmidowicza 49
W co gracie oprócz tych tytułów która są na miejscu?
Tak zrobię aby załatwić jak należy. Więcej nie zamawiam w GMT ale tylko u nas w Fort Gier.
Może to zależy od "wagi" gry. Dopiero co zamawiałem Red Storm w wyprzedaży i policzyło mi tylko 23$ wysyłki i wyszło taniej o 50 zł niż w forcie. Albo to jakoś błąd bo z kalkulatora wysyłki wynika że powinno być 30$ za Absolutne Warhancza123 pisze: ↑09 paź 2021, 09:58 Odradzam kupowanie gier w GMT bezpośrednio.
Właśnie ładują: Absolute War! i naliczyli mi 95USD z wysyłką (40USD da grę i 55USD za wysyłkę). Całe szczęście że moja karta kredytowa coś nie przeszła i proszą mnie abym podał jej numer jeszcze raz. Nie podam im bo tą samą grę w Fort Gier widzę za... 234zł. Toż to wyjdzie 140zł taniej.
No nie do końca do cywila. Raczej przenoszę się z ciężkich oddziałów zmechanizowanych do lekkich formacji aeromobilnych. Sprzedaję gry, na których rozegranie tak naprawdę nie ma widoków. Może na emeryturze będę szukał tytułów na kilka godzin, ale do emerytury jeszcze 20 lat i chyba bez sensu trzymać na półce rzeczy aktualnie niezbyt użyteczne. Sprzedałem Hannibala, na handel idzie też PoG (choć z bólem serca), a zakupiłem Command&Colors: Samurai Battles. Bitwy z okresu sengoku jidai, w znanym systemie C&C (czyli karty, kości, bloczki), godzinka-półtorej i po walce.